Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

CU spreekt Remkes tegen: geen deal over medisch-ethische zaken

CU spreekt Remkes tegen: geen deal over medisch-ethische zaken

DEN HAAG (ANP) - ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers ontkent dat hij tegen informateur Johan Remkes heeft gezegd dat zijn partij geen blokkades zal opwerpen bij initiatieven uit de Tweede Kamer op het gebied van medische ethiek. "De heer Remkes is geen woordvoerder van mij."

Segers zegt geen afspraken te hebben gemaakt met Remkes over dit soort gevoelige kwesties. "Het is gisteren niet ter sprake gekomen. Ik heb niet aangegeven wat ik wil en niet wil." Volgens Segers zal het onderwerp aan de onderhandelingstafel moeten worden besproken.

Donderdag werd bekend dat VVD, D66, CDA en ChristenUnie gaan praten over een doorstart van het huidige kabinet. Remkes maakte zijn opmerking over de ChristenUnie tijdens zijn persconferentie nadat hij zijn eindverslag had overhandigd aan Kamervoorzitter Vera Bergkamp.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

bung 87 2 maanden geleden
smerige omkoopbare draaikonten. en dat noemt zich christelijk. alles is ok zolang ze maar mee mogen praten en als puntje bij paaltje komt hebben ze niets gezegd.
JoMePi 2 maanden geleden
Kijk een beetje moeilijk kijken en nu al in de start blokken staan om zoveel mogelijk binnen te harken . En dan weer 4 jaar stilstand en achteruitgang met het zelfde zooitje leugenaars en mensen met een heeeeel slecht geheugen

Meer uit Politiek

Waarschijnlijk geen nieuw kabinet op het bordes voor kerst

DEN HAAG (ANP) - De partijen aan de formatietafel verwachten niet dat er voor de kerst al een nieuw kabinet op het bordes van Paleis Noordeinde staat. Dat bevestigen Haagse bronnen na een bericht van het AD. Wel is er nog altijd de hoop bij de onderhandelende partijen om voor die tijd een regeerakkoord te kunnen presenteren.

2 dagen geleden
Kamer bezorgd om gevolgen hogere inflatie voor koopkracht

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer is bezorgd over de gevolgen van de fors opgelopen inflatie voor de koopkracht van huishoudens. Bij de linkse oppositie, maar ook bij de PVV en onafhankelijk Kamerlid Pieter Omtzigt, klinkt nog harder de roep om al volgend jaar het minimumloon verder te verhogen, om te zorgen dat de meest kwetsbare mensen het hoofd boven water kunnen houden.

2 dagen geleden
De Grave wil na verzet oppositie evacuatie Kabul niet onderzoeken

DEN HAAG (ANP) - Frank de Grave gaat geen leiding geven aan het onderzoek naar de evacuatie uit Afghanistan. Hij heeft dat laten weten nadat dinsdag de hele oppositie een motie van de PvdA steunde waarin werd gevraagd om een andere voorzitter.

2 dagen geleden
Begrotingstekort dit jaar lager ondanks extra coronasteun

DEN HAAG (ANP) - Ondanks de extra coronasteun die het demissionaire kabinet afgelopen week aankondigde, valt het begrotingstekort dit jaar lager uit dan op Prinsjesdag werd verondersteld. Dat staat in de Najaarsnota die minister Wopke Hoekstra (Financiën) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

2 dagen geleden
Eerste Kamer achter inzet coronapas in kledingzaken en kappers

DEN HAAG (ANP) - De Eerste Kamer steunt de mogelijkheid om het coronatoegangsbewijs in te kunnen zetten in niet-essentiële winkels en niet-essentiële dienstverlening op publieke plaatsen. Bezoekers van kleding- en meubelwinkels maar ook van kappers en pretparken zouden dan hun QR-code moeten laten zien voordat ze naar binnen mogen.

2 dagen geleden
Meerdere Kamerleden ontvangen dreigmail, Bergkamp doet aangifte

DEN HAAG (ANP) - Meerdere Tweede Kamerleden hebben een dreigmail ontvangen. Kamervoorzitter Vera Bergkamp gaat deze week aangifte doen. Dit vertelde Bergkamp dinsdag in reactie op het stijgende aantal meldingen van politici die bedreigd worden. Ze wilde weinig kwijt over de inhoud van de dreigmail, behalve dat deze "coronagerelateerd" was.

2 dagen geleden
FVD-senator neemt afstand van vaccinkritiek Baudet

DEN HAAG (ANP) - Eerste Kamerlid Paul Frentrop van Forum voor Democratie volgt niet zijn partijleider Thierry Baudet in diens oproepen aan mensen om zich niet te laten vaccineren. Tijdens een debat meldde hij, uitgedaagd door zijn voormalig partijgenoot Henk Otten, dat hij zelf wel gevaccineerd is. "Ik ben geen medicus en ik zou het afraden om medische adviezen op te volgen van welke partijleider dan ook", aldus Frentrop.

2 dagen geleden