Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

D66'er hekelt 'afschuwelijke drek' nu ze woord voert over corona

D66'er hekelt 'afschuwelijke drek' nu ze woord voert over corona

DEN HAAG (ANP) - D66-Tweede Kamerlid Wieke Paulusma beklaagt zich over "de drek" die zij dagelijks via social media en in de mail over zich heen krijgt sinds zij kort geleden voor haar partij het woord voert op het gebied van corona. "Dit is afschuwelijk. Dit extremisme is niet normaal." Ook veel andere Kamerleden die zich met corona bezighouden, hebben hier last van, zei ze tijdens het coronadebat.

Paulusma heeft getwijfeld dit fenomeen te benoemen, omdat het "een eeuwig dilemma" is om extremisme aan te kaarten of juist niet. Ze is als politica ook wel wat tegengas gewend zei ze, maar al na een week woordvoerderschap is voor haar "een nieuw dieptepunt" bereikt.

Daarom is ze er steeds meer van overtuigd dat je je moet uitspreken, "tegen de haat, tegen het onbeschrijflijke seksisme en tegen de bizarre beschuldigingen die dagelijks mijn inbox vullen. Ik accepteer dit niet. Het is een verantwoordelijkheid van ons allemaal om ons hiertegen uit te spreken. Van links tot rechts. Woorden doen er toe dus wat mij betreft ook deze", aldus de D66'er. "Voor onzin, haat en verbaal geweld is geen plek in de plenaire zaal en ook niet in de samenleving."

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

bung 88 4 maanden geleden
ik vind de opstelling over gelukszoekers pas ECHTE drek. zeg dat maar tegen kaag.
JoMePi 4 maanden geleden
Als D66 ,er zou ik er een referendum over houden .

Meer uit Politiek

Noodgreep om steun Kamer te vergaren voor bindend referendum

DEN HAAG (ANP) - In een ultieme poging om voldoende steun in de Tweede Kamer te krijgen voor de invoering van een correctief bindend referendum, wordt het huidige initiatiefvoorstel van de SP gesplitst. Het is niet zeker dat het gesplitste wetsvoorstel wel op de benodigde tweederdemeerderheid van de Kamer kan rekenen, maar zonder ingreep haalt de wet het hoogstwaarschijnlijk helemaal niet.

3 dagen geleden
Kuipers: ministerie zal zich niet meer in OMT-adviezen mengen

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) zal de corona-adviezen van het Outbreak Management Team (OMT) voortaan niet meer beoordelen voordat ze naar buiten komen. Dat heeft minister Ernst Kuipers toegezegd in de Tweede Kamer. Hij nam tijdens een debat over de bemoeienis van zijn ministerie bij de adviezen een suggestie van SP'er Maarten Hijink van deze strekking over. De Kamer wil verder dat de minister ook adviezen over de maatschappelijke impact zwaar laat meewegen.

4 dagen geleden
'Van Rij wil institutioneel racisme bij deel fiscus erkennen'

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Marnix van Rij (Fiscaliteit en Belastingdienst) wil dat het kabinet erkent dat de Belastingdienst zich op punten schuldig heeft gemaakt aan institutioneel racisme. Het onderwerp staat voor woensdag op de agenda om te bespreken tijdens de ministerraad, bevestigen Haagse bronnen na berichtgeving van de NOS. Vrijdag was er ook al over gepraat, maar het is de bewindslieden vooralsnog niet gelukt om tot overeenstemming te komen.

4 dagen geleden
Zorgen in Kamer over besteding coronamiljarden onderwijs

DEN HAAG (ANP) - Een meerderheid in de Tweede Kamer maakt zich zorgen over hoe de 8,5 miljard euro, bedoeld om de corona-achterstanden in het onderwijs weg te werken, wordt besteed. Het is volgens de partijen niet duidelijk genoeg wat de doelen van het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) zijn en in hoeverre het geld effectief wordt besteed. Ze willen daarom duidelijkheid van minister Dennis Wiersma (Onderwijs).

4 dagen geleden
Kamer maakt zich sterk voor veiligheid van 'groene boa's'

DEN HAAG (ANP) - 'Groene' buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) moeten beter en vooral veiliger hun werk kunnen doen in het landelijk gebied waar ze actief zijn, vindt de Tweede Kamer. Ze moeten een toereikende uitrusting hebben, meer kunnen samenwerken met de politie en ook informatie uit politiesystemen kunnen halen. Moties die het kabinet oproepen dit te regelen - van VVD, PvdA, CDA en SGP - zijn aangenomen door de Kamer.

4 dagen geleden
Minister: natuur in 90 beschermde gebieden niet in goede staat

DEN HAAG (ANP) - In 90 van de 162 speciale beschermde natuurgebieden "is de staat van de natuur niet goed", zegt minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof). Dat heeft grote invloed op "de boeren die daar aan het ondernemen zijn", zegt de minister in EenVandaag.

4 dagen geleden
Groot deel Kamer wil van landsadvocaat Pels Rijcken af

DEN HAAG (ANP) - Een groot deel van de Tweede Kamer wil de samenwerking met het kantoor van de landsadvocaat opzeggen. Er loopt een onderzoek naar de overeenkomst met Pels Rijcken, maar vrijwel de voltallige oppositie wil dat niet afwachten. Dat bleek bij stemming over een motie hierover van zelfstandig Kamerlid Pieter Omtzigt naar aanleiding van het debat over de sms'jes van minister-president Mark Rutte.

4 dagen geleden