Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dag van de waarheid voor islamitisch Cornelius Haga Lyceum

Dag van de waarheid voor islamitisch Cornelius Haga Lyceum

CORNELIUS HAGA LYCEUMAMSTERDAM (ANP) - Het is de dag van de waarheid voor het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum. De islamitische middelbare school hoort maandagmiddag of minister Arie Slob (Onderwijs) terecht het bestuur mocht dwingen op te stappen. Aanleiding voor deze zogenoemde aanwijzing was een kritisch rapport van de onderwijsinspectie over de gang van zaken op het lyceum.

Het Haga Lyceum kwam in opspraak na een bericht van inlichtingendienst AIVD, die onder meer waarschuwde dat het bestuur zou optrekken met mensen in extremistische kringen. Dit was aanleiding voor de onderwijsinspectie om onderzoek te doen op de school. In het rapport dat daarop volgde, stond onder meer dat sprake is van financieel wanbeheer, dat relaties met externe partijen worden geschaad en dat de school leerlingen de democratische normen en waarden niet bijbrengt.

De school maakte echter bezwaar en ontkent de beschuldigingen in alle toonaarden.

Slob ging in september over tot de aanwijzing. Het was voor het eerst dat een schoolbestuur op deze manier werd gedwongen op te stappen.

Meer uit Binnenland

Vuurwerkfestival Scheveningen weer afgelast, niet genoeg sponsors

DEN HAAG (ANP) - Het Vuurwerkfestival op Scheveningen gaat dit jaar opnieuw niet door. De organisatie heeft niet genoeg sponsoren gevonden, meldt de woordvoerder van het evenement donderdag na berichtgeving van Den Haag FM.

24 minuten geleden
NVWA gaat extra letten op gevolgen hitte voor dieren

UTRECHT (ANP) - Vanwege de oplopende temperaturen de komende dagen, is de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) extra alert op bescherming van dieren tegen hitte. De dienst herinnert vooraf alvast aan de aangescherpte regels voor zogeheten kalver-iglo's. Die bieden geen bescherming tegen hitte. Bij een temperatuur van 24 graden of meer is het verplicht om zulke verplaatsbare hokken in de schaduw te zetten.

28 minuten geleden
Agent niet vervolgd voor raken baasjes bij doodschieten hond

HELMOND (ANP) - Een agent die in september vorig jaar in Helmond een hond doodschoot, waarbij de twee baasjes van de hond lichtgewond raakten, wordt niet vervolgd voor zijn actie. Dat heeft het Openbaar Ministerie besloten nadat uit onderzoek is gebleken dat het de agent niet te verwijten valt dat de twee hondeneigenaren werden geraakt. De ene liep een verwonding op aan de onderarm en de ander werd getroffen door een schampschot boven zijn oor.

1 uur geleden
Branche: prijs kinderopvang alleen omhoog als het niet anders kan

DEN HAAG (ANP) - Sommige kinderdagverblijven hebben besloten hun prijzen halverwege het jaar te verhogen. Ze doen dat omdat de lonen van medewerkers flink zijn gestegen en vanwege de hoge inflatie. "Je gaat de tarieven niet verhogen als het niet noodzakelijk is, want het kost veel werk. Je doet het alleen als het moet, als je bang bent dat je het misschien niet redt tot volgend jaar", zegt adjunct-directeur Asja Godthelp van Brancheorganisatie Kinderopvang naar aanleiding van berichtgeving van RTL Nieuws.

1 uur geleden
Twee weekenden verkeershinder op A10 door aanleg stiller asfalt

AMSTERDAM (ANP) - De A10 Noord bij Amsterdam is het laatste weekend van juni en het eerste weekend van juli dicht vanwege het aanbrengen van stiller asfalt. Weggebruikers worden omgeleid via de rest van de ring en moeten rekening houden met extra reistijd die kan oplopen tot een uur, waarschuwt Rijkswaterstaat.

1 uur geleden
OM eist taakstraf tegen klimaatactivist A12 voor bijten agent

DEN HAAG (ANP) - Een klimaatactivist die een agent zou hebben gebeten bij zijn aanhouding tijdens de laatste blokkade van de A12 in Den Haag, is woensdag vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie had vier dagen cel en een taakstraf van veertig uur geëist.

1 uur geleden
Weeronline: sluit en open ramen op juiste moment voor koel huis

HOUTEN (ANP) - Komend weekend staat Nederland zomerse en mogelijk zelfs tropische temperaturen te wachten. Om ervoor te zorgen dat de warmte buitenshuis blijft, is het van belang om op het juiste moment ramen en deuren te sluiten en te openen, raadt Weeronline aan.

2 uur geleden