Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cruises naar 'nergens' erg populair in Singapore

Cruises naar 'nergens' erg populair in Singapore

SINGAPORE (ANP) - In vijf dagen tijd hebben zeker 6000 mensen een cruisetocht naar 'nergens' geboekt in Singapore. De rederij Genting Cruise Lines organiseert in november en december 23 cruises voor 1700 personen per boot, schrijft de Straits Times uit Singapore.

Donderdag maakte The Singapore Tourism Board bekend dat er als proef cruisereizen aangeboden worden die nergens, dus in geen enkele haven, stoppen. Sinds maart zijn er geen boten meer uitgevaren vanwege het coronavirus. De telefoon van een van de twee aanbieders, Genting Cruise Lines, staat sinds de aankondiging op roodgloeiend. De grote belangstelling overtrof de verwachtingen van de rederij.

Met het nieuwe type reizen, kunnen de aanbieders ondanks de reisbeperkingen vanwege de pandemie toch wat verdienen. Het schip zelf is de vakantiebestemming. Aan boord gelden wel coronamaatregelen. Zo moeten gasten afstand houden van elkaar en mondkapjes dragen. Ook ondergaan alle passagiers een coronatest.

Het idee is afgeleid van vluchten naar 'nergens' die in Azië erg populair bleken te zijn. Verschillende luchtvaartmaatschappijen boden sinds de uitbraak van het coronavirus vluchten aan, die na het opstijgen en wat uren vliegen weer terugkeerden naar dezelfde luchthaven. Hierdoor hadden de luchtvaartmaatschappijen ondanks het wegvallen van vluchten door de coronacrisis, toch een inkomen.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

bung 86 3 maanden geleden
het aanbieden van cruises is een idioot idee. de aanbieders zien alleen geld en hebben schijt aan gezondheid. regeringen zouden het moeten verbieden.
Bert Kaiser 3 maanden geleden
vluchten naar nergens ?stuur ogenblikkelijk J Klaver daar naar toe, zijn wij daar ook vanaf

Meer uit Buitenland

Flink minder dagelijkse coronadoden in Duitsland

BERLIJN (ANP/RTR) - Het aantal nieuwe coronadoden in Duitsland is het afgelopen etmaal flink lager dan op zaterdag. Het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse evenknie van het RIVM, meldt zondag 349 sterfgevallen tegen 879 een dag eerder.

49 minuten geleden
Chinese mijnwerker na twee weken gered

PEKING (ANP) - Reddingswerkers hebben volgens staatsmedia zondag een van de 22 Chinese mijnwerkers gered die al twee weken ondergronds vastzitten na een explosie in de goudmijn waarin ze aan het werk waren. De man, die in een apart deel van de mijn werd ontdekt bij tien arbeiders die al eerder contact hadden gelegd met hulpdiensten, verkeert in een "zwakke fysieke conditie", meldt de Chinese tv-zender CCTV

2 uur geleden
Grote en lange stroomstoring in Suriname

PARAMARIBO (ANP) - Grote delen van Suriname hebben zaterdagavond vier tot vijf uur zonder stroom gezeten. Oorzaak van de storing was een probleem op het netwerk van de stroomleverancier, de Elektriciteits Bedrijven Suriname (EBS). Dat heeft de lokale nieuwssite Starnieuws zaterdagavond gemeld.

3 uur geleden
Zware aardbeving op Antarctica nabij Chileense basis

SANTIAGO (ANP) - Op Antarctica heeft zaterdagavond (lokale tijd) een zware aardbeving met een kracht van 7 tot 7,1 plaatsgevonden, vlakbij de Chileense luchtmachtbasis Eduardo Frei. De Chileense autoriteiten hadden inwoners op Antarctica opgeroepen "de kust te verlaten" vanwege mogelijk tsunamigevaar, maar die waarschuwing werd later ingetrokken.

3 uur geleden
VS roepen China op te stoppen met intimideren van Taiwan

WASHINGTON (ANP) - De nieuwe Amerikaanse regering heeft China opgeroepen zijn "militaire, diplomatieke en economische druk op Taiwan" stop te zetten. In plaats van de campagne om zijn buren te "intimideren" zou Peking het gesprek moeten aangaan met de democratisch gekozen regering van Taiwan, aldus het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Het gedrag van China ten opzichte van Taiwan en andere buurlanden is volgens het ministerie zorgwekkend.

3 uur geleden
Twee aardbevingen treffen Chili, tsunami-alarm afgegeven

SANTIAGO (ANP) - Chili is zaterdagavond (lokale tijd) getroffen door twee aardbevingen, eentje met een kracht van 7 op Antarctica en een tweede van 5,9 in de buurt van de hoofdstad Santiago. De Chileense autoriteiten hebben inwoners op Antarctica opgeroepen "de kust te verlaten" vanwege mogelijk tsunamigevaar.

4 uur geleden
Onderzoek naar mogelijke coronabesmetting in Nieuw-Zeeland

WELLINGTON (ANP) - Gezondheidsfunctionarissen in Nieuw-Zeeland hebben zondag bekendgemaakt onderzoek te doen naar een mogelijke lokale coronabesmetting. De laatste keer dat er in het land een coronageval werd geregistreerd was op 18 november vorig jaar.

5 uur geleden