Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Curaçao kort verplichte coronaquarantaine in

Curaçao kort verplichte coronaquarantaine in

WILLEMSTAD (ANP) - Curaçao heeft vanaf dinsdag de verplichte quarantaine ingekort van veertien dagen naar acht dagen. Ingezetenen die nu terugkeren op het eiland moeten veertien dagen in een hotel in quarantaine zitten. Volgens de Curaçaose regering kan dat worden ingekort zonder dat er grote risico's ontstaan. Op het eiland is dinsdag de 23e coronabesmetting geregistreerd.

Sinds ingezetenen begin mei terug mogen keren, met de verplichte quarantaine, zijn er in de quarantainehotels zeven gevallen van corona geregistreerd. Daarbuiten zijn al meer dan een maand geen nieuwe gevallen vastgesteld. Per 1 juli mogen Nederlanders op vakantie komen, die hoeven niet in quarantaine, maar moeten wel vlak voor vertrek een coronatest ondergaan, de zogenaamde PCR-test.

De directeur van het Arubaanse toerismebureau heeft dinsdag aangegeven dat er veel interesse is van luchtvaartmaatschappijen om weer passagiers naar het Caribische eiland te vervoeren. Aruba opent op 1 juli de grenzen voor Nederlandse toeristen en 10 dagen later ook voor Amerikanen en Canadezen. In totaal acht maatschappijen uit Amerika, Canada en Nederland hebben al aangegeven zo snel mogelijk weer op Aruba te gaan vliegen.

Sinds begin deze week wordt er gevlogen tussen Curaçao, Aruba, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Op geen van de eilanden zijn nog actieve coronabesmettingen. Onderling hebben ze een luchtvaart-'bubble' gecreëerd.

Meer uit Binnenland

KNMI: kans op gladheid in westen en noorden, zondagmiddag sneeuw

DE BILT (ANP) - Het KNMI waarschuwt dat het zaterdag in de westelijke kustprovincies vanaf het einde van de middag glad kan worden door sneeuw en bevriezing van natte weggedeelten. In de loop van de avond kan dat ook in het noorden gebeuren.

1 uur geleden
MOJO waarschuwt fans opnieuw voor late eindtijd Madonna

AMSTERDAM (ANP) - Concertorganisator MOJO waarschuwt bezoekers zaterdag opnieuw om rekening te houden met een late eindtijd van de show van Madonna. Dat laat een woordvoerster zaterdagochtend weten, nadat de zangeres vrijdagavond het publiek in de Amsterdamse Ziggo Dome uren had laten wachten.

2 uur geleden
Vogelgriep in Putten: 110.000 kippen geruimd

PUTTEN (ANP) - Op een leghennenbedrijf in het Gelderse Putten is vogelgriep geconstateerd. De 110.000 kippen worden ter plekke geruimd om te voorkomen dat het virus zich verspreidt. Dat meldt het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

2 uur geleden
Protest op de Dam tegen Geert Wilders

AMSTERDAM (ANP) - Op de Dam in Amsterdam wordt vanaf het middaguur geprotesteerd tegen PVV-leider en verkiezingswinnaar Geert Wilders. De demonstranten willen onder de noemer 'niet mijn premier' naar eigen zeggen hun steun uitspreken voor vrijheid van religie, mensenrechten, klimaatrechtvaardigheid, internationale solidariteit en de democratie.

6 uur geleden
Fans boos om urenlang wachten op Madonna in Ziggo Dome

AMSTERDAM (ANP) - Op sociale media reageren fans boos en teleurgesteld omdat zij vrijdagavond lang moesten wachten op Madonna. De 65-jarige artiest begon haar optreden in de Ziggo Dome pas tegen 22.30 uur, zo'n anderhalf uur nadat het voorprogramma was afgelopen. Verschillende fans melden dat zij daardoor maar een half uur van het concert konden zien, voordat zij moesten vertrekken om de trein te halen.

8 uur geleden
Ernstig ongeluk bij Neherkade in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Op de kruising van de Neherkade en de Calandstraat in Den Haag is in de nacht van vrijdag op zaterdag een ernstig ongeluk gebeurd. Dat melden diverse plaatselijke media op X. Twee auto's botsten op elkaar. Er vielen meerdere gewonden, aldus Regio 15.

9 uur geleden
Malik Azmani opnieuw VVD-lijsttrekker voor Europese verkiezingen

BRUSSEL (ANP) - Malik Azmani is opnieuw lijsttrekker voor de VVD bij de Europese verkiezingen in juni. De migratiespecialist en tweede man van de liberale Renew-fractie in het Europees Parlement gaat op voor zijn tweede termijn als Europarlementariër.

11 uur geleden