Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dagelijks 4 of 5 rechtszaken om coronavouchers

Dagelijks 4 of 5 rechtszaken om coronavouchers

AMSTERDAM (ANP) - Gedupeerde reizigers hebben nog steeds moeite om hun geld terug te krijgen van vliegtuigmaatschappijen. Claimbureau Aviclaim voert zo'n 4 of 5 rechtszaken per dag. Luchtvaartmaatschappijen moeten vanaf 1 oktober binnen 7 dagen de kosten van geannuleerde vluchten terugbetalen. Nu geldt een termijn van 60 dagen.

De Consumentenbond ontving sinds maart ongeveer 1400 klachten. 150 hiervan kwamen binnen in de laatste anderhalve maand. "De belangrijkste klacht is dat mensen nu lang wachten op een voucher of geld." Volgens de bond is "alles op papier nu geregeld" maar lopen reizigers nog vaak tegen een muur aan.

Dat merken ook de claimbedrijven, die voor gedupeerde reigers rechtszaken voeren. EUclaim begeleidt 3500 claimers. "Die zaken worden goed uitbetaald, omdat dit om 'onbetwiste vorderingen' gaat. Mensen hebben gewoon recht op hun geld. Ook wanneer bedrijven een dagvaarding ontvangen, betalen zij meteen."

Claimbureau Aviclaim, dat 4100 mensen bijstaat, heeft 108 rechtszaken lopen. "Meestal schikken ze en soms komt het voor de rechter. De meeste consumenten krijgen hun geld dan terug." Het totaalbedrag van die zaken is bijna 175.000 euro. Volgens Aviclaim betalen KLM en Transavia de afgelopen tijd beter uit.

Transavia richtte ook een speciaal team op om de betalingen te verwerken. De budgetmaatschappij annuleerde vluchten van ruim 2 miljoen passagiers. "Het aanstellen van een nieuw team heeft geleid tot de verwerking van ruim 265.000 boekingen van in totaal 1,1 miljoen passagiers. Zij hebben hun geld ontvangen. De overige 0,9 miljoen passagiers hebben hun vlucht omgeboekt of gaan dat mogelijk nog doen." Transavia heeft ongeveer 106 miljoen euro aan tickets terugbetaald van 1,1 miljoen passagiers.

Andere luchtvaartmaatschappijen willen niet laten weten hoeveel mensen een voucher hebben gekregen of hun geld terug hebben gevraagd.

Meer uit Financieel

Vakbond CNV wil 'hand reiken' aan tegenstanders

UTRECHT (ANP) - CNV wil zich meer op verbinding richten in plaats van conflicten. De op een na grootste vakbond van Nederland denkt dat dit helpt grote problemen op te lossen in tijden van maatschappelijke polarisatie.

31 minuten geleden
Overeenstemming bereikt met NS over deel nieuwe cao, meldt FNV

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV en NS hebben overeenstemming bereikt over een deel van een nieuwe cao, meldt FNV. De vakbond en NS zijn het onder meer eens geworden over een 1 procent hoger loon voor sommige werknemers en dat zij vanaf 1 januari volgend jaar nog eens 1 procent meer verdienen. Ook krijgen bepaalde medewerkers een eenmalige bonus, die kan oplopen tot 700 euro bruto.

45 minuten geleden
Winst voor Nikkei, beurzen in Hongkong en Sydney dicht

TOKIO (ANP) - De Nikkei-index in Tokio ging vrijdag omhoog, geholpen door de recordstanden op Wall Street een dag eerder. In onder meer Hongkong, Sydney en Singapore wordt op Goede Vrijdag niet gehandeld. Ook de beurzen in Europa en New York blijven dicht. Er komt nog wel een belangrijk cijfer over de Amerikaanse inflatie.

57 minuten geleden
Producentenprijzen opnieuw gedaald in februari

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse producentenprijzen zijn in februari met gemiddeld 1,8 procent gedaald in vergelijking met een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarmee was sprake van opnieuw een daling van de afzetprijzen in de industrie, want in januari ging het om een afname met 3 procent.

1 uur geleden
Vergrijzing bij bedrijfsleiders in landbouw neemt toe

DEN HAAG (ANP) - De landbouw is de afgelopen tien jaar vergrijsd, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Meer mensen die in 2023 aan het hoofd van een landbouwbedrijf stonden, hadden de pensioenleeftijd al bereikt vergeleken met 2013.

8 uur geleden
Wall Street begint met kleine koersuitslagen aan lang paasweekend

NEW YORK (ANP) - Wall Street is met kleine koersuitslagen aan een lang paasweekend begonnen. Na een sterk eerste kwartaal kwamen de belangrijkste beursgraadmeters in New York donderdag amper van hun plek. Daarmee kunnen beleggers even pauze nemen, want op Goede Vrijdag houdt Wall Street de deuren dicht. Op maandag, tweede paasdag, wordt wel gehandeld op de Amerikaanse beurzen.

11 uur geleden
Muzieklabel achter Taylor Swift winnaar in AEX na deal met Spotify

AMSTERDAM (ANP) - Muzieklabel Universal Music Group (UMG) was donderdag de grote winnaar bij de hoofdfondsen op de beurs in Amsterdam. Het platenconcern achter artiesten als Taylor Swift en Drake heeft zijn banden met muziekstreamingdienst Spotify uitgebreid. Op dat nieuws is door beleggers enthousiast gereageerd.

14 uur geleden