Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cryptomunten kortstondig meer waard na opmerking Elon Musk

Cryptomunten kortstondig meer waard na opmerking Elon Musk

DEN HAAG (ANP/BLOOMBERG) - Cryptomunten als bitcoin, ether en dogecoin werden maandag kortstondig meer waard na opmerkingen van Elon Musk. De topman van bedrijven als Tesla en SpaceX zei op Twitter dat hij verschillende digitale munten bezit en dat hij niet van plan is deze te verkopen.

De opmerking van Musk zorgde in korte tijd ervoor dat bitcoin zijn verlies van 2,9 procent goedmaakte. Ether steeg na het bericht van de Tesla-baas 2,3 procent, waarna de winsten weer wat terugliepen. De winst van dogecoin van dik 4 procent was de grootste onder de cryptomunten in het afgelopen uur.

Musk, 's werelds rijkste persoon, is niet onbekend met berichten op sociale media over crypto's. Vorig voorjaar zei hij dat hij geen dogecoin heeft en zou verkopen. Deze munt werd in 2013 ooit als grap gecreƫerd, maar werd mede door Musk omarmd. In oktober zei Musk dat hij bitcoin, ether en dogecoin bezit.

Deze keer gaf Musk antwoord op een vraag over het waarschijnlijke inflatiepercentage in de komende jaren. Michael Saylor, de topman van techonderneming MicroStrategy en een prominent voorstander van bitcoin, schreef dat "zwakkere valuta's zullen instorten" en dat er sprake zal zijn van een vlucht van kapitaal zoals cash, schuld en waardeaandelen naar schaars bezit zoals bitcoin". Musk reageerde daarop door te stellen dat de conclusie van Saylor "niet geheel onvoorspelbaar" is. In het slotkwartaal van 2021 werd MicroStrategy gedwongen een afschrijving van 147 miljoen dollar in de boeken te zetten vanwege de waardedaling van bitcoin.

Bitcoin was maandag volgens CoinmarketCap, dat de koersen van digitale munten bijhoudt, 1,2 procent meer waard op 38.633 dollar. De digitale munt wordt door voorstanders al jaren gezien als een veilige haven in turbulente tijden, als een soort 'digitaal goud'. Ether steeg 1,6 procent in waarde tot 2578 dollar. Dogecoin was 4,4 procent meer waard. De munt kost iets meer dan 11 dollarcent.

Meer uit Financieel

Opnieuw minder winst voor Tesla door goedkopere auto's

AUSTIN (ANP) - Tesla heeft in het tweede kwartaal van dit jaar opnieuw flink minder winst geboekt. Dat kwam onder meer doordat de elektrische autofabrikant minder omzet haalde uit de verkoop van Tesla-wagens, waarvan de prijzen zijn gedaald.

6 minuten geleden
Spotify maakt flinke koerssprong na kwartaalresultaten

NEW YORK (ANP) - Spotify heeft dinsdag een flinke koerssprong gemaakt op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden enthousiast op de kwartaalresultaten van de muziekstreamingdienst. Zo maakte Spotify bekend dat maandelijks 626 miljoen mensen naar muziek en podcasts luisteren via het platform, 14 procent meer dan een jaar eerder.

23 minuten geleden
LVMH ziet winst dalen door terughoudende rijke consument

PARIJS (ANP/RTR) - LVMH, het Franse luxebedrijf achter merken als Louis Vuitton, Christian Dior, Givenchy en Tiffany & Co, heeft minder winst behaald in het afgelopen halfjaar. Door onzekere geopolitieke en economische omstandigheden gaven rijke consumenten minder uit aan onder meer dure handtassen en Hennessy Cognac.

3 uur geleden
Flink meer orders voor chiptoeleverancier ASMI

ALMERE (ANP) - Chiptoeleverancier ASM International (ASMI) heeft het aantal nieuwe orders over de maanden april tot en met juni flink zien toenemen. De orderontvangst kwam uit op ruim 755 miljoen euro, 56 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. ASMI levert onder meer systemen voor de bewerking van wafers, de dunne schijfjes waarvan halfgeleiders worden gemaakt.

4 uur geleden
The Information: opvouwbare iPhone mogelijk in 2026 op de markt

CUPERTINO (ANP) - Apple werkt aan een opvouwbare iPhone die mogelijk in 2026 op de markt komt. Dat meldt The Information op basis van ingewijden. Zij vertellen de technieuwssite dat Apple de afgelopen maanden contact heeft gezocht met toeleveranciers voor het produceren van de benodigde onderdelen.

4 uur geleden
AkzoNobel grootste daler in AEX na teleurstellend cijferbericht

AMSTERDAM (ANP) - AkzoNobel, fabrikant van verfmerken als Sikkens en Flexa, moest dinsdag een koersverlies op het Damrak incasseren van 3 procent na de publicatie van tegenvallende vooruitzichten. Daarmee eindigde AkzoNobel onderaan de AEX. Het bedrijf denkt dat de winst dit jaar aan de onderkant van de verwachtingen uitkomt, mede door gestegen kosten. Ook had het bedrijf last van het slechte weer, waardoor er minder werd geverfd buiten.

4 uur geleden
Branche verwacht lagere perenoogst door grillig voorjaarsweer

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse perenoogst valt dit jaar lager uit dan in 2023, verwachten GroentenFruit Huis en de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO). De brancheverenigingen schrijven dat toe aan grillig voorjaarsweer, waarbij warm weer werd afgewisseld met kou, regen en hagel. De hoeveelheid geoogste appels blijft naar verwachting vrijwel stabiel.

5 uur geleden