Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Crystalmethlab Nederweert heeft een handelswaarde van miljoenen

Crystalmethlab Nederweert heeft een handelswaarde van miljoenen

NEDERWEERT (ANP) - Het enorme crystalmethlab dat de politie in de nacht van donderdag op vrijdag heeft ontdekt bij de Hoogbosweg in Nederweert, heeft een handelswaarde van miljoenen. Het zou gaan om het grootste en meest professionele crystalmethlab ooit in Nederland gevonden. Er is een 62-jarige Poolse man aangehouden. De politie onderzoekt de zaak en wie er nog meer bij betrokken zijn.

Volgens de LFO, een dienst van de Landelijke Eenheid die wordt ingezet bij ontmantelingen, kon in dit lab meer dan 100 kilo crystal meth per dag worden gemaakt. Dat komt neer op een handelswaarde van 1 miljoen euro per dag. De uiteindelijke straatwaarde zou hier een veelvoud van zijn.

De politie kwam de plek op het spoor door informatie uit versleutelde chatberichten. Toen de politie naar de locatie toe ging, vond zij het omvangrijke lab in een tweetal met elkaar in verbinding staande loodsen. De gearresteerde Pool was in een bijbehorende woning aanwezig. Hij zit nog in hechtenis. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Ontmanteling

De LFO is gestart met de ontmanteling van de productielocatie, wat gezien de grootte van het lab zeker tot en met zondag gaat duren. In de nacht van donderdag op vrijdag is gestart met onderzoek in de productielocatie. In de loodsen zijn partijen grondstoffen gevonden, evenals apparatuur om de drugs mee te maken.

De woning en loodsen liggen in het buitengebied, waardoor er volgens de politie geen gevaar is geweest voor omwonenden.

Meer uit Binnenland

Spelersbus Feyenoord onder politiebegeleiding ArenA binnengereden

AMSTERDAM (ANP) - De spelersbus van Feyenoord is onder politiebegeleiding de Johan Cruijff ArenA binnengereden. Dat meldt een ANP-verslaggever die ter plaatse is. De Rotterdamse club speelt woensdag in de ArenA vanaf 14.00 uur zonder publiek het restant van het zondag gestaakte duel met Ajax uit.

22 minuten geleden
Klimaatactivisten nu ook tunnelbak A12 in, amper politie aanwezig

DEN HAAG (ANP) - Klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) zijn woensdagmiddag ook de tunnelbak van de A12 in Den Haag ingelopen om hun punt te maken. De politie is ditmaal nauwelijks aanwezig. De enkele agenten die er wel zijn laten de actievoerders begaan. De afgelopen tweeënhalve week hield de politie de activisten steeds tegen op het stuk weg naast het Malieveld en kwamen ze de tunnel niet in.

29 minuten geleden
MOB bereidt rechtszaak voor tegen natuurvergunning Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - Mobilisation for the Environment (MOB) gaat de natuurvergunning voor Schiphol "zeker aanvechten" bij de rechter. Voorzitter Johan Vollenbroek laat dat aan het ANP weten. "Er zitten zo veel zwakke punten in, zowel inhoudelijk als procedureel. We gaan hier volop op inzetten met onze juristen", zegt hij.

56 minuten geleden
Strafzaak gifmoord ten einde, rechtbank noemt het triest

BREDA (ANP) - De rechtbank in Breda heeft woensdag het proces over de gifmoord in Halsteren beëindigd nu verdachte Yvon K. (64) zichzelf van het leven heeft beroofd. De strafzaak is gestaakt, omdat de wet voorschrijft dat na het overlijden van een verdachte de vervolging stopt. De rechtbank heeft daarom het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk verklaard.

58 minuten geleden
Politie mag preventief fouilleren rond ArenA

AMSTERDAM (ANP) - Het gebied rond de Johan Cruijff ArenA is woensdag vanaf 12.00 uur aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Iedereen in het gebied kan preventief worden gefouilleerd en gecontroleerd op het bezit van bijvoorbeeld vuurwerk of wapens. Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam heeft dat besloten in overleg met het Openbaar Ministerie en de politie.

1 uur geleden
Advocaat Plasman had vervolging Borsato 'zonder meer verwacht'

AMSTERDAM (ANP) - Advocaat Peter Plasman en zijn cliënt hadden "zonder meer verwacht" dat Marco Borsato door het Openbaar Ministerie zou worden vervolgd wegens ontucht met een minderjarige. De raadsman van het vermeende slachtoffer baseert zich op het materiaal dat in de zaak aanwezig is.

1 uur geleden
Onderzoeksraad: toezicht op veiligheid historische vloot onvoldoende

ENKHUIZEN (ANP) - Het toezicht op de veiligheid aan boord van schepen van de historische bruine vloot is nog onvoldoende. Dat meldde de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) woensdag in een rapport naar aanleiding van twee dodelijke ongevallen met zeilschepen in 2022.

1 uur geleden