Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

D66 vindt dat schaatstochten moeten kunnen in lockdown

D66 vindt dat schaatstochten moeten kunnen in lockdown

DEN HAAG (ANP) - D66-fractievoorzitter Rob Jetten wil ondanks de strenge coronamaatregelen het houden van schaatstoertochten en marathons op natuurijs niet op voorhand uitsluiten. Zelfs een Elfstedentocht zou, onder strenge voorwaarden en zonder publiek, wat hem betreft mogelijk moeten zijn.

Premier Mark Rutte zei vrijdag dat voor schaatswedstrijden geen uitzondering wordt gemaakt op de coronaregels. Maar dat vindt Jetten voorbarig, zeker omdat het besmettingsrisico in de buitenlucht volgens hem klein is.

Het is volgens Jetten belangrijk om juist tijdens deze strenge lockdown, toch ook "een beetje plezier" te hebben. "Even met sneeuwballen gooien of met een slee rijden, lekker het natuurijs op, dat is voor heel veel mensen nu even de uitlaatklep die we nodig hebben", zegt hij.

Elfstedentocht

Voorzitter Wiebe Wieling van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden sloot afgelopen weekeinde uit dat er tijdens de coronapandemie een Elfstedentocht komt. Maar ook daar valt als het aan Jetten ligt over te praten, als er genoeg ijs ligt. "Laten we kijken hoe dat wél kan, en niet bij voorbaat zeggen dat het niet mag."

PVV-leider Geert Wilders is nog stelliger dan Jetten. Hij vindt dat de Elfstedentocht door móet gaan, als het ijs daar dik genoeg voor wordt. "Het is een historisch en uniek evenement en Nederland op zijn best", twittert hij.

"Iedereen wil natuurlijk het liefst dat die 'tocht der tochten' doorgaat, als het zo koud blijft", zegt PvdA-leider Lilianne Ploumen. Maar de politiek gaat daar volgens haar niet over. "Ik hoor heel graag of en hoe het zou kunnen, net als alle andere Nederlanders."

Meer uit Binnenland

Vermeer met 650.000 bezoekers best bezochte tentoonstelling Rijks

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan 650.000 mensen hebben de tentoonstelling Vermeer in het Rijksmuseum gezien. Daarmee is het de best bezochte tentoonstelling ooit van het Amsterdamse museum. Zondag was de laatste dag van de expositie, die opende op 10 februari.

17 minuten geleden
Geen treinverkeer in regio Amsterdam door storing

AMSTERDAM (ANP) - Vanwege een storing bij ProRail rijden er geen treinen op de trajecten van en naar Amsterdam. Dat meldt de NS. De storing is volgens een woordvoerster bij een verkeersleidingspost. Het is nog niet bekend hoe lang het duurt voordat de problemen zijn verholpen.

1 uur geleden
Eigenaar appartementencomplex vraagt hulp aan collega-verhuurders

AMSTERDAM (ANP) - Vastgoedbedrijf Vesteda, de eigenaar en verhuurder van de appartementen aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost die zaterdagavond grote schade opliepen door een felle brand, heeft collega-verhuurders benaderd. De verhuurder hoopt dat zij kunnen helpen met het vinden van vervangende woonruimte voor de bewoners die voorlopig niet terug kunnen keren naar hun huis.

4 uur geleden
Appartementencomplex Amsterdam onbewoonbaar na brand

AMSTERDAM (ANP) - De bewoners van het appartementencomplex in Amsterdam waar dit weekend een brand woedde, kunnen nog niet terug naar huis. Alle 95 woningen zijn voorlopig onbewoonbaar, meldt de brandweer.

6 uur geleden
BNNVARA zet stappen met sociale veiligheid op werkvloer

HILVERSUM (ANP) - BNNVARA heeft de afgelopen zes maanden veel stappen gemaakt in het vergroten van de sociale veiligheid op de werkvloer. De omroep heeft een langetermijnplan uitgerold, dat wordt begeleid door een externe expert. Dat laat een woordvoerder van BNNVARA weten.

6 uur geleden
Minister vindt vrije dag voor Keti Koti 'interessante gedachte'

DEN HAAG (ANP) - Minister Robbert Dijkgraaf (Emancipatie) vindt het een "interessante gedachte" om van Keti Koti, de dag waarop de afschaffing van de slavernij wordt gevierd en herdacht, een vrije dag te maken. Dat zegt hij in het programma WNL op Zondag.

7 uur geleden
Zes mensen naar ziekenhuis door vermoedelijke straatrace Helmond

HELMOND (ANP) - Door een vermoedelijke straatrace tussen twee auto’s zijn zaterdagavond in Helmond zes mensen in het ziekenhuis beland. Op de Europaweg botste een van de twee auto’s achterop een taxibusje, dat stilstond voor een stoplicht.

8 uur geleden