Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cruciale senator tegen oproepen getuigen in proces Trump

Cruciale senator tegen oproepen getuigen in proces Trump

WASHINGTON (ANP) - De Republikeinse senator Lamar Alexander is tegen het horen van getuigen in het afzettingsproces van president Donald Trump. Dat is een forse tegenvaller voor de Democraten in de Amerikaanse Senaat, die hadden gehoopt met de steun van Alexander en de Republikeinse senatoren Susan Collins en Lisa Murkowski voldoende stemmen te hebben voor hun voorstel om getuigen op te roepen.

Collins had eerder op de tweede dag van de vragensessie in de Senaat laten weten dat ze voorstander is van het oproepen van getuigen, onder wie voormalig veiligheidsadviseur John Bolton. Murkowski neigde er ook naar tegen de Republikeinse partijlijn in te stemmen, maar ze liet na afloop van de sessie weten pas vrijdagochtend (lokale tijd) met haar besluit te komen.

Doordat Alexander definitief tegen het horen van getuigen zal stemmen is de kans groot dat het afzettingsproces vrijdag definitief wordt afgesloten. In de Senaat hebben de Republikeinen een meerderheid van 53 tegen 47 zetels. De Democraten in het Huis van Afgevaardigden waren het afzettingsproces tegen Trump begonnen wegens machtsmisbruik en het hinderen van het onderzoek daarnaar.

Meer uit Buitenland

Hamasleider roept op tot bestorming al-Aqsamoskee in maart

CAÏRO (ANP/AFP) - De politieke leider van de Palestijnse beweging Hamas, Ismail Haniyeh, heeft opgeroepen de al-Aqsamoskee in Oost-Jeruzalem aan het begin van de vastenmaand ramadan te bestormen en zich daar te verschansen. De vastenmaand begint 10 maart. Hij sprak volgens Arabische en Israëlische media in een boodschap die woensdag is afgespeeld en die vooral was gericht aan de Palestijnen in bezet Oost-Jeruzalem, de bezette Westelijke Jordaanoever en in Israël.

35 minuten geleden
Prins Harry verliest zaak om beveiliging in Verenigd Koninkrijk

LONDEN (ANP) - Prins Harry heeft de zaak om zijn beveiliging in het Verenigd Koninkrijk verloren. Woensdag gaf een Brits gerechtshof de prins ongelijk.

1 uur geleden
Joelia Navalnaja noemt Poetin 'een monster' in Europees Parlement

STRAATSBURG (ANP) - In een toespraak tot het Europees Parlement heeft de weduwe van de recent in een strafkamp overleden Russische oppositieleider Aleksej Navalny gewaarschuwd president Poetin op geen enkele manier te vertrouwen. "Poetin is tot alles in staat en je kunt niet met hem onderhandelen", verklaarde Joelia Navalnaja woensdag.

2 uur geleden
China stuurt weer gezant naar Oekraïne en Rusland

BEIJING (ANP/DPA/AFP) - China stuurt weer een gezant naar Oekraïne en Rusland voor overleg over de oorlog. Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken spreekt over de "tweede ronde van de pendeldiplomatie om een politieke oplossing te zoeken voor de Oekraïnecrisis". De diplomaat Li Hui gaat ook naar Polen, Frankrijk, Duitsland en Brussel.

3 uur geleden
Navalny wordt vrijdag begraven in Moskou

MOSKOU (ANP/AFP/DPA) - De Russische oppositieleider Aleksej Navalny wordt vrijdag begraven in Moskou. Zijn woordvoerster maakte bekend dat dan een afscheidsplechtigheid wordt gehouden in een kerk. Daarna wordt de politicus begraven in de hoofdstad.

4 uur geleden
Autoriteiten Gaza melden bijna 30.000 doden door inval Israël

GAZA-STAD (ANP/RTR/AFP) - Het dodental door de Israëlische inval in de Gazastrook is opgelopen tot 29.954, melden de plaatselijke autoriteiten. Het ministerie van Volksgezondheid in Gaza zegt dat in de afgelopen 24 uur zeker 76 doden zijn gevallen. Het aantal gewonden zou boven de 70.000 liggen.

4 uur geleden
Palestijnse partijen Fatah en Hamas overleggen in Moskou

MOSKOU (ANP/RTR) - De Palestijnse partijen Fatah en Hamas overleggen donderdag en vrijdag in Moskou over een gezamenlijke Palestijnse regering en over de wederopbouw van de Gazastrook. Dit meldt het Russische persbureau RIA Novosti op basis van de Palestijnse ambassadeur in Moskou en het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.

4 uur geleden