Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dagelijkse dodental coronavirus Frankrijk hoger dan dag eerder

Dagelijkse dodental coronavirus Frankrijk hoger dan dag eerder

PARIJS (ANP/AFP/RTR) - Het aantal doden door het coronavirus in Frankrijk is vrijdag sterker gestegen dan donderdag. De afgelopen 24 uur overleden zeker 243 mensen door het virus, een dag eerder waren dat 178 mensen.

Frankrijk telt alleen de mensen die overlijden in ziekenhuizen of verzorgingshuizen. Het geregistreerde dodental in het land staat op 26.230.

Frankrijk heeft het vijfde hoogste dodental ter wereld, na de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Italië en Spanje.

Ziekenhuis

Het aantal mensen in het ziekenhuis is afgenomen tot 22.724, bijna 500 minder dan een dag eerder. Ook de intensive cares zien een daling, daar liggen nog 2868 mensen, bijna 100 minder dan op donderdag.

Frankrijk telde 642 nieuwe bevestigde gevallen. Donderdag waren dat er 629. Het totaal staat op 138.421.

Meer uit Buitenland

VS spreken veto uit over volwaardig VN-lidmaatschap Palestina

WASHINGTON (ANP) - De VS spreken later donderdag in de Veiligheidsraad van de VN hun veto uit over het Palestijnse verzoek als volwaardig lid van de VN te worden erkend. De staat Palestina wordt door de meeste landen erkend, maar is in de volkerenorganisatie officieel een waarnemer, geen lidstaat.

2 uur geleden
Leden van familie Kennedy spreken steun uit voor Biden

WASHINGTON (ANP/AFP) - Vijftien leden van de beroemde en invloedrijke Amerikaanse politieke familie Kennedy steunen Joe Biden in zijn strijd om het presidentschap. Dat wordt gezien als een duidelijke afkeuring van de telg Robert F. Kennedy junior, die als onafhankelijke tegenkandidaat meedoet.

3 uur geleden
VN-chef waarschuwt in Veiligheidsraad voor strijd in hele regio

NEW YORK (ANP/AFP/RTR) - VN-chef António Guterres heeft tijdens een zitting van de Veiligheidsraad over het Midden-Oosten gewaarschuwd dat de hele regio in een algehele strijd dreigt te worden gesleept. Hij roept daarom op tot "maximale terughoudendheid op dit moment van maximaal gevaar".

6 uur geleden
Jurylid in zwijggeldzaak Trump valt uit omdat identiteit uitlekte

NEW YORK (ANP/RTR) - Een van de juryleden in de zwijggeldzaak tegen Donald Trump in New York mag zich terugtrekken. Ze had daarom gevraagd omdat details over haar identiteit in de openbaarheid waren gekomen. Zes van de juryleden die al waren aangewezen, zijn nu nog over.

6 uur geleden
Veiligheidsraad stemt over VN-lidmaatschap Palestijnen

NEW YORK (ANP/RTR) - De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties stemt volgens diplomaten donderdagavond al over een Palestijns verzoek om als volwaardige VN-lidstaat erkend te worden. De stemming wordt verwacht om 17.00 uur in New York, 23.00 uur Nederlandse tijd.

7 uur geleden
Iraanse generaal waarschuwt Israël tegen aanval op nucleair doel

TEHERAN (ANP/AFP) - Een topgeneraal van de Iraanse Revolutionaire Garde (IRGC) waarschuwt Israël om geen nucleaire faciliteiten in Iran te bestoken. Als dat gebeurt, zal Iran dergelijke doelen in Israël aanvallen. Iran houdt rekening met een Israëlische vergeldingsactie na een ongekende aanval op Israël.

7 uur geleden
Oekraïne meldt 'succesvolle' aanval op Russische basis op de Krim

KYIV (ANP/BLOOMBERG/AFP) - Oekraïne bevestigt een aanval te hebben uitgevoerd op een grote Russische luchtmachtbasis op de Krim. De militaire inlichtingendienst claimt dat de luchtverdediging, radarsystemen en andere apparatuur schade hebben opgelopen. Een woordvoerder sprak op de radio over een "succesvolle operatie".

8 uur geleden