Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Crowdfunding voor Primera-winkel Den Bosch levert 73.000 euro op

Crowdfunding voor Primera-winkel Den Bosch levert 73.000 euro op

DEN BOSCH (ANP) - Een crowdfunding-actie die website GeenStijl heeft opgezet voor de eigenaars van een gesloopte Primera-winkel in Den Bosch heeft tot nu toe 73.000 euro opgeleverd. Dat werd dinsdagavond bekendgemaakt in de RTL-talkshow Jinek.

Ondernemer Maaike Neufeglise was te gast in het programma. Haar winkel in het centrum van de Brabantse stad werd maandagavond tijdens de rellen binnen een paar minuten volledig gesloopt.

In Jinek vertelde Neufeglise dat zij hartverwarmende reacties heeft ontvangen van mensen die haar aanboden te helpen met opruimen, die eten kwamen brengen of die telefoontjes pleegden en appjes met steunbetuigingen stuurden. Ook kreeg zij een telefoontje van premier Mark Rutte. "Het was een heel fijn gesprek", stelde ze. Zij wilde juist omdat het zo’n fijn gesprek was niet delen welke details zij met de premier had besproken.

De forensische dienst van de politie is dinsdagmiddag urenlang bezig geweest met het veiligstellen van DNA-sporen van de overvallers. Neufeglise deed een oproep namens alle ondernemers van Nederland aan de relschoppers om te stoppen: "Dit leidt tot niets, deze boodschap komt niet over. Je richt alleen maar schade aan."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Ombudsman ziet meer meldingen door corona

AMSTERDAM (ANP) - De Nationale Ombudsman heeft het aantal vragen over zaken die te maken hebben met het coronavirus de afgelopen tijd zien toenemen. Zo'n 2500 tot 3000 mensen hebben zich gemeld met "coronagerelateerde" vragen, meldde Nationale ombudsman Reinier van Zutphen zondag in het tv-programma Buitenhof. Dat is 10 procent van alle dingen waar de ombudsman zich mee bezighoudt.

32 minuten geleden
Vierde arrestatie in ontvoeringszaak met grote rol avondklok

BREDA (ANP) - In een onderzoek naar een ontvoering van een man dit weekend is een vierde verdachte aangehouden. Het gaat om een 20-jarige vrouw uit Breda, meldt de politie. Die wist de eerste drie verdachten en het slachtoffer eerder onder meer dankzij de avondklok op te sporen in Breda.

2 uur geleden
Surinaamse verontwaardiging over uitspraken in Tweede Kamer

PARAMARIBO (ANP) - De regering van Suriname is niet te spreken over uitspraken die de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok en PVV-Kamerlid Raymond de Roon onlangs hebben gedaan over de vicepresident van Suriname, Ronnie Brunswijk. De uitspraken zouden denigrerend zijn. Bloks Surinaamse collega Albert Ramdin heeft zijn ongenoegen hierover laten blijken aan de Nederlandse regering, aldus Ramdin in een persbericht.

15 uur geleden
KNMI kondigt code geel af in bijna hele land wegens dichte mist

DE BILT (ANP) - In de nacht van zaterdag op zondag en zondagochtend is op verschillende plekken in het land kans op dichte mist. Het zicht is dan minder dan 200 meter. Het KNMI heeft daarom voor het hele land, met uitzondering van Limburg, code geel afgegeven.

16 uur geleden
Vondelpark voor derde dag op rij gesloten wegens drukte

AMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam heeft het Vondelpark zaterdag aan het eind van de middag opnieuw tijdelijk gesloten wegens drukte.

19 uur geleden
Ludieke picknick horecaondernemers Breda rustig verlopen

BREDA (ANP) - Tientallen horecaondernemers in Breda namen zaterdag deel aan een ludieke picknick in de stad waarmee ze aandacht vroegen voor de moeilijke situatie waarin de horeca zich bevindt. In het bijzonder werd voor het openen van de terrassen gepleit. De starttijd voor de picknick was 12.05 uur. Dit omdat het voor veel ondernemers al 5 óver 12 is, aldus de initiatiefnemers. De actie verliep rustig.

20 uur geleden
'Kom op Koningsdag niet naar Eindhoven'

EINDHOVEN (ANP) - Kom op Koningsdag niet naar Eindhoven: de koninklijke familie bezoekt de stad op een besloten locatie. Die oproep doet de gemeente Eindhoven zaterdag. Willem Alexander viert zijn 54e verjaardag op 27 april weliswaar in Eindhoven, maar dan zonder publiek in verband met corona. Iedereen kan thuis vanaf de bank kijken naar het bezoek van het koningspaar, laat de gemeente weten.

22 uur geleden