Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cybersecuritybedrijf Palo Alto stijgt op afwachtend Wall Street

Cybersecuritybedrijf Palo Alto stijgt op afwachtend Wall Street

NEW YORK (ANP) - Palo Alto Networks behoorde woensdag tot de sterkste stijgers op de aandelenbeurzen in New York. Het Amerikaanse cybersecuritybedrijf boekte afgelopen kwartaal meer winst dan analisten en beleggers hadden verwacht en verhoogde ook zijn winstprognose voor het huidige kwartaal. Het aandeel werd beloond met een koerswinst van ruim 10 procent.

De algehele stemming op Wall Street was afwachtend. Later op de dag worden namelijk de notulen van de laatste rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank vrijgegeven. Die aantekeningen bevatten mogelijk meer aanwijzingen over de toekomstige rentestappen van de Federal Reserve. Dinsdag laaiden de rentezorgen op Wall Street al op en kenden de Amerikaanse beursgraadmeters de slechtste beursdag van dit jaar.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,2 procent hoger op 33.193 punten. De hoofdindex gaf dinsdag de jaarwinst weer uit handen. De brede S&P 500 steeg 0,1 procent tot 4001 punten. De Nasdaq dikte 0,4 procent aan tot 11.535 punten. De techbeurs raakte een dag eerder 2,5 procent kwijt.

Crypto

Coinbase steeg 3,9 procent. De cryptobeurs leed afgelopen kwartaal een nettoverlies van 557 miljoen dollar en zag de omzet met bijna 75 procent dalen door de onrust in de cryptowereld die volgde op de ineenstorting van concurrent FTX. De resultaten van huizenbouwer Toll Brothers vielen in de smaak. Ook heeft het bedrijf de vraag zien aantrekken sinds het begin van het jaar. Het aandeel klom ruim 4 procent.

Intel ging 0,8 procent omhoog. De Amerikaanse chipmaker gaat het kwartaaldividend verlagen om te zorgen dat het bedrijf voldoende kapitaal heeft in onzekere tijden. Al eerder had Intel gewaarschuwd in het eerste kwartaal verlies te gaan lijden.

Baidu

CoStar Group kelderde meer dan 5 procent. De dienstverlener aan de vastgoedsector gaf een tegenvallende verwachting af voor het huidige kwartaal. Baidu steeg 4,2 procent. Het Chinese internetbedrijf, dat ook een notering heeft in New York, boekte afgelopen kwartaal meer omzet dan verwacht en zag de nettowinst bijna verdrievoudigen. Ook gaat het concern voor 5 miljard dollar aan eigen aandelen inkopen.

Sigma Lithium ging haast 4 procent omhoog. Dinsdag won de lithiumproducent nog dik 16 procent nadat persbureau Bloomberg meldde dat Tesla een overname van het bedrijf onderzoekt. Lithium is een belangrijke grondstof voor batterijen voor elektrische auto's.

De euro was 1,0651 dollar waard, tegen 1,0666 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,9 procent minder op 75,70 dollar. Brentolie werd 1 procent goedkoper op 82,26 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Daling diefstallen van auto's en motoren zet door

DEN HAAG (ANP) - De daling van het aantal diefstallen van auto's en motoren van vorig jaar zet begin dit jaar door, meldt het Verbond van Verzekeraars. In januari zijn 1463 voertuigen gestolen, een daling van 14 procent.

18 minuten geleden
Essent verlaagt variabele tarieven stroom en gas met 10 procent

DEN BOSCH (ANP) - Essent verlaagt de tarieven voor stroom en gas met 10 procent. De nieuwe tarieven gelden voor bijna 1 miljoen huishoudens met een variabel energiecontract en gaan op 1 april in.

1 uur geleden
Rijhulpsystemen verminderen kans op ongeval met een derde

DEN HAAG (ANP) - Slimme rijhulpsystemen kunnen de kans op ongevallen in het verkeer met 30 tot 40 procent verkleinen. Dat concludeert het Verbond van Verzekeraars uit eigen onderzoek.

1 uur geleden
Opnieuw krimp economische bedrijvigheid in eurozone

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De economische bedrijvigheid in de eurozone is in februari voor de negende maand op rij gekrompen. De krimp viel wel opnieuw iets minder sterk uit dan een maand eerder. Dat kwam vooral doordat de activiteit in de dienstensector sterker toenam dan in januari. De krimp in de industrie viel daarentegen iets groter uit, meldt marktonderzoeker S&P Global.

1 uur geleden
Op hol geslagen ChatGPT slaat urenlang wartaal uit

SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - Gebruikers van ChatGPT kregen eerder deze week urenlang onzinnige antwoorden op eenvoudige vragen aan de chatbot. Volgens het moederbedrijf van ChatGPT, OpenAI, werd dit door een bug veroorzaakt na een softwareaanpassing.

2 uur geleden
Een op de vijf bedrijven betaalde losgeld voor gijzelsoftware

DELFT (ANP) - Criminele bendes hebben vorig jaar 147 succesvolle aanvallen met gijzelsoftware uitgevoerd op grote Nederlandse bedrijven en instellingen. In 18 procent van de gevallen werd losgeld betaald. Dat blijkt uit cijfers van de politie en beveiligingsbedrijven.

2 uur geleden
Chipbedrijven zetten AEX flink hoger na cijfers Nvidia

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak is donderdag met een stevige winst geopend. Vooral de chipbedrijven lieten forse koerswinsten zien, dankzij beter dan verwachte resultaten van Nvidia. De belangrijkste speler ter wereld op het gebied van chips die worden gebruikt voor kunstmatige intelligentie (AI), wist afgelopen kwartaal opnieuw records te verbreken en de hooggespannen verwachtingen te overtreffen. Volgens topman Jensen Huang profiteert Nvidia volop van de grote vraag naar snellere computers en AI-toepassingen.

3 uur geleden