Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Curaçao trekt meeste coronamaatregelen in

Curaçao trekt meeste coronamaatregelen in

WILLEMSTAD (ANP) - Curaçao heeft per direct een groot deel van de coronamaatregelen ingetrokken. Het dragen van een mondkapje is vanaf dinsdag niet meer verplicht in openbare ruimtes en winkels. Ook hoeven toeristen vanaf donderdag geen PCR-test meer te doen om het eiland binnen te komen, maakte premier Gilmar 'Pik' Pisas bekend.

Alle beperkingen voor het organiseren van evenementen en activiteiten zijn opgeheven. Pisas riep de bevolking op zich wel te blijven gedragen en niet opeens onverantwoord te gaan feesten. Overigens blijft een mondkapje wel verplicht in ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en het openbaar vervoer.

Het aantal coronabesmettingen is al lange tijd laag op Curaçao. Zo lagen er volgens de laatste cijfers negen patiënten met Covid-19 in het ziekenhuis, waarvan vier op de intensive care. Er zijn 336 besmettingen geregistreerd.

Zo’n twee maanden geleden waren er bijna 12.000 geregistreerde besmettingen op het eiland en lagen er meer dan vijftig patiënten in het ziekenhuis, waarvan bijna twintig op de intensive care.

Meer uit Binnenland

Basisscholieren kregen minder vaak vwo-advies na doorstroomtoets

DEN HAAG (ANP) - Kinderen in groep acht van de basisschool hebben na de doorstroomtoets minder vaak een advies gekregen om naar het vwo te gaan dan achtstegroepers in vorige jaren. Het ministerie van Onderwijs heeft een rapport daarover vrijgegeven na een verzoek van de Volkskrant.

2 minuten geleden
Ook buiten grote steden worden woningen getroffen door explosies

DEN HAAG (ANP) - Van de 496 incidenten met explosies die dit jaar plaatsvonden, was twee derde gericht op woningen, meldt de politie donderdag. Hoewel de aanslagen verhoudingsgewijs het vaakst gebeuren in Amsterdam en Rotterdam, zijn ook huizen in kleinere gemeenten steeds vaker doelwit van explosies.

56 minuten geleden
Kabinet wil zaken doen met Israëlische wapenfabrikant

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Defensie wil zaken doen met de Israëlische wapenfabrikant Elbit. Dat blijkt uit een brief die demissionair staatssecretaris Christophe van der Maat (Defensie) eerder deze week naar de Tweede Kamer stuurde en waar het FD donderdag over schrijft.

1 uur geleden
Ali B hoort strafeis in zedenzaak

HAARLEM (ANP) - Ali B hoort donderdag in de rechtbank van Haarlem welke straf het Openbaar Ministerie in de zedenzaak tegen hem eist. De 42-jarige rapper wordt verdacht van vier zedenfeiten met drie vrouwen. Het gaat om twee verkrachtingen en twee aanrandingen.

3 uur geleden
PBL: coalitie kijkt vooral naar 'hier en nu', minder naar toekomst

DEN HAAG (ANP) - In het hoofdlijnenakkoord van de nieuwe coalitie wordt veel naar het "hier en nu" gekeken en minder naar de toekomst en de rest van de wereld. Dat zegt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in een reflectie op het door de PVV, VVD, NSC en BBB gesloten akkoord.

7 uur geleden
Oorlog Oekraïne leidt volgens rapport tot miljarden klimaatschade

DEN HAAG (ANP) - De oorlog in Oekraïne verwoest niet alleen levens en infrastructuur, maar veroorzaakt volgens een donderdag verschenen rapport ook grote klimaatschade. Een groep onderzoekers heeft met steun van de Oekraïense overheid een poging gedaan de totale CO2-uitstoot te berekenen die het gevolg is van twee jaar strijd. Ze komen uit op grofweg 175 miljoen ton. Dat is een zesde meer dan heel Nederland vorig jaar uitstootte.

7 uur geleden
Twee mensen naar ziekenhuis na woningbrand in Enschede

ENSCHEDE (ANP) - Door een woningbrand in Enschede zijn twee mensen gewond geraakt. Ook een kat is uit de woning gehaald en wordt verzorgd door de dierenambulance, meldt de brandweer.

10 uur geleden