Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cruises naar 'nergens' erg populair in Singapore

Cruises naar 'nergens' erg populair in Singapore

SINGAPORE (ANP) - In vijf dagen tijd hebben zeker 6000 mensen een cruisetocht naar 'nergens' geboekt in Singapore. De rederij Genting Cruise Lines organiseert in november en december 23 cruises voor 1700 personen per boot, schrijft de Straits Times uit Singapore.

Donderdag maakte The Singapore Tourism Board bekend dat er als proef cruisereizen aangeboden worden die nergens, dus in geen enkele haven, stoppen. Sinds maart zijn er geen boten meer uitgevaren vanwege het coronavirus. De telefoon van een van de twee aanbieders, Genting Cruise Lines, staat sinds de aankondiging op roodgloeiend. De grote belangstelling overtrof de verwachtingen van de rederij.

Met het nieuwe type reizen, kunnen de aanbieders ondanks de reisbeperkingen vanwege de pandemie toch wat verdienen. Het schip zelf is de vakantiebestemming. Aan boord gelden wel coronamaatregelen. Zo moeten gasten afstand houden van elkaar en mondkapjes dragen. Ook ondergaan alle passagiers een coronatest.

Het idee is afgeleid van vluchten naar 'nergens' die in Aziƫ erg populair bleken te zijn. Verschillende luchtvaartmaatschappijen boden sinds de uitbraak van het coronavirus vluchten aan, die na het opstijgen en wat uren vliegen weer terugkeerden naar dezelfde luchthaven. Hierdoor hadden de luchtvaartmaatschappijen ondanks het wegvallen van vluchten door de coronacrisis, toch een inkomen.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

bung 86 2 weken geleden
het aanbieden van cruises is een idioot idee. de aanbieders zien alleen geld en hebben schijt aan gezondheid. regeringen zouden het moeten verbieden.
Bert Kaiser 2 weken geleden
vluchten naar nergens ?stuur ogenblikkelijk J Klaver daar naar toe, zijn wij daar ook vanaf

Meer uit Buitenland

VS zien voor het eerst meer dan 90.000 nieuwe besmettingen

BALTIMORE (ANP) - In de Verenigde Staten zijn in de afgelopen 24 uur voor het eerst meer dan 90.000 nieuwe besmettingen met het coronavirus geregistreerd. Dat blijkt uit tellingen van de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore.

42 minuten geleden
Recordaantal handtekeningen voor onderzoek naar Murdoch-imperium

MELBOURNE (ANP) - Een Australische online petitie die oproept tot een onderzoek naar het "monopolie" van mediamagnaat Rupert Murdoch, heeft ruim 410.000 handtekeningen opgehaald. Daarmee is het de de meest ondertekende petitie in de geschiedenis van het Australische parlement. Media die in het bezit zijn van Murdoch zijn verweten ten gunste van de conservatieve Australische regering te berichten.

1 uur geleden
Walmart haalt wapens uit de schappen richting verkiezingen

BENTONVILLE (ANP) - De Amerikaanse supermarkgigant Walmart heeft in aanloop naar de presidentsverkiezingen vuurwapens en munitie uit voorzorg uit de schappen gehaald. De keten doet dat vanwege mogelijke met de verkiezingen gepaard gaande plunderingen of onrust, stelt Walmart in een verklaring.

2 uur geleden
Hof van beroep oordeelt tegen verlengen briefstemmen in Minnesota

SAINT PAUL (ANP) - Een federaal hof van beroep in de Verenigde Staten heeft geoordeeld dat briefstemmen die in de swingstate Minnesota na de verkiezingsdag op 3 november binnenkomen, niet meer meegeteld mogen worden. Daarmee schaart het hof zich achter de Republikeinen in de staat.

2 uur geleden
EU-president: Turkije kiest nog niet de positieve weg

BRUSSEL (ANP) - Turkije toont met zijn "eenzijdige acties" in de Middellandse Zee nog weinig animo om tot een oplossing te komen in het conflict over gas- en olieboringen in de wateren rond EU-landen Cyprus en Griekenland. Dat zei EU-president Charles Michel na afloop van een videotop met de EU-leiders. Het overleg ging over de coronapandemie maar Turkije kwam wel even aan de orde, zei hij.

2 uur geleden
Fransen moeten vooral binnenblijven

PARIJS (ANP) - Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, geldt in Frankrijk vanaf vrijdag een landelijke lockdown. Fransen mogen alleen nog het huis verlaten als het noodzakelijk is en het reizen wordt beperkt. De maatregelen duren op z'n minst tot december.

3 uur geleden
Reisadvies Frankrijk verder aangescherpt door virus en aanslagen

DEN HAAG (ANP) - Het reisadvies naar Frankrijk wordt met ingang van vrijdag verder aangescherpt, niet alleen vanwege het coronavirus maar ook vanwege het verhoogde dreigingsniveau wegens de aanslagen in Parijs en Nice.

5 uur geleden