Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Curaçao neemt 'time-out' in strijd tegen coronabesmettingen

Curaçao neemt 'time-out' in strijd tegen coronabesmettingen

WILLEMSTAD (ANP) - Curaçao voert vanaf vrijdag een zogenoemde ‘time-out’ in om verdere stijging van het aantal coronabesmettingen tegen te gaan. Deze houdt in dat vanaf dan tien dagen maatregelen gelden, waaronder een avondklok vanaf 22.00 uur. Alle gelegenheden moeten om 21.00 uur dicht. Eerder deze week was een avondklok al vervroegd van 03.00 uur naar 01.00 uur.

Alle geplande activiteiten op het eiland voor de komende tien dagen zijn afgelast, gezamenlijk sporten is verboden. Ook gaan de scholen niet aanstaande maandag 10 januari open maar een week later. Om te voorkomen dat leerlingen te veel achterstand oplopen, komt de carnavalsvakantie dit jaar te vervallen en is op die dagen gewoon les.

Volgens minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas moet de bevolking de komende tien dagen zoveel mogelijk thuisblijven en de kans op besmetting zo klein mogelijk houden. Thuiswerken wordt aangeraden en bruiloften en doopfeesten worden afgeraden.

Volgens Pisas is de druk op het CMC-ziekenhuis de laatste tijd flink toegenomen. Door de 'time-out' moet het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis afnemen.

Meer uit Binnenland

Oud-Rusland-correspondent Peter d'Hamecourt (77) overleden

SAVIGNAC-DE-DURAS (ANP) - Journalist en oud-Rusland-correspondent Peter d'Hamecourt is zondag op 77-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie aan het ANP gemeld. D'Hamecourt overleed aan een hartstilstand in Frankrijk, waar hij woonde.

54 minuten geleden
ANWB en Rode Kruis hebben veel tips voor winters weer

DEN HAAG (ANP) - Weer- en verkeersdiensten, het spoor en het vliegverkeer maken zich op voor sneeuw zondagmiddag. Op internet adviseren allerlei instanties hoe verkeersdeelnemers zich kunnen voorbereiden. Met de auto vast komen te zitten in een file terwijl het glad is en sneeuwt, is nooit fijn.

1 uur geleden
Schiphol: sneeuwvloot staat paraat

SCHIPHOL (ANP) - De sneeuwvloot van Schiphol staat paraat voor als de sneeuwval zondagmiddag begint. Het gaat om een voorraad voertuigen die met vegers en blowers de start- en landingsbanen, en ook de taxibanen en parkeerplaatsen van de vliegtuigen, sneeuwvrij kan maken. Volgens een woordvoerder van de luchthaven zijn er ook tientallen kantoormedewerkers opgeroepen om hierbij te helpen.

2 uur geleden
Grote schade aan appartementencomplex Amsterdam door explosie

AMSTERDAM (ANP) - Zo'n tien bewoners van een appartementencomplex in Amsterdam-Zuidoost kunnen voorlopig hun huis niet meer in, na een explosie in het complex. Door de explosie is onder meer de gevel van een woning geslagen. Een woordvoerder van de brandweer spreekt van grote schade.

2 uur geleden
Bioscopen na de staking: schema 2024 nog niet helemaal zeker

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse bioscopen lijken nog weinig problemen te ondervinden van de gevolgen van de grote Hollywoodstakingen, die maandenlang de opnames van films en series platlegden. Dat stellen de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) en Pathé, de grootste filmexploitant van Nederland. Maar de effecten zijn mogelijk in de nabije toekomst wél merkbaar.

3 uur geleden
Man aangehouden na dood vrouw in Heemskerk

HEEMSKERK (ANP) - In een huis aan de Bachstraat in Heemskerk is in de nacht van zaterdag op zondag een overleden vrouw gevonden. De 60-jarige vrouw is aangetroffen onder verdachte omstandigheden en dus is een onderzoek gestart. Een 55-jarige man uit Heemskerk is aangehouden.

3 uur geleden
KLM schrapt tientallen vluchten om verwachte sneeuwval

AMSTELVEEN (ANP) - KLM annuleert zondag tientallen vluchten in verband met verwachte sneeuwval. Op die manier wil de luchtvaartmaatschappij ruimte maken, zodat de overige vluchten onder de winterse omstandigheden wel goed kunnen worden afgehandeld.

3 uur geleden