Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Cummings maakte nog een tweede lange autorit'

'Cummings maakte nog een tweede lange autorit'

LONDEN (ANP) - Dominic Cummings, de voornaamste strateeg en adviseur van premier Boris Johnson, heeft volgens The Daily Mirror nog een tweede autotocht van ruim 400 kilometer gemaakt, terwijl hij net als alle andere Britten geacht werd thuis te zitten. Dat was nodig om te voorkomen dat het coronavirus zich in hoog tempo zou blijven verspreiden. De krant schrijft dat Cummings ook op 19 april is gezien in de buurt van Durham, waar zijn ouders wonen.

Cummings reed eind maart, vlak nadat Johnson een nationale lockdown had afgekondigd, naar Durham om zijn jonge zoon onder te brengen bij opa en oma. Dat was gewenst omdat zijn vrouw Covid-19 onder de leden had. Zelf bleef hij tot zeker 5 april in het noorden in isolatie, maar keerde daarna terug naar Londen. Echter niet voor lang, schrijft de Mirror, met als getuige een wandelaar tegen wie Cummings zei dat hij de bloeiende grasklokjes zo mooi vond.

De Britse oppositie vindt de handelswijze van Cummings niet kunnen en eist zijn vertrek. De regering-Johnson voelt daar evenals Cummings vooralsnog niets voor. Als de nieuwe onthulling klopt, zal de druk op hem ongetwijfeld toenemen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Doden bij protesten in Chicago

CHICAGO (ANP/DPA) - Twee mensen zijn bij protesten tegen politiegeweld in een buitenwijk van Chicago om het leven gekomen, meldden Amerikaanse media. Nadere details zijn niet bekend.

18 minuten geleden
VS melden 743 nieuwe sterfgevallen door coronavirus

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Verenigde Staten hebben het afgelopen etmaal 743 nieuwe sterfgevallen geregistreerd als gevolg van het coronavirus. Dat brengt het totaal op 105.099 sinds het begin van de wereldwijde pandemie, volgens cijfers van de Johns Hopkins University.

2 uur geleden
New York verlengt avondklok na nieuwe plunderingen

NEW YORK (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Burgemeester Bill de Blasio van New York heeft de avondklok in zijn stad met een tweede dag verlengd nadat er maandagavond opnieuw rellen en plunderingen waren. Aanvankelijk was er alleen een plan voor een avondklok voor de nacht van maandagavond 23.00 uur tot dinsdag 05.00 uur, vanwege de protesten dit weekend naar aanleiding van de dood van de zwarte George Floyd door een witte politieagent in Minneapolis.

4 uur geleden
Bisschop Episcopaalse Kerk van Washington woedend op Trump

WASHINGTON (ANP) - De bisschop in Washington van de Episcopaalse Kerk heeft er geen goed woord voor over dat president Trump een van haar kerken heeft gebruikt om een politiek statement te maken. "Ik ben woedend", zegt Mariann Budde tegen The Washington Post.

5 uur geleden
Biden hekelt 'fotomoment' van Trump

WILMINGTON (ANP) - De Democratische presidentskandidaat Joe Biden heeft maandag fel uitgehaald naar president Donald Trump die eerder op de avond een harde aanpak van de relschoppers aankondigde. Biden had vooral kritiek op Trumps wandeling naar een nabijgelegen kerk voor een 'fotomoment'. Kort daarvoor dreef de politie in Washington vreedzame demonstranten uiteen.

6 uur geleden
Frankrijk zet grote stap met afbouw coronamaatregelen

PARIJS (ANP) - In Frankrijk gaat dinsdag 'fase 2' in van de afbouw van de sinds 14 maart opgelegde coronamaatregelen. De afbraak van strenge beperkingen is in mei begonnen en wordt voortgezet, omdat het gevreesde virus duidelijk op zijn retour is en de economie instort. De indeling van het land in een voor verspreiding van het virus riskante rode zone en een veiligere groene zone is afgeschaft. Wel blijft de regio Parijs oranje gekleurd uit vrees dat het daar nog uit de hand kan lopen.

7 uur geleden
Meer dan 10.000 doden door coronavirus in Mexico

MEXICO-STAD (ANP/RTR) - Het dodental als gevolg van het coronavirus in Mexico is opgelopen tot boven de 10.000. Het ministerie van Volksgezondheid in het land meldde maandag 237 nieuwe doden, waarmee het aantal doden als gevolg van Covid-19 is opgelopen tot 10.167.

7 uur geleden