Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cyber Monday drukste dag ooit in VS

Cyber Monday drukste dag ooit in VS

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Cyber Monday, de dag waarop veel consumenten online op jacht gaan naar koopjes voor het feestdagenseizoen, was de drukste winkeldag ooit voor Amerikaanse webwinkels. Volgens data-onderzoeker Adobe Analytics werd er op de eerste maandag na Thanksgiving voor 9,2 miljard dollar aan spullen aangeschaft. Dat betekend een toename van 17 procent op jaarbasis.

Tussen 10.00 's ochtends en 14.00 's middags was sprake van spitsuur. Bijna een derde van alle aankopen vond plaats in die tijdsperiode. De webwinkelverkopen werden aangejaagd door barre weersomstandigheden in grote delen van de VS.

Amerikanen geven in de feestdagenperiode, de maanden november en december, naar verwachting 135 miljard dollar online uit. Daarmee is onlineshoppen goed voor 13,4 procent van de totale uitgaven. Dat was vorig jaar 12,3 procent.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

'Nederland kwetsbaar voor crash huizenmarkt'

FRANKFURT (ANP) - Nederland is kwetsbaar voor een crash op de woningmarkt. Als dat gebeurt komt de economie tot stilstand. Dat concludeert kredietbeoordelaar Moody's op basis van eigen onderzoek. De kenners keken naar meerdere scenario's uiteenlopend van een halvering van de huizenprijzen tot een langdurige maar geleidelijke neergang.

1 uur geleden
Beurzen wachten op ECB-besluit

AMSTERDAM (ANP) - De meeste Europese beurzen bleven donderdag dicht bij huis. Beleggers waren vooral in afwachting van het eerste rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) onder leiding van de nieuwe president Christine Lagarde. Daarnaast werd uitgekeken naar Britse verkiezingen en verwerkten de Europese markten nog het besluit van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), die de rente conform verwachting onveranderd liet.

1 uur geleden
Veehouders willen Rabobank voor de rechter

UTRECHT (ANP) - Melkveehouders willen Rabobank voor de rechter slepen, omdat ze de bank verantwoordelijk houden voor financiƫle problemen na de bouw van stallen. Ze vinden dat Rabobank had moeten waarschuwen voor de risico's die gepaard gingen met hun uitbreidingsplannen, waarvoor de bank krediet verstrekte.

3 uur geleden
AEX stijgt weer voorbij 600 punten

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam passeerde donderdag weer de grens van 600 punten. Ook de andere Europese beurzen gingen vooruit. Beleggers wachten vooral op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) en de uitslag van de Britse verkiezingen. Daarnaast verwerkten de Europese markten nog het besluit van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), die de rente conform verwachting onveranderd liet.

4 uur geleden
Saudi Aramco rondt kaap 2000 miljard dollar

RIYAD (ANP) - Het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco is meer dan 2000 miljard dollar waard. Kort na de openingsbel van de beurs in Riyad op donderdag werd het aandeel 10 procent hoger gezet, waarmee de grens van 2 biljoen dollar werd doorbroken. Daarmee heeft de onderneming de waardering waarop kroonprins Mohammed bin Salman bij de aankondiging van de beursplannen rekende.

5 uur geleden
'Schaf energiebelasting af'

AMSTERDAM (ANP) - Nederland zou de energiebelasting moeten afschaffen. Dat betoogt de nieuwbakken topman van Vattenfall Nederland, Martijn Hagens, in Het Financieele Dagblad. Volgens hem ondermijnen stijgende energieprijzen het draagvlak voor de overgang naar duurzame energie. "Consumenten zien vooral hoe hun rekening steeds hoger is geworden", aldus Hagens.

5 uur geleden
Nikkei boekt kleine winst

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag met een kleine winst geƫindigd. Beleggers hielden vooral de ontwikkelingen aan het handelsfront tussen de Verenigde Staten en China in de gaten. Daarnaast verwerkten de markten het besluit van de Amerikaanse Federal Reserve om de rente onveranderd te laten. Ook werd uitgekeken naar de uitslag van de Britse verkiezingen en de rentevergadering van de Europese Centrale Bank (ECB).

5 uur geleden