Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cryptomunten kortstondig meer waard na opmerking Elon Musk

Cryptomunten kortstondig meer waard na opmerking Elon Musk

DEN HAAG (ANP/BLOOMBERG) - Cryptomunten als bitcoin, ether en dogecoin werden maandag kortstondig meer waard na opmerkingen van Elon Musk. De topman van bedrijven als Tesla en SpaceX zei op Twitter dat hij verschillende digitale munten bezit en dat hij niet van plan is deze te verkopen.

De opmerking van Musk zorgde in korte tijd ervoor dat bitcoin zijn verlies van 2,9 procent goedmaakte. Ether steeg na het bericht van de Tesla-baas 2,3 procent, waarna de winsten weer wat terugliepen. De winst van dogecoin van dik 4 procent was de grootste onder de cryptomunten in het afgelopen uur.

Musk, 's werelds rijkste persoon, is niet onbekend met berichten op sociale media over crypto's. Vorig voorjaar zei hij dat hij geen dogecoin heeft en zou verkopen. Deze munt werd in 2013 ooit als grap gecreëerd, maar werd mede door Musk omarmd. In oktober zei Musk dat hij bitcoin, ether en dogecoin bezit.

Deze keer gaf Musk antwoord op een vraag over het waarschijnlijke inflatiepercentage in de komende jaren. Michael Saylor, de topman van techonderneming MicroStrategy en een prominent voorstander van bitcoin, schreef dat "zwakkere valuta's zullen instorten" en dat er sprake zal zijn van een vlucht van kapitaal zoals cash, schuld en waardeaandelen naar schaars bezit zoals bitcoin". Musk reageerde daarop door te stellen dat de conclusie van Saylor "niet geheel onvoorspelbaar" is. In het slotkwartaal van 2021 werd MicroStrategy gedwongen een afschrijving van 147 miljoen dollar in de boeken te zetten vanwege de waardedaling van bitcoin.

Bitcoin was maandag volgens CoinmarketCap, dat de koersen van digitale munten bijhoudt, 1,2 procent meer waard op 38.633 dollar. De digitale munt wordt door voorstanders al jaren gezien als een veilige haven in turbulente tijden, als een soort 'digitaal goud'. Ether steeg 1,6 procent in waarde tot 2578 dollar. Dogecoin was 4,4 procent meer waard. De munt kost iets meer dan 11 dollarcent.

Meer uit Financieel

Huren corporatiewoningen stijgen gemiddeld 2,4 procent

DEN HAAG (ANP) - Huurders van corporatiewoningen betalen na 1 juli gemiddeld 2,4 procent meer huur, berekende de koepelorganisatie voor woningcorporaties Aedes. Ongeveer 600.000 huurders krijgen een eenmalige korting omdat hun huren relatief hoog zijn en hun inkomens laag.

1 uur geleden
NN Group en Aegon in kopgroep AEX, Besi opnieuw bij dalers

AMSTERDAM (ANP) - De verzekeraars NN Group en Aegon behoorden donderdag tot de winnaars op de Amsterdamse beurs. Een positief analistenrapport van investeringsbank RBC, waarin de twee bedrijven als favorieten in de Benelux werden bestempeld, wakkerde de kooplust bij beleggers aan. Chipbedrijf Besi ging daarentegen opnieuw omlaag na de forse koersval een dag eerder.

1 uur geleden
Consumenten klagen bij EU over cryptoreclames op sociale media

BRUSSEL (ANP/RTR) - Socialemediaplatformen als Instagram, YouTube, TikTok en Twitter kunnen mogelijk te maken krijgen met strengere regelgeving voor advertentie over cryptovaluta. De Europese consumentengroep BEUC heeft namelijk een klacht ingediend bij de Europese Commissie en de consumentenautoriteiten over de misleidende promotie van digitale munten als bitcoin en ether op de onlineplatformen.

2 uur geleden
Ondernemingsraad wacht met kort geding na toezegging Nedcar

BORN (ANP) - De ondernemingsraad (or) van Nedcar heeft een aangekondigd kort geding tegen eigenaar VDL van de autofabriek in Born in de pauzestand gezet. Dat gebeurde nadat VDL inzage had beloofd in door de or gevraagde stukken, zij het onder strenge voorwaarden.

2 uur geleden
Ruim half miljoen euro boete voor aandelenbroker BinckBank

AMSTERDAM (ANP) - Aandelenbroker BinckBank heeft een boete van 530.000 euro gekregen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Het platform, dat inmiddels onderdeel is van het Deense Saxo Bank en ook die naam gebruikt, deed jarenlang niet genoeg om te bepalen of klanten wel genoeg kennis hadden om in geavanceerde financiële producten te handelen.

2 uur geleden
Herziene cijfers Eurostat: economie eurozone in recessie

LUXEMBURG (ANP) - De economie van de eurozone is in het eerste kwartaal van dit jaar onverwacht in een recessie beland. Volgens herziene cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat kromp de economie van het eurogebied met 0,1 procent ten opzichte van een kwartaal eerder. Ook wordt nu een krimp van 0,1 procent voor het vierde kwartaal van 2022 gemeld door het statistiekbureau.

2 uur geleden
Inspectie treedt met boete op tegen bagageafhandelaars Schiphol

DEN HAAG (ANP) - Zes bagageafhandelingsbedrijven op Schiphol krijgen een boete van de Arbeidsinspectie als zij niet voldoen aan de eisen om het personeel te ontlasten, bijvoorbeeld door de inzet van tilhulpen. De inspectie stelde de bedrijven een last onder dwangsom in het vooruitzicht. Als zij niets doen gaat die dwangsom over vijftien dagen in. De boetes verschillen per bedrijf, de hoogste is 65.000 euro per maand.

3 uur geleden