Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dagelijks dodental door coronavirus in VS beduidend lager

Dagelijks dodental door coronavirus in VS beduidend lager

BALTIMORE (ANP) - In de Verenigde Staten zijn de afgelopen 24 uur 1330 doden als gevolg van het coronavirus geregistreerd. Dat meldt de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore. De nieuwe dagelijkse sterftecijfers zijn fors lager dan die op zaterdag. Toen werden er 2494 coronadoden gemeld. De dag daarvoor waren dat er 1258, het laagste aantal in bijna drie weken.

In de VS zijn nu 54.841 mensen overleden aan het virus. Van zaterdag op zondag kwamen er ruim 30.000 nieuwe besmettingen bij in het land, in totaal zijn meer dan 965.000 gevallen bekend. Bijna 5,5 miljoen Amerikanen zijn inmiddels getest op het longvirus.

Uit de jongste cijfers van de universiteit blijkt dat wereldwijd bijna 3 miljoen inwoners geïnfecteerd zijn. Op 14 april, nog geen twee weken geleden, steeg dat aantal net boven de 2 miljoen uit.

Meer uit Buitenland

Huis VS stemt deze week over hulp aan Oekraïne, Israël en Taiwan

WASHINGTON (ANP/AFP) - Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemt deze week over afzonderlijke hulpwetten voor Oekraïne, Israël en Taiwan. Dat zei de de Republikeinse voorzitter van het orgaan, Mike Johnson, maandag tegen verslaggevers.

13 minuten geleden
Wereldwijde koraalrifverblekingen door opwarmend oceaanwater

WASHINGTON (ANP/AFP) - De wereld ervaart momenteel de tweede grote koraalverbleking in tien jaar, meldt de Amerikaanse organisatie National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA). Daardoor lopen rifsystemen van Australië tot Florida het risico af te sterven na maanden van recordbrekende oceaanhitte.

2 uur geleden
Bidens verdienden 620.000 dollar in 2023

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden en zijn vrouw Jill hebben in 2023 samen bijna 620.000 dollar (ruim 583.000 euro) verdiend, een stijging van 7 procent ten opzichte van 2022. Dat blijkt uit hun belastingopgave, die ze maandag vrijgaven. Het echtpaar betaalde 23,7 procent belasting over hun inkomen.

4 uur geleden
Mesaanval in kerk Sydney is terroristische daad volgens politie

SYDNEY (ANP/AFP/RTR) - De aanval met een mes waarbij maandag vier mensen gewond raakten in een kerk in de Australische stad Sydney, is een "terroristische daad". Dat concludeert de politie, die een 15-jarige jongen arresteerde.

4 uur geleden
Ruim 50 potentiële juryleden uitgesloten van proces tegen Trump

NEW YORK (ANP/AFP) - Meer dan vijftig potentiële juryleden zijn maandag uitgesloten van het strafproces tegen Donald Trump. De voormalige president wordt beschuldigd van het verdoezelen van zwijggeldbetalingen aan een pornoster die een affaire met hem zou hebben gehad.

5 uur geleden
Prins Harry verliest hoger beroep over Britse beveiliging

LONDEN (ANP) - De Britse prins Harry heeft het hoger beroep bij het Hooggerechtshof tegen een uitspraak over zijn beveiliging in het Verenigd Koninkrijk verloren. De prins, die al een tijd in de Verenigde Staten woont, wil politiebeveiliging wanneer hij in zijn geboorteland is, maar de rechter oordeelde in februari dat dat niet ging gebeuren.

6 uur geleden
Volgens Washington waarschuwde Iran niet over tijdstip aanval

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - Iran heeft de Verenigde Staten vorige week niet gewaarschuwd over het tijdstip van de aanval op Israël of mogelijke doelwitten. Volgens het Witte Huis in Washington hebben de VS wel berichten uitgewisseld met Iran, maar ging het nooit over het tijdschema of de doelwitten van de Iraanse aanval afgelopen weekend.

9 uur geleden