Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cryptobeurs Coinbase verliest bijna vijfde van beurswaarde

Cryptobeurs Coinbase verliest bijna vijfde van beurswaarde

NEW YORK (ANP) - Cryptobeurs Coinbase heeft dinsdag bij de opening van de beurzen in New York bijna een vijfde van zijn beurswaarde verloren. De Amerikaanse beurswaakhond SEC heeft Coinbase aangeklaagd omdat het bedrijf de regels voor beurshandel zou hebben overtreden, door diensten voor effectenhandel aan te bieden zonder de daarvoor benodigde registratie.

Volgens de SEC heeft Coinbase sinds 2019 miljarden dollars verdiend aan illegale dienstverlening. Het nieuws komt een dag nadat de SEC al met aanklachten kwam tegen branchegenoot Binance en diens topman Changpeng Zhao, wegens misleiding van beleggers en toezichthouders. Ook zou dat platform verkeerd zijn omgesprongen met de inleg van klanten.

De graadmeters op Wall Street gingen over de gehele linie licht omlaag. Beleggers bleven voorzichtig na de recente sterke opmars en kijken vooral uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve, dat volgende week op het programma staat. Dan zal duidelijk worden of de Amerikaanse centrale bank inderdaad een pauze zal inlassen met het verhogen van de rente, zoals door beleggers wordt gehoopt.

Healthequity

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,2 procent in de min op 33.513 punten. De brede S&P 500 verloor ook 0,2 procent, tot 4267 punten, en techbeurs Nasdaq daalde 0,3 procent naar 14.187 punten.

Apple leverde bijna 1 procent in. Maandag tikte het Amerikaanse techconcern nog even een nieuw hoogtepunt aan voorafgaand aan de presentatie van de nieuwe producten van Apple. Die viel uiteindelijk toch wat tegen en het aandeel sloot uiteindelijk 0,8 procent lager. Apple presenteerde onder meer zijn langverwachte mixed-realitybril Apple Vision Pro. Disney won juist zo'n 1 procent. Het entertainment kondigde een nieuwe samenwerking met Apple aan om zijn streamingdienst Disney+ beschikbaar te maken voor de Apple Vision Pro, die begin volgend jaar beschikbaar komt.

Healthequity werd daarnaast 14 procent hoger gezet. Het zorgtechnologiebedrijf boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan beleggers hadden verwacht. Ook verhoogde het bedrijf zijn prognoses voor het hele jaar. Softwarebedrijf Gitlab werd verder bijna 24 procent meer waard dankzij goed ontvangen resultaten en vooruitzichten.

Meer uit Financieel

Tesla wil goedkopere elektrische auto eerder op de markt brengen

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla wil sneller goedkopere elektrische auto's op de markt brengen dan eerder gecommuniceerd. Het Amerikaanse concern van topman Elon Musk hoopt op deze manier zijn in het slop geraakte verkopen aan te jagen.

29 minuten geleden
Beleggers zetten Spotify flink hoger op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Muziekstreamingdienst Spotify was dinsdag een grote winnaar op Wall Street. Beleggers kregen een hele stroom aan bedrijfsresultaten te verwerken. Spotify sprong eruit met een sterk kwartaalbericht. Op de Amerikaanse beurzen was verder aandacht voor Tesla, dat na de slotbel met zijn financiële cijfers naar buiten komt.

1 uur geleden
Troostwijk mag superjacht pro-Russische oligarch veilen

AMSTERDAM (ANP) - Het Nederlandse veilinghuis Troostwijk Auctions mag het superjacht van de pro-Russische oligarch Viktor Medvedtsjoek uit Oekraïne veilen. Dat heeft de Oekraïense overheidsinstantie Asset Recovery and Management Agency (ARMA) besloten. Volgens Troostwijk-directeur Arno Hendrikse gaat het om het duurste object dat zijn veilinghuis ooit heeft geveild.

1 uur geleden
ByteDance stuurt Brussel document over risico's TikTok Lite

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - ByteDance, het moederbedrijf van TikTok, heeft bij de Europese Commissie een document ingediend over de risico's voor minderjarigen bij het gebruik van TikTok Lite. Eerder deze week stelde Brussel het socialemediabedrijf een ultimatum om de mogelijk verslavende werking van TikTok Lite. De commissie dreigde ook met een boete en een mogelijk verbod op een beloningstoepassing in de app.

2 uur geleden
X van Elon Musk bevestigt komst nieuwe videodienst

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Socialemediaplatform X van Elon Musk komt met een nieuw videoplatform. Daarmee wil de onderneming, voorheen bekend als Twitter, onder meer de concurrentie aangaan met YouTube van Google-moederbedrijf Alphabet.

3 uur geleden
Chiptoeleverancier ASMI ziet winst ruimschoots halveren

ALMERE (ANP) - De Nederlandse chiptoeleverancier ASM International (ASMI) heeft de omzet en winst in het eerste kwartaal van dit jaar zien dalen. De inkomsten gingen met 8 procent omlaag tot 639 miljoen euro. De nettowinst halveerde ruimschoots tot 173,1 miljoen euro.

4 uur geleden
EU-parlement keurt nieuwe regels begrotingstekort en schuld goed

STRAATSBURG (ANP) - Het Europees Parlement heeft ingestemd met nieuwe regels voor begrotingstekorten en staatsschulden. Ook de meeste sociaaldemocraten stemden voor, ondanks de vrees van linkse Europarlementariërs dat EU-landen gedwongen worden om de economie kapot te bezuinigen.

5 uur geleden