Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Curaçao voert opnieuw avondklok in

Curaçao voert opnieuw avondklok in

WILLEMSTAD (ANP) - Curaçao voert opnieuw een avondklok in. De maatregel is een gevolg van het toenemende aantal coronabesmettingen op het eiland. Elke dag worden meer coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis en de intensive care is bijna helemaal vol.

De avondklok geldt vanaf vrijdag tussen middernacht en half vijf ’s ochtends. Verder mogen er geen activiteiten worden georganiseerd met meer dan honderd mensen en is dansen en het spelen van harde muziek verboden. Ook het dragen van mondkapjes is weer verplicht als mensen boodschappen gaan doen of bijvoorbeeld de kapper of een casino bezoeken.

De maatregelen zijn donderdagochtend (lokale tijd) aangekondigd door minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas. Hij gaf ook aan dat er per direct 2 miljoen Antilliaanse gulden (bijna een miljoen euro) aan het CMC-ziekenhuis wordt gegeven. Dat is nodig voor de verzorging van de vele coronapatiënten. Er is een groot gebrek aan verplegers op de intensive care.

De laatste tijd is er veel kritiek omdat de regering ondanks de stijging van het aantal coronabesmettingen geen maatregelen leek te willen afkondigen. De directeur van het ziekenhuis op Curaçao zei zondag al dat zijn ziekenhuis de grens had bereikt en nauwelijks meer mensen kon opnemen.

Pisas heeft Nederland om financiële steun gevraagd, maar zegt dat er tot nu toe niet positief op de hulpvraag is gereageerd vanuit Den Haag. Curaçao heeft zelf nauwelijks geld voor de bestrijding van de crisis, aldus de minister-president. Zo had het CMC in eerste instantie om 3 miljoen Antilliaanse gulden gevraagd, dat is een miljoen minder geworden.

Meer uit Binnenland

OM: vier feiten in zedenzaak Ali B wettig en overtuigend bewezen

HAARLEM (ANP) - Het Openbaar Ministerie zegt wettig en overtuigend bewijs te hebben voor de vier feiten waarvoor Ali B terechtstaat. Dat zei de officier van justitie vrijdag bij aanvang van zijn betoog, waarmee de derde zittingsdag in de rechtbank in Haarlem begon.

56 minuten geleden
Ali B bij aankomst rechtbank: verhaal heeft twee kanten

HAARLEM (ANP) - "Het verhaal heeft twee kanten." Dit verklaarde Ali B voorafgaande aan de derde zittingsdag van zijn zedenzaak. "Dit is de dag dat jullie voor het eerst mijn kant van het verhaal gaan horen."

1 uur geleden
Spoedeisende hulp steeds vaker gesloten door hoge druk

DEN HAAG (ANP) - Ziekenhuisposten voor spoedeisende hulp moeten steeds vaker en langer tijdelijk sluiten. De druk op de acute zorg is dan zo hoog dat de spoedeisende hulp niet meer alle patiënten kan opvangen. In het eerste kwartaal van dit jaar ging een spoedeisende hulp in Nederland gemiddeld 40 uur dicht, tegenover 35 uur een jaar eerder. Dit blijkt uit cijfers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) die het ANP heeft geanalyseerd.

3 uur geleden
Studentenprotestorganisaties: niets kan en zal ons stoppen

DEN HAAG (ANP) - De organisatoren achter de pro-Palestijnse protesten op Nederlandse universiteiten gaan door met hun acties. In een ingezonden brief in Trouw laten zij weten dat zij blijven actievoeren "totdat onze roep om rechtvaardigheid - het boycotten en desinvesteren van medeplichtige instellingen en bedrijven - gehoord wordt".

5 uur geleden
Voetbalfans in oranje karavaan richting Hamburg voor EK-wedstrijd

HARDENBERG (ANP) - Tientallen Nederlandse supporters zetten vrijdagmiddag, op de openingsdag van het EK in Duitsland, in een oranje karavaan koers richting Hamburg. Daar speelt Nederland zondag de eerste EK-wedstrijd tegen Polen. Minstens 75 auto's doen mee volgens de KNVB, die de fanparade organiseert.

6 uur geleden
Nederlanders gewaarschuwd voor vertraging aan Duitse grens om EK

BERLIJN (ANP) - In Duitsland gaat het EK voetbal van start en dat gaat gepaard met strenge veiligheidsmaatregelen. Zo wordt gecontroleerd aan de grenzen om te voorkomen dat supporters die bekendstaan als gewelddadig het land binnenkomen. Rijkswaterstaat heeft Nederlanders die naar Duitsland gaan geadviseerd tijdig te vertrekken, omdat het flink drukker kan zijn bij grensovergangen.

6 uur geleden
Ali B hoort alsnog strafeis in zedenzaak

HAARLEM (ANP) - Ali B hoort vrijdag in de rechtbank van Haarlem alsnog welke straf het Openbaar Ministerie in de zedenzaak tegen hem eist. Oorspronkelijk zou dat donderdag al gebeuren maar de zaak liep vertraging op vanwege een nieuwe getuigenverklaring.

6 uur geleden