Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Curlingmannen gaan met lessen van EK voor olympisch ticket

Curlingmannen gaan met lessen van EK voor olympisch ticket

LEEUWARDEN (ANP) - De Nederlandse curlingmannen beginnen zaterdag in Leeuwarden aan hun olympisch kwalificatietoernooi voor drie tickets voor de Spelen van Beijing. Nadat ze in de afgelopen weken het teleurstellend verlopen EK hebben geëvalueerd, denkt skip Wouter Gösgens dat ze klaar zijn om zich te plaatsen voor de Winterspelen.

"Ik ga niet ontkennen dat de sfeer meteen na het EK niet zo goed was en dat er veel teleurstelling zat", zegt de skip, de aanvoerder van Oranje. Nederland wist op het EK maar een van de negen wedstrijden te winnen en degradeerde. "Maar dat betekent niet dat we het hoofd gaan laten hangen. We gaan nog steeds voor de volle 100 procent voor de olympische kwalificatie."

Nederland begint zaterdag tegen Denemarken en neemt het daarna nog op tegen Duitsland, Tsjechië, Italië, Finland, Japan, Noorwegen en Zuid-Korea. "We hebben in de afgelopen jaren al deze ploegen een keer verslagen", zegt Gösgens. "Het niveau ligt zo dicht bij elkaar. Als we ons topniveau halen, is dat mogelijk." De winnaar plaats zich rechtstreeks voor de Spelen, voor de nummers 2, 3 en 4 zijn er play-offs om twee tickets.

Goede evaluatie

Volgens de aanvoerder van het Nederlandse viertal is er een goede evaluatie geweest na het EK. "We hebben dingen aangepast in de afgelopen twee weken. Zo hebben we in de communicatie dingen verbeterd en bovendien hebben we weer meer informatie over onze tegenstanders. Daarmee moet het net wel onze kant opvallen."

Gösgens nam de rol van skip dit jaar over van Jaap van Dorp. De skip staat aan de overkant en geeft aan waar de stenen precies naartoe moeten. Behalve dan bij de laatste beurten, dan gooit Gösgens zelf. "Het gaat er niet om hoe ik het anders doe dan Jaap", legt hij uit. "Het gaat erom hoe we als team de Spelen halen. Deze aanpassing was voor ons een extra prikkel om dat doel te halen.

Het eerste grote curlingtoernooi in Nederland geeft Oranje een licht thuisvoordeel. "Het is jammer dat er geen publiek bij kan zijn", zegt Gösgens. "Het is wel mooi dat Ziggo Sport de wedstrijden uitzendt. Zo hebben we toch nog het gevoel dat Nederland achter ons staat. We zorgen dat we met energie aan de wedstrijden beginnen en uitstralen dat we er staan om te winnen."

Meer uit Sport

Basketballers ZZ Leiden pakken na bizarre slotfase nationale titel

LEIDEN (ANP) - De basketballers van ZZ Leiden hebben na een bizarre slotfase in de finale de nationale titel veroverd. De ploeg van coach Douglas Spradley was in de vijfde en beslissende wedstrijd in de play-offs met 82-81 net iets sterker dan Donar uit Groningen. Het is de vijfde titel voor Leiden.

37 minuten geleden
Wielrenner Tulett wint Ronde van Noorwegen, etappe voor Kristoff

STAVANGER (ANP) - Wielrenner Ben Tulett heeft de Ronde van Noorwegen gewonnen. De Britse renner van Ineos Grenadiers behield in de derde en laatste etappe zijn leidende positie. De rit met start en finish in Stavanger over 151,2 kilometer werd gewonnen door de Noor Alexander Kristoff van Uno-X Pro Cycling.

1 uur geleden
Hockeysters Amsterdam veroveren landstitel na shoot-outs

BILTHOVEN (ANP) - De hockeysters van Amsterdam zijn landskampioen geworden. Amsterdam won in Bilthoven van SCHC na de shoot-outs nadat beide wedstrijden in 2-2 waren geëindigd. Aanvoerster Maria Verschoor maakte de beslissende score in de shoot-outs.

2 uur geleden
Rus speelt dinsdag tweede wedstrijd van de dag op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Arantxa Rus speelt dinsdag de tweede wedstrijd van de dag op Roland Garros. De beste tennisster van Nederland neemt het op baan 12 op tegen de Oostenrijkse Julia Grabher, de mondiale nummer 61.

2 uur geleden
Tennisser Griekspoor en coach Vliegen leggen ruzie bij

PARIJS (ANP) - Tennisser Tallon Griekspoor en coach Kristof Vliegen hebben hun ruzie zondagavond bijgelegd. Vliegen verliet de baan tijdens de eersterondepartij van Griekspoor op Roland Garros na een woede-uitbarsting van zijn pupil.

5 uur geleden
Teamgenoot van Verstappen baalt in Monaco: alles ging mis

MONACO (ANP) - Sergio Pérez beleefde in Monaco naar eigen zeggen zijn "slechtste weekend in lange tijd" in de Formule 1. De Mexicaanse coureur crashte zaterdag aan het begin van de kwalificatie en moest daarom zondag vanaf de laatste plek starten. "Alles ging mis. Vandaag betaalde ik de prijs voor een domme fout van mezelf in de kwalificatie", zei Pérez, nadat hij als zestiende was afgevlagd.

18 uur geleden
Verstappen neemt bij Red Bull record over van Vettel

MONACO (ANP) - Max Verstappen heeft met zijn 39e overwinning voor Red Bull in de Formule 1 een record overgenomen van Sebastian Vettel. De Duitser boekte 38 zeges in een auto van de Oostenrijkse renstal. Vettel werd in dienst van Red Bull in 2010, 2011, 2012 en 2013 wereldkampioen.

20 uur geleden