Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Curaçao verruimt avondklok na forse toename coronabesmettingen

Curaçao verruimt avondklok na forse toename coronabesmettingen

WILLEMSTAD (ANP) - De Curaçaose minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas heeft maandag nieuwe maatregelen aangekondigd om verdere toename van het aantal coronabesmettingen op het eiland tegen te gaan. De avondklok gold sinds anderhalve maand van drie uur 's nachts tot half vijf ’s ochtends. Vanaf dinsdag geldt voor alle gelegenheden dat ze uiterlijk om middernacht de deuren moeten sluiten. Tussen een uur en half vijf mag niemand zonder speciale toestemming de straat op.

Verder mogen binnen-evenementen alleen nog doorgaan met maximaal vijftig mensen en is een mondkapje verplicht. Evenementen die in de openlucht plaatsvinden mogen tot maximaal 75 bezoekers toelaten, het dragen van een mondkapje wordt daarbij aangeraden. In restaurants mogen mensen die niet tot dezelfde familie behoren met niet meer dan vier personen aan een tafel zitten.

De maatregelen zijn een gevolg van de forse toename van het aantal coronabesmettingen. Zondag waren er 4039 besmettingen geregistreerd, een week eerder waren dat er nog 1131. En een week daarvoor betrof het 216. Het aantal coronapatiënten dat moet worden opgenomen in het ziekenhuis was de afgelopen tijd relatief laag, zo stelde Pisas. Zondag waren zeventien coronapatiënten opgenomen, waarvan acht op de intensive care.

Het lokale CMC-ziekenhuis kampt echter met een personeelstekort, dat komt onder meer doordat ook ziekenhuispersoneel besmet is geraakt. Volgens Pisas wordt met Nederland overlegd over personele hulp aan het ziekenhuis, zoals in 2020 en 2021 ook al gebeurde. Verder zal gebruik worden gemaakt van derde- en vierdejaars studenten van de lokale verplegersopleiding.

Meer uit Binnenland

Opnieuw explosie in Rotterdamse Eric Kropstraat, geen gewonden

ROTTERDAM (ANP) - In de Eric Kropstraat in Rotterdam-Feijenoord is opnieuw een explosie geweest. Rond 03.15 uur ging een explosief af bij een ander portiek dan in de nacht van maandag op dinsdag, toen het ook al raak was. De politie meldt dat niemand gewond is geraakt.

26 minuten geleden
Deel Utrecht Centraal beperkt toegankelijk om veiligheidsoefening

UTRECHT (ANP) - In en rond station Utrecht Centraal vindt donderdag een veiligheidsoefening plaats door tientallen medewerkers van hulpdiensten en andere instanties. Daardoor zullen volgens de NS enkele delen van het station beperkt toegankelijk zijn.

31 minuten geleden
Twee weken geen treinen tussen Meppel en Assen

HOOGEVEEN (ANP) - De spoorlijn tussen Meppel en Assen ligt er twee weken uit vanwege werkzaamheden bij Hoogeveen. ProRail adviseert reizigers die bijvoorbeeld met de trein van Zwolle naar Groningen willen om via Leeuwarden te reizen. Tussen Meppel, Hoogeveen, Beilen en Assen worden bussen ingezet.

34 minuten geleden
Rechtbank doet uitspraak in zaak over babymoord in Rotterdam

ARNHEM (ANP) - In de strafzaak tegen de 23-jarige Rotterdammer Ruud S., die wordt verdacht van de moord op zijn zes maanden oude dochtertje Emily, volgt donderdagmiddag een uitspraak van de rechter. Tegen S. is acht jaar cel geëist en tbs met dwangverpleging.

36 minuten geleden
Gelderse delegatie pleit in Den Haag voor meer ov-investeringen

NIJMEGEN (ANP) - Een delegatie uit Gelderland met onder meer gedeputeerde Jan van der Meer reist donderdag per bus naar Den Haag om het Rijk te vragen om een investering in het openbaar vervoer. Bij de Tweede Kamer willen de afgevaardigden uit Gelderland een grote ov-chipkaart aanbieden aan staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) bij de Tweede Kamer. Die debatteert donderdag over het openbaar vervoer.

37 minuten geleden
Explosie bij woning in Katwijk, geen gewonden

KATWIJK (ANP) - Bij een woning in Katwijk heeft in de nacht van woensdag op donderdag een explosie plaatsgevonden. Volgens de politie raakte de woning beschadigd. Er zijn geen gewonden. Wat de explosie rond 00.10 uur aan de Blekerij heeft veroorzaakt, wordt onderzocht. Ook de brandweer kwam vanwege de ontploffing ter plaatse.

2 uur geleden
Gewonde door explosie bij pand in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Bij een pand aan de Cortenbachsingel in het zuidoosten van Rotterdam in de wijk Beverwaard is woensdagavond een explosief afgegaan. Een bewoner raakte lichtgewond, meldt de politie.

3 uur geleden