Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cryptomunten dalen weer door problemen rond stablecoin TerraUSD

Cryptomunten dalen weer door problemen rond stablecoin TerraUSD

AMSTERDAM (ANP) - Cryptomunten als bitcoin hebben opnieuw flink aan waarde verloren. Grote cryptomunten als bitcoin en ethereum daalden door problemen bij de stablecoin TerraUSD. Die zakte tot ver onder de dollar omdat er te weinig echt geld tegenover stond. Het idee van een 'stablecoin' is juist dat die een stabiele waarde heeft ten opzichte van één andere valuta, of een mandje daarvan.

In de afgelopen 24 uur ging de bitcoin bijvoorbeeld meer dan 14 procent omlaag, blijkt uit cijfers van Coinmarketcap, een site die de gegevens van veel cryptobeurzen samenvoegt. Eén bitcoin is nu minder dan 27.000 dollar (omgerekend 25.600 euro) waard. Zo laag stond de digitale munt niet meer sinds december 2020. Ethereum verloor in 24 uur haast 23 procent. Die munt is nu 1831 dollar waard.

De problemen rond TerraUSD spelen al enige tijd. Die digitale munt hoort 1 dollar waard te zijn, maar bewoog afgelopen nacht tussen de 20 en 70 dollarcent voor een munt. De partij achter de stablecoin probeert ondertussen zo'n 1,5 miljard dollar op te halen om de TerraUSD te ondersteunen.

Verschillende crypto-investeerders maken zich door de situatie rond TerraUSD weer zorgen over hoe volwassen de cryptomarkt is en hoe zeker hun investeringen zijn. Dat heeft geleid tot de nodige verkopen en sterke koersdalingen.

Meer uit Financieel

Kyiv: krimp economie in eerste kwartaal minder sterk dan gedacht

KYIV (ANP/RTR/DPA) - De economie van Oekraïne is in het eerste kwartaal van dit jaar met 10,5 procent gekrompen in vergelijking met een jaar eerder vanwege de Russische invasie van het land. Maar daarmee valt de krimp wel minder sterk uit dan eerder werd gevreesd, aldus de Oekraïense minister van Economische Zaken Joelia Sviridenko.

1 uur geleden
Europese gasprijs fors omhoog, mede door warm weer

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese gasprijs is vrijdag flink gestegen, mede door het warme weer in grote delen van Europa waardoor er meer vraag is naar stroom voor bijvoorbeeld airconditioners en ventilatoren. Maar ook tekenen van toenemende concurrentie vanuit Azië voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) zorgen voor een stijgende prijs.

2 uur geleden
PPG geeft toe en sluit cao-akkoord voor 10 procent meer loon

UTRECHT (ANP) - Medewerkers van verffabrikant PPG krijgen een tiende meer loon. Dat hebben het Amerikaanse bedrijf en vakbond FNV afgesproken na weken van stakingen. Daarbij werd bij vestigingen in Amsterdam, Den Bosch, Tiel en Uithoorn het werk neergelegd.

3 uur geleden
AEX-index licht lager weekend in, IMCD onderuit

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een kleine min het weekend ingegaan. Beleggers namen geen grote risico's voorafgaand aan de rentevergaderingen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB) die volgende week worden gehouden. Verder was op het Damrak chemicaliëndistributeur IMCD een opvallende daler na een winstwaarschuwing van het Britse speciaalchemieconcern Croda International.

4 uur geleden
Man (53) uit Aerdenhout langer vast voor dividendstrippen

AERDENHOUT (ANP) - Een 53-jarige man uit de gemeente Aerdenhout, die dinsdag is aangehouden door de FIOD, blijft veertien dagen langer vastzitten op verdenking van het doen van onjuiste aangiften dividendbelasting en het zogeheten dividendstrippen. De man werd vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam, die het voorarrest heeft verlengd.

5 uur geleden
Netbeheerders doen oproep aan bedrijven in drie provincies

ARNHEM (ANP) - Netbeheerders TenneT, Liander en Stedin willen dat meer bedrijven in Flevoland, Gelderland en Utrecht flexibeler worden in hun elektriciteitsverbruik. Zo moet er ruimte komen om nieuwe bedrijven aan te sluiten in die provincies. Anders kunnen op den duur zelfs nieuwe aansluitingen voor woningen in gevaar komen. Een eerdere oproep leverde weinig animo op.

5 uur geleden
Frankrijk dwingt grote voedselproducenten prijzen te verlagen

PARIJS (ANP/RTR) - Enkele grote voedingsconcerns waaronder Unilever gaan in Frankrijk de prijzen van honderden producten verlagen. Dat meldt de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire, die met financiële sancties dreigt mochten de bedrijven daar van afzien.

5 uur geleden