Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Curlingmannen gaan met lessen van EK voor olympisch ticket

Curlingmannen gaan met lessen van EK voor olympisch ticket

LEEUWARDEN (ANP) - De Nederlandse curlingmannen beginnen zaterdag in Leeuwarden aan hun olympisch kwalificatietoernooi voor drie tickets voor de Spelen van Beijing. Nadat ze in de afgelopen weken het teleurstellend verlopen EK hebben geëvalueerd, denkt skip Wouter Gösgens dat ze klaar zijn om zich te plaatsen voor de Winterspelen.

"Ik ga niet ontkennen dat de sfeer meteen na het EK niet zo goed was en dat er veel teleurstelling zat", zegt de skip, de aanvoerder van Oranje. Nederland wist op het EK maar een van de negen wedstrijden te winnen en degradeerde. "Maar dat betekent niet dat we het hoofd gaan laten hangen. We gaan nog steeds voor de volle 100 procent voor de olympische kwalificatie."

Nederland begint zaterdag tegen Denemarken en neemt het daarna nog op tegen Duitsland, Tsjechië, Italië, Finland, Japan, Noorwegen en Zuid-Korea. "We hebben in de afgelopen jaren al deze ploegen een keer verslagen", zegt Gösgens. "Het niveau ligt zo dicht bij elkaar. Als we ons topniveau halen, is dat mogelijk." De winnaar plaats zich rechtstreeks voor de Spelen, voor de nummers 2, 3 en 4 zijn er play-offs om twee tickets.

Goede evaluatie

Volgens de aanvoerder van het Nederlandse viertal is er een goede evaluatie geweest na het EK. "We hebben dingen aangepast in de afgelopen twee weken. Zo hebben we in de communicatie dingen verbeterd en bovendien hebben we weer meer informatie over onze tegenstanders. Daarmee moet het net wel onze kant opvallen."

Gösgens nam de rol van skip dit jaar over van Jaap van Dorp. De skip staat aan de overkant en geeft aan waar de stenen precies naartoe moeten. Behalve dan bij de laatste beurten, dan gooit Gösgens zelf. "Het gaat er niet om hoe ik het anders doe dan Jaap", legt hij uit. "Het gaat erom hoe we als team de Spelen halen. Deze aanpassing was voor ons een extra prikkel om dat doel te halen.

Het eerste grote curlingtoernooi in Nederland geeft Oranje een licht thuisvoordeel. "Het is jammer dat er geen publiek bij kan zijn", zegt Gösgens. "Het is wel mooi dat Ziggo Sport de wedstrijden uitzendt. Zo hebben we toch nog het gevoel dat Nederland achter ons staat. We zorgen dat we met energie aan de wedstrijden beginnen en uitstralen dat we er staan om te winnen."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Sport

Tennisser Medvedev bestraft na kritiek op umpire in halve finale

MELBOURNE (ANP) - Tennisser Daniil Medvedev heeft een boete van 12.000 dollar, zo'n 11.000 euro, gekregen. De Rus is bestraft voor wangedrag tijdens zijn gewonnen halve finale tegen Stefanos Tsitsipas (7-6 4-6 6-4 6-1) op de Australian Open.

8 minuten geleden
Basketballers Phoenix Suns vieren negende zege op rij

PHOENIX (ANP) - De basketballers van Phoenix Suns hebben hun negende wedstrijd op rij in de NBA gewonnen. Ze waren ook te sterk voor Minnesota Timberwolves (134-124).

32 minuten geleden
Kickbokser Ben Saddik terug in ring voor gevecht tegen Rigters

HASSELT (ANP) - Kickbokser Jamal Ben Saddik keert terug in de ring. Hij neemt het op 19 maart in het Belgische Hasselt op tegen de talentvolle Nederlander Levi Rigters. Het wordt voor de Belg zijn eerste optreden na een heroïsch gevecht met regerend wereldkampioen Rico Verhoeven van eind oktober.

36 minuten geleden
Knegt blij met nieuwe ‘messen’: ik had andere prikkel nodig

BEIJING (ANP) - Sjinkie Knegt is blij dat hij een maand voor de start van de Olympische Spelen is overgestapt naar ander materiaal. De Nederlandse shorttracker liet andere ‘messen’ onder zijn schaatsen plaatsen en hoopt dat dat er mede voor zorgt dat hij vanaf volgende week succesvol is in Beijing.

1 uur geleden
Veldrijdsters strijden om wereldtitel op mogelijk glad parcours

FAYETTEVILLE (ANP) - Zes Nederlandse vrouwen doen zaterdag in het Amerikaanse Fayetteville mee aan de strijd om de wereldtitel veldrijden. De Oranje-equipe bestond aanvankelijk uit acht rensters, maar Annemarie Worst (corona) en Denise Betsema (koortsig) konden niet meereizen naar de Verenigde Staten. Daarmee staan de nummers 2 en 3 van het afgelopen WK niet op de startlijst.

1 uur geleden
Knegt drie jaar na ongeluk met houtkachel 'gewoon' weer op Spelen

BEIJING (ANP) - Sjinkie Knegt begint volgende week aan zijn vierde en vermoedelijk laatste Olympische Spelen. Voor de 32-jarige Fries is de deelname in Beijing misschien wel zijn mooiste. Knegt liep drie jaar geleden bij het aansteken van de houtkachel in zijn huis ernstige brandwonden op en het was nog maar de vraag of hij ooit nog zou kunnen shorttracken.

1 uur geleden
Tennisster Barty gaat in eigen land voor winst Australian Open

MELBOURNE (ANP) - Tennisster Ashleigh Barty hoopt in Melbourne de eerste Australische winnares van de Australian Open te worden sinds Chris O'Neil in 1978. De nummer 1 van de wereld neemt het vanaf 09.30 uur Nederlandse tijd in de finale op tegen de Amerikaanse Danielle Collins. Barty won drie van de voorgaande vier ontmoetingen, maar Collins zegevierde begin vorig jaar tijdens hun laatste duel in Adelaide.

4 uur geleden