Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Curator Slotervaart Ziekenhuis werd met dood bedreigd

Curator Slotervaart Ziekenhuis werd met dood bedreigd

AMSTERDAM (ANP) - Een van de curatoren van het failliete Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam, is kort na het faillissement met de dood bedreigd. Een woordvoerder van de curatoren bevestigt de bedreiging, waar Het Parool en RTLZ woensdag over berichtten. Voor de bedreiging is vorige maand een 38-jarige man veroordeeld tot een taakstaf 40 uur.

Uit het vonnis van de rechtbank in Amsterdam blijkt dat hij zelf niets te maken had met het ziekenhuis, dat eind 2018 financieel ten onder ging. Hij had over het faillissement gelezen in de media en was daar zo boos over geworden dat hij het kantoor van de curator belde en haar met de dood bedreigde. "Ze krijgt een kogel door haar kop", zei hij tegen haar secretaresse.

De rechters wijzen erop dat de vrouw zich ernstig bedreigd voelde en enige tijd 24 uur per dag werd beveiligd. Het Openbaar Ministerie (OM) had 60 uur taakstraf geëist. Dat vond de rechtbank te hoog, maar de straf viel vanwege de ernst wel hoger uit dan gebruikelijk. Over het algemeen worden bedreigingen afgedaan met een geldboete.

Meer uit Binnenland

Sweet Dreams is grootste kanshebber bij Gouden Kalveren

UTRECHT (ANP) - De Oscarinzending Sweet Dreams is met acht nominaties de grootste kanshebber bij de Gouden Kalveren. De nominaties voor de belangrijkste Nederlandse filmprijzen werden zondag bekendgemaakt tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. De prijzen worden vrijdag op de laatste dag van het filmfestival uitgereikt in de Stadsschouwburg.

45 minuten geleden
Geen gewonden na ontploffing bij woning in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Een flatwoning aan de Florijn in Amsterdam-Zuidoost is zaterdagavond beschadigd geraakt door een ontploffing. Er is onder meer een ruit gesneuveld. Volgens een woordvoerder van de politie is er zwaar vuurwerk bij het huis afgestoken. Niemand is gewond geraakt.

2 uur geleden
Politie maakt einde aan blokkade A12 door klimaatactivisten

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zondagmiddag een einde gemaakt aan de blokkade van de A12 in Den Haag door klimaatactivisten, meldt de gemeente. De weg wordt schoongemaakt en zo snel mogelijk weer opengesteld voor het verkeer.

2 uur geleden
Ontploffing bij woning met regenboogvlag in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Bij een woning in Amsterdam waar een regenboogvlag hing is zaterdagavond een ontploffing geweest. Op het trottoir is een vloeistof aangetroffen die korte tijd in brand heeft gestaan. Het huis en de vlag hebben geen schade opgelopen, zegt een woordvoerder van de politie. Niemand raakte gewond.

3 uur geleden
Veel interesse voor veiling roemrucht openluchtbordeel op Curaçao

WILLEMSTAD (ANP) - Voor de veiling van het openluchtbordeel Campo Alegre op Curaçao, aanstaande dinsdag, is "internationale belangstelling". Dat zegt de organisatie van de veiling. Wie er concreet belangstelling heeft, is niet duidelijk. Het 'vrolijke kamp', zoals de vertaling uit het Spaans luidt, sloot in 2020 bij het begin van de coronapandemie haar deuren.

5 uur geleden
Vermoedelijk asbest vrijgekomen bij brand in loods Rijnsburg

RIJNSBURG (ANP) - Op het terrein van een loods in het Zuid-Hollandse Rijnsburg die zondag in brand stond, is vermoedelijk asbest gevonden. Dat meldt de brandweer. Eerder liet de brandweer weten dat een deel van een naastgelegen camping zou worden ontruimd, maar dat gebeurt toch niet. De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle.

6 uur geleden
Veel rook bij brand in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Bij een brand in een leegstaande boerderij op de Pascalweg in de wijk Lombardijen in Rotterdam is veel rook vrijgekomen. De brandweer heeft het sein brand meester gegeven en laat het pand gecontroleerd uitbranden.

7 uur geleden