Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

D66: geen waterschapsbelasting voor arme Rotterdamse zzp'ers

D66: geen waterschapsbelasting voor arme Rotterdamse zzp'ers

ROTTERDAM (ANP) - De Rotterdamse gemeenteraadsfractie van D66 wil een kwijtschelding van de waterschapsbelasting voor zzp'ers met een minimuminkomen. De partij vindt het onrechtvaardig dat werkenden en uitkeringsgerechtigden met een laag inkomen die kwijtschelding wel krijgen, maar de groep zzp'ers niet, schrijft de fractie aan het college van burgemeester en wethouders.

"De Rotterdamse D66-fractie is zeer ontstemd en wil graag weten wat dit betekent voor minima in Rotterdam die werken als zzp'er. Als je het moeilijk hebt, moet de overheid een helpende hand bieden. Het maakt daarbij niet uit of je werkt in loondienst of onderneemt: armoede is armoede," schrijft de partij.

Maandag schreef de NOS dat bij de helft van de waterschappen zzp'ers in armoede gewoon belasting moeten betalen. Bij gemeenten worden lokale belastingen voor inwoners die een inkomen hebben ter hoogte van de bijstand of minder vaak kwijtgescholden. Maar gemeenten en waterschappen kunnen ondernemers uitsluiten van de kwijtschelding, zelfs als ze bijvoorbeeld maar 1000 euro per maand overhouden. Met als gevolg dat ze jaarlijks alsnog honderden euro's kwijt zijn aan lokale belastingen.

De gemiddelde waterschapstarieven in Nederland zijn ten opzichte van vorig jaar gestegen en bedragen voor alleenstaanden 170 euro per jaar. Huishoudens van twee mensen in een huurwoning, betalen zeker 320 euro per jaar. Een gezin met twee kinderen in een koophuis dient afhankelijk van de woningwaarde minimaal 380 euro af te rekenen. Bij een WOZ-waarde van 400.000 euro is dat 429 euro. De belasting dient bijvoorbeeld om het rioolwater te zuiveren.

Meer uit Politiek

Schmit lijsttrekker sociaaldemocraten bij Europese verkiezingen

ROME (ANP/DPA) - De sociaaldemocraten hebben Nicolas Schmit zaterdag officieel gepresenteerd als hun lijsttrekker voor de Europese verkiezingen in juni. De Luxemburgse EU-commissaris voor Werkgelegenheid en Sociale Rechten werd zaterdag met grote meerderheid gekozen. Vijf jaar geleden trok PvdA'er Frans Timmermans de linkse kar in de EU.

1 dag geleden
SP-leider Jimmy Dijk haalt flink uit naar formerende partijen

BUSSUM (ANP) - In zijn eerste congrestoespraak als SP-leider heeft Jimmy Dijk flink uitgehaald naar de vier partijen die al maanden praten over de vorming van een nieuw kabinet. PVV, NSC en BBB hebben hun "sociale maskers" afgeworpen, zei Dijk. Onder invloed van de VVD maken deze drie partijen "terugtrekkende bewegingen" als het gaat om het afschaffen van het eigen risico in de zorg, huurverlaging en verbeteringen voor mensen met een bescheiden inkomen, hield Dijk de SP-leden voor.

1 dag geleden
Agnes Kant over vertrek Marijnissen: is niet eigen keuze

BUSSUM (ANP) - De leden van SP hebben zaterdag op het 29e congres van de partij met een staande ovatie afscheid genomen van Lilian Marijnissen, die begin december haar onmiddellijke vertrek als partijleider bekendmaakte. Partijgenoot Agnes Kant en voormalig SP-leider ging in haar toespraak in op het onvrijwillige vertrek van de partijleider. "Dat je gaat, is niet je eigen keuze."

1 dag geleden
Van der Burg zoekt extra opvangplekken asielzoekers in hotels

DEN HAAG (ANP) - Demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (asiel) wil in verband met de aanhoudende krapte in de opvang 3500 plekken in hotels vinden om vreemdelingen te plaatsen. Eerst zullen daar asielzoekers komen en zodra het mogelijk is, komen hier statushouders voor in de plaats, schrijft hij in een Kamerbrief. De plaatsingen worden gedaan met instemming van de betrokken gemeenten.

1 dag geleden
Nederland en Brazilië gaan nauwer samenwerken tegen drugssmokkel

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse douane gaat nauwer samenwerken met die van Brazilië in de strijd tegen drugssmokkel. De diensten gaan bijvoorbeeld scanbeelden die zij maken van containers naast elkaar leggen om te zien of er wellicht stiekem iets is ingestopt. Staatssecretaris Aukje de Vries (Toeslagen en Douane) heeft daar afspraken over gemaakt met haar Braziliaanse ambtgenoot Adriana Gomes Rêgo.

1 dag geleden
Defensie vindt alsnog rapport mogelijk oorlogsmisdrijf in Uruzgan

DEN HAAG (ANP) - In het archief van het ministerie van Defensie is alsnog het rapport opgedoken waarin melding wordt gemaakt van een mogelijk oorlogsmisdrijf door Australische militairen in Afghanistan. In oktober meldde het ministerie nog aan de Kamer dat de zoektocht vruchteloos was geweest nadat meer dan een miljoen bestanden waren doorzocht.

1 dag geleden
LTO: overheid moet dierwaardige veehouderij financieel stimuleren

DEN HAAG (ANP) - De overheid moet de transitie naar diervriendelijkere veehouderij financieel stimuleren en zorgen dat de vergunningen van de grond komen. Dat zegt boerenbelangenorganisatie LTO op de plannen van demissionair landbouwminister Piet Adema om de veehouderij diervriendelijker te maken. In de plannen van Adema gaat het volgens LTO te weinig over de randvoorwaarden om die transitie te kunnen maken. "Dit is niet een vraagstuk voor de boer alleen."

2 dagen geleden