Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Daders steekpartij Groningen mogelijk verwond door politie

Daders steekpartij Groningen mogelijk verwond door politie

GRONINGEN (ANP) - De twee daders die woensdagavond een politieagent zeer ernstig hebben verwond bij een steekpartij in Groningen, zijn mogelijk zelf ook gewond geraakt bij het incident. Bij de confrontatie hebben de agenten geweld gebruikt om zich te verdedigen. De zoektocht naar de twee verdachten is nog volop gaande, aldus de politie.

De agent werd woensdagavond na 22.00 uur tijdens een avondklokcontrole aan de Van Houtenlaan meerdere keren in zijn hoofd en hals gestoken. Volgens een woordvoerder van de politie ligt hij met levensgevaarlijke verwondingen in het ziekenhuis. Een andere agent raakte lichtgewond en heeft intussen het ziekenhuis verlaten.

De verdachten gingen er lopend vandoor en lieten twee fietsen en vermoedelijk een Adidas-pet achter op de plaats delict. Het onderzoek naar camerabeelden loopt en de politie zal die onmiddellijk publiceren als daarop de verdachten te zien zijn. De politie vraagt de daders daarom om zich op eigen initiatief op het bureau te melden. Volgens de politie gaat het om twee witte jongens, waarvan een Engels sprak. Ze waren donker gekleed, één had een opgerolde muts. De andere heeft krullend haar en had een rugzak bij zich.

Via Burgernet roept de politie getuigen op zich te melden.

"Dit komt heel hard binnen", zei vice-voorzitter Hans Schoones van politievakbond ANPV eerder donderdag. Hij begrijpt niet dat agenten die een op het oog normale controle houden, zo ernstig mishandeld worden. "Zoiets verwacht je niet in Nederland. Het is buiten alle proporties. Voor nu is het belangrijkste dat de agent het overleeft."

Schoones hoopt dat de daders zichzelf aangeven. "En als ze dat niet doen dat onze collega's hen alsnog weten aan te houden."

Meer uit Binnenland

Na toiletbezoek ontsnapte tbs'er is terug in Groningse kliniek

GRONINGEN (ANP) - Een tbs'er die op 10 januari ontsnapte uit de Groningse Dr. S. van Mesdag-kliniek na een toiletbezoek is weer terecht. Dat bevestigt een woordvoerster van de justitiële inrichting na berichtgeving door RTV Noord.

26 minuten geleden
Enkele vluchten Eindhoven geschrapt vanwege klimaatprotest

EINDHOVEN (ANP) - Enkele vluchten van en naar Eindhoven Airport zaterdag gaan niet door, omdat klimaatactivisten van Extinction Rebellion dan actie willen voeren bij de luchthaven. Mogelijk doen enkele honderden aanhangers daaraan mee. Het is nog niet bekend wat de groep precies van plan is.

32 minuten geleden
Tweede grote crisisnoodopvang bij Nijmegen, 800 plaatsen

HEUMEN (ANP) - De Gelderse gemeente Heumen bouwt in het dorp Malden een crisisnoodopvanglocatie voor maximaal achthonderd vluchtelingen, onder wie vijftig alleenreizende minderjarigen. De paviljoens en woonunits komen op de grens met Nijmegen te staan en dicht in de buurt van de grote opvanglocatie die Nijmegen realiseert voor maximaal 1200 asielzoekers. De noodopvang in Malden moet begin mei klaar zijn, die in Nijmegen is naar verwachting vanaf half april in gebruik.

3 uur geleden
In hoger beroep strafeisen tot negen jaar voor Endstra-moord

AMSTERDAM (ANP) - Voor hun vermeende aandeel in de moord op vastgoedbaas Willem Endstra en het ernstig verwonden van een van zijn zakenrelaties bijna negentien jaar geleden zijn vrijdag tegen drie verdachten in hoger beroep gevangenisstraffen van acht en negen jaar geëist. Voor het gerechtshof in Amsterdam spraken de aanklagers van een "professioneel voorbereide en koelbloedig uitgevoerde aanslag".

3 uur geleden
Vier weken celstraf voor shovelchauffeur die afzetting vernielde

DEN HAAG (ANP) - De rechtbank heeft Johan R., de bestuurder van een shovel tijdens een boerenprotest in Den Haag, vrijdagmiddag veroordeeld tot vier weken cel, waarvan twee weken voorwaardelijk, met aftrek van zijn voorarrest. Dat betekent dat R. niet meer de cel in hoeft. R werd veroordeeld voor vernieling, verzet bij zijn aanhouding en mishandeling van agenten bij het protest in het Zuiderpark op 11 maart. "Het feit dat het zo uit de hand is gelopen is aan u te wijten", volgens de rechter.

3 uur geleden
Verdachte fataal ongeval A59 blijft vast, reed volgens OM te hard

BREDA (ANP) - De 33-jarige man die ervan wordt verdacht dat hij vrijdagavond 10 maart een dodelijk ongeval veroorzaakte op de A59 bij Sprang-Capelle, blijft veertien dagen langer vastzitten. Dit heeft de rechter-commissaris, waar hij werd voorgeleid op verdenking van doodslag, vrijdag besloten. Bij het ongeluk kwam een gezin uit Raamsdonksveer om het leven. De slachtoffers waren een meisje van 10 jaar oud, een 13-jarige jongen en hun vader en moeder van 46 jaar oud.

3 uur geleden
Rinus Otte nieuwe voorzitter van College van procureurs-generaal

DEN HAAG (ANP) - Rinus Otte wordt per 1 juni de nieuwe voorzitter van het College van procureurs-generaal, meldt het Openbaar Ministerie. De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met het voorstel van justitieminister Dilan Yeşilgöz-Zegerius om Otte voor te dragen als voorzitter. Het college vormt het bestuur van het OM.

4 uur geleden