Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Daily Mail: Brits Marks & Spencer sluit mogelijk Franse winkels

Daily Mail: Brits Marks & Spencer sluit mogelijk Franse winkels

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse warenhuisketen Marks & Spencer schroeft mogelijk zijn Franse activiteiten terug. De onderneming kampt met bevoorradingsproblemen als gevolg van Europese grenscontroles, meldt de Britse krant Daily Mail zonder daarbij te vermelden waar het de informatie vandaan heeft.

De Britse retailer zal naar verwachting een aantal winkels sluiten. Mogelijk stopt Marks & Spencer ook met de verkoop van een aantal van zijn populaire producten in Frankrijk. Daarover wordt volgens de krant binnen een paar weken meer bekend.

Het is niet duidelijk hoeveel van de in totaal twintig winkels dichtgaan. De uiteindelijke beslissing daarover hangt ook af van inzet van twee Franse franchisepartners. Het bedrijf weigerde tegenover de krant commentaar te geven over de winkelsluitingen. "Wij exploiteren een franchisebedrijf in Frankrijk en zijn bezig met een herziening van het model met onze twee partners," zei een woordvoerder eerder.

Marks & Spencer was eerder ook in Nederland actief. Eind 2017 verdwenen de laatste twee winkels van de keten hier, in Amsterdam en Den Haag. Die sluiting was onderdeel van een bredere strategische herziening waarbij een groot deel van de winkels op het Europese vasteland dicht ging.

Meer uit Financieel

Crypto.com wil meer sportsponsoring na deal Miami Grand Prix

SINGAPORE (ANP) - Crypto.com wil meer sporten gaan sponsoren, nadat het handelsplatform voor cryptomunten de titelsponsor werd van het Formule 1-evenement in Florida, de Crypto.com Miami Grand Prix. Het bedrijf ziet sport als groeimotor om mensen bekend te maken met de cryptowereld, zegt Steven Kalifowitz, marketingdirecteur van Crypto.com, tegen Bloomberg News.

7 uur geleden
Recordomzet voor iPhone-maker Foxconn in april

ZHENGZHOU (ANP/BLOOMBERG) - iPhone-producent Foxconn heeft zijn inkomsten vorige maand aanzienlijk zien stijgen, tot het hoogste niveau ooit voor de maand april. De omzet klom met 19 procent tot omgerekend 14,8 miljard euro, maakte het Taiwanese bedrijf zondag bekend. Hierdoor kunnen de verwachtingen van marktkenners voor de verkoop van iPhones mogelijk naar boven worden bijgesteld.

11 uur geleden
Bureau: stem tegen beloning Boeing-topman van 33 miljoen dollar

ARLINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Aandeelhouders van de geplaagde Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing krijgen het dringende advies om tegen een salarispakket van 32,8 miljoen dollar (31 miljoen euro) voor topman David Calhoun te stemmen. Dat meldt Adviesbureau Institutional Shareholder Services (ISS), dat onder meer pensioenfondsen en verzekeraars adviseert.

13 uur geleden
Israël doodt Palestijnse 'terroristen' op Westelijke Jordaanoever

JERUZALEM (ANP/AFP/RTR) - Het Israëlisch leger heeft naar eigen zeggen vijf Palestijnse terroristen gedood op de Westelijke Jordaanoever. Bij de actie raakte een Israëlische soldaat gewond. Zeker vier doden waren lid van de gewapende tak van Hamas.

1 dag geleden
Bekende belegger Warren Buffett brengt belang in Apple fors terug

OMAHA (ANP/RTR) - De bekende belegger Warren Buffett heeft zijn belang in Apple flink verkleind. Dat meldt de inmiddels 93-jarige Amerikaan in de kwartaalcijfers van zijn investeringsvehikel Berkshire Hathaway.

1 dag geleden
Kredietwaardigheid Turkije omhoog door normaler economisch beleid

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar S&P Global is positiever geworden over de financiële gezondheid van Turkije. Vooral het feit dat er bij de Turkse regering eindelijk weer sprake is van een orthodoxer economisch beleid, wordt door het toonaangevende ratingbureau gewaardeerd.

1 dag geleden
Blokker stelt toekomst veilig door akkoord met geldverstrekker

AMSTERDAM (ANP) - Blokker heeft een akkoord bereikt over een belangrijke herfinanciering, waardoor de toekomst van de winkelketen is veiliggesteld. Dankzij de lening kan de keten de komende jaren haar plannen bekostigen en hoeft Blokker niet te worden verkocht.

1 dag geleden