Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

D66 wilde om tafel met VVD, CDA, PvdA en GroenLinks

D66 wilde om tafel met VVD, CDA, PvdA en GroenLinks

DEN HAAG (ANP) - D66-leider Sigrid Kaag wilde naast de VVD graag praten met het CDA, de PvdA en GroenLinks over de vorming van een nieuw kabinet. "Liefst dus vanuit de breedte verkennen", staat in het verslag van haar gesprek met de toenmalige verkenners Annemarie Jorritsma en Kajsa Ollongren.

Samenwerking met zowel PvdA als GroenLinks is VVD-leider Mark Rutte juist een brug te ver. Bovendien ziet hij niets in een coalitie met vijf partijen, als die niet allemaal nodig zijn voor een meerderheid in de Tweede Kamer. Maar de opties waar Rutte de voorkeur aan geeft, JA21 of de ChristenUnie als vierde partij, kunnen bij D66 op weinig enthousiasme rekenen.

Kaag wees op de grote inhoudelijke verschillen tussen JA21 en haar partij op het gebied van onder meer migratie en klimaat. Op grond daarvan "kun je JA21 uitsluiten", staat in haar gespreksverslag. Ook sloot zij uit dat D66 opnieuw aan de formatietafel afspraken maakt over medisch-ethische kwesties met de ChristenUnie. "We gaan niet nog een keer vier jaar traineren." Samenwerken met de SP lijkt haar op inhoudelijke gronden "lastig".

3 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Pindakaas1983 2 weken geleden
All Heil Sigrid Kaag onze nieuwe Minister President
bung 87 2 weken geleden
d'666 is bang om te verliezen bij nieuwe verkiezingen en dat kaag mens? eucalypta.
Louis53 2 weken geleden
D66 moet ook een toontje lager zingen, Kaag danste wel op de tafel maar ze zal er even snel weer afvallen als ze met Rutte verder wil. Dom hoor om D66 te stemmen, die zijn net zo min te vertrouwen

Meer uit Politiek

Ollongren in gesprek met Staten Limburg over bestuurscrisis

MAASTRICHT (ANP) - Provinciale Staten van Limburg komen vrijdag bij elkaar om te praten over de ontstane situatie na het opstappen vorige week van Gedeputeerde Staten en gouverneur Theo Bovens (CDA). Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken laat zich ter plekke op de hoogte te stellen van de bestuurlijke situatie.

6 uur geleden
Kabinet biedt voor het eerst inkijkje in ministerraad

DEN HAAG (ANP) - Om meer openheid te betrachten, geeft het kabinet vrijdag voor het eerst een inkijkje in de ministerraad. Zodra de vergadering van ministers is begonnen, wordt de agenda openbaar gemaakt. Ook wordt de besluitenlijst gepubliceerd. Beide worden op Rijksoverheid.nl geplaatst.

6 uur geleden
Anja Schouten nieuwe burgemeester van Alkmaar

ALKMAAR (ANP) - Anja Schouten wordt voorgedragen als de nieuwe burgemeester van de gemeente Alkmaar.

8 uur geleden
Ministers: grote economische plannen aan volgend kabinet

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet zal in de nieuwe Tweede Kamer draagvlak blijven zoeken voor maatregelen die nodig zijn om ondernemers ook de laatste fase van de coronacrisis door te helpen. Maar de vraag hoe het op de langere termijn verder moet met de economie, is aan de partijen die straks over een nieuw regeerakkoord gaan onderhandelen.

20 uur geleden
Kabinet verdedigt stappenplan en vaccinstrategie in Tweede Kamer

DEN HAAG (ANP) - Demissionair premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge debatteren donderdag met de Tweede Kamer over onder meer het voorgestelde 'openingsplan', waarmee Nederland uit de coronacrisis moet, en de vaccinatiestrategie. Zij treffen een kritische Kamer, waar net als in de samenleving de irritatie over de corona-aanpak groeit.

1 dag geleden
Hamer (SER): we kunnen niet wachten op herstelplan kabinet

DEN HAAG (ANP) - De valse start van de kabinetsformatie mag niet betekenen dat het nog lang duurt voordat er een herstelplan ligt voor de economie. Dat zei de voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER) Mariƫtte Hamer voor haar bezoek aan informateur Herman Tjeenk Willink. "We kunnen ons niet permitteren om te wachten", aldus Hamer. "Er moet nu echt een herstelplan komen."

1 dag geleden
D66: intern onderzoek na meldingen van ongewenst gedrag Kamerlid

DEN HAAG (ANP) - D66 laat een intern onderzoeksteam kijken naar de meldingen die de partij heeft gekregen van mogelijk ongewenst en grensoverschrijdend gedrag van het nieuwe Tweede Kamerlid Sidney Smeets. Dat zegt de partijvoorzitter Anne-Marie Spierings, nadat deze week jonge twitteraars aan de bel trokken over berichten van Smeets.

1 dag geleden