Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Cruiseorganisaties moeten zich vestigen in VS voor noodhulp'

'Cruiseorganisaties moeten zich vestigen in VS voor noodhulp'

CORONAVIRUSWASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Als cruiseorganisaties in aanmerking willen komen voor noodhulp vanwege het coronavirus moeten zij hun hoofdkantoor eerst vestigen in de Verenigde Staten, vindt president Trump. Enkele Amerikaanse cruiseoperators zijn gevestigd in andere landen, zoals de belastingparadijzen Panama en de Bermuda-eilanden.

"Het is erg lastig om een lening te verstrekken aan een bedrijf als ze in een ander land gevestigd zijn", zei Trump donderdag tijdens een persconferentie in het Witte Huis. "Het idee dat ze hier naartoe komen bevalt me wel."

De organisaties varen voornamelijk onder buitenlandse vlag om regels en belastingen te vermijden. Toch wil Trump de deur voor hen openhouden om hulp te ontvangen. "Kijk, het zijn grote bedrijven, het zijn geweldige bedrijven, er werken ongelooflijk veel mensen. We gaan ons hard inzetten voor de cruisesector, we doen ons best om iets te regelen", aldus de president.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Israëlische premier en naaste medewerkers in quarantaine

JERUZALEM (ANP/BLOOMBERG) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu en enkele naaste medewerkers moeten voorlopig in quarantaine. Een van de medewerkers blijkt het nieuwe coronavirus te hebben opgelopen en Netanyahu heeft contact met deze persoon gehad. De premier en zijn staf blijven geïsoleerd en zijn op het virus getest. Afhankelijk van de uitslag wordt bepaald hoelang hun quarantaine moet duren.

22 minuten geleden
Lidstaten keuren gebruik EU-fondsen voor pandemie goed

BRUSSEL (ANP) - De EU-lidstaten hebben wetgeving goedgekeurd die de gevolgen van de coronacrisis moet temperen. Het gaat om een investeringsinitiatief van de Europese Commissie om 37 miljard euro uit ongebruikte EU-fondsen vrij te maken en de inzet van het EU-Solidariteitsfonds. Het Europees Parlement heeft vorige week al met de maatregelen ingestemd.

44 minuten geleden
Prins Charles (71) uit zelfisolatie en in goede gezondheid

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse troonopvolger prins Charles (71), die positief was getest op het coronavirus, is na zeven dagen uit zelfisolatie en verkeert in goede gezondheid, zei zijn woordvoerder maandag.

52 minuten geleden
Rellen in India om lockdown

NEW DELHI (ANP/RTR) - De politie heeft in het westen van India traangas afgevuurd op honderden arbeidsmigranten die de lockdown negeerden. Ze wilden terugkeren naar hun woonplaatsen in andere delen van het land omdat er geen werk meer is.

1 uur geleden
Verplichte mondmaskers in Oostenrijkse supermarkten

WENEN (ANP/RTR) - In Oostenrijk is het vanaf deze week verplicht om een mondmasker te dragen in supermarkten. Vanaf woensdag worden de mondkapjes uitgedeeld aan het winkelend publiek.

1 uur geleden
Meer coronabesmettingen vastgesteld in Spanje dan in China

MADRID (ANP/AFP/RTR) - Spanje heeft voor het eerst melding gemaakt van een hoger aantal coronabesmettingen dan China. De autoriteiten in het Zuid-Europese land zeggen dat inmiddels bij ruim 85.000 mensen is vastgesteld dat ze besmet zijn met het virus.

2 uur geleden
'Italië herhaalt fouten China'

ROME (ANP/BLOOMBERG) - Italië moet coronapatienten met milde symptomen niet thuis laten uitzieken, maar in quarantaine plaatsen. Dat zeggen Chinese experts die de autoriteiten in het zwaar getroffen land adviseren.

2 uur geleden