Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Crisis bezorgt Disney eerste jaarverlies in meer dan veertig jaar

Crisis bezorgt Disney eerste jaarverlies in meer dan veertig jaar

BURBANK (ANP/BLOOMBERG) - Walt Disney heeft voor het eerst in meer dan vier decennia een boekjaar met rode cijfers afgesloten. Het Amerikaanse entertainmentconcern heeft door de coronacrisis miljarden dollars verloren. Veel pretparken waren lange tijd gesloten, waardoor Disney inkomsten misliep. Ook werd de productie van veel films en televisieseries opgeschort vanwege de virusuitbraak.

Onder de streep kwam Disney uiteindelijk 2,8 miljard dollar tekort in zijn boekjaar dat liep tot 3 oktober. Een jaar eerder ging nog een nettowinst van 10,4 miljard dollar in de boeken. De opbrengsten daalden met 6 procent tot 65,4 miljard dollar.

Wegens de sluitingen van filmzalen wereldwijd werden vrijwel alle grote bioscoopreleases van Disney uitgesteld of geannuleerd. Zo kondigde Disney eerder al aan de speelfilmversie van Mulan, die gepland stond voor de bioscopen in maart, alleen maar op zijn streamingkanaal Disney+ uit te zenden. Ook Marvel-blockbuster Black Widow en Pixar-animatiefilm Soul werden verschoven.

Disney greep in september al hard in bij zijn Amerikaanse pretparken door ongeveer 28.000 medewerkers te ontslaan. Die mensen zaten al tijdelijk thuis omdat de parken al geruime tijd dicht waren vanwege de coronacrisis of nauwelijks bezoekers trokken.

Meer uit Financieel

Brussel vraagt techbedrijven aan te merken wat met AI is gemaakt

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie vraagt internetbedrijven om met onmiddellijke ingang te vermelden of een foto, filmpje of tekst met kunstmatige intelligentie (AI) is gemaakt. Zij wil die afspraak opnemen in de vrijwillige gedragscode waaraan bijvoorbeeld Google en Meta zich houden. Dat kan "meteen", zegt verantwoordelijk Eurocommissaris Vera Jourova, terwijl officiƫle Europese regels pas na de zomer ingaan.

23 minuten geleden
Kleine winst voor AEX, Viaplay keldert na waarschuwing

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging maandag licht vooruit. Beleggers deden het rustig aan na de stevige winsten van vrijdag. Nu het gevaar voor wanbetaling door de Verenigde Staten is geweken, wordt op de beursvloeren vooral uitgekeken naar de rentebesluiten van de Amerikaanse en Europese centrale banken later deze maand.

41 minuten geleden
Voor het eerst meer energie uit zonnepanelen dan uit biomassa

DEN HAAG (ANP) - In mei is voor het eerst meer energie geproduceerd door zonnepanelen dan uit biomassa. Dat was in Nederland nog nooit gebeurd, meldt energieopwek.nl, dat de duurzame energieproductie continu volgt. Van de totale hoeveelheid hernieuwbare energie die de afgelopen maand werd opgewekt, kwam 39 procent van zonnepanelen.

1 uur geleden
De Hypotheker: hypotheekrente voor langere duur zakt dit jaar nog

CAPELLE AAN DEN IJSSEL (ANP) - De rentes op hypotheken van langere duur gaan nog dit jaar zakken. Dat verwacht adviseur De Hypotheker althans. Het idee is dat door de aanhoudende renteverhogingen van instituten zoals de Europese Centrale Bank (ECB) de inflatie en economische groei afzwakken, waardoor ook de rentes tegen het einde van het jaar weer omlaag kunnen.

1 uur geleden
Analisten: opsplitsen moederbedrijf Thuisbezorgd.nl dringend nodig

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Een opsplitsing van maaltijdbezorger Just Eat Takeaway is "dringend nodig" en zou de koers van het aandeel een flinke impuls kunnen geven. Dat schrijven analisten van de Amerikaanse zakenbank Citi in een rapport over het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl.

1 uur geleden
Duitse export stijgt in april, maar krachtig herstel blijft uit

WIESBADEN (ANP) - De export van Duitsland is in april weer gestegen na de forse daling in maart. Het herstel van de uitvoer van de grootste economie van de eurozone en de belangrijkste handelspartner van Nederland lijkt goed nieuws, maar is volgens ING-hoofdeconoom Carsten Brzeski te zwak om echt voor opluchting te zorgen. Ook zijn er volgens hem zeer weinig tekenen van een sterker herstel in de komende maanden.

2 uur geleden
Topman AF-KLM: kijken naar vervanging meer oudere toestellen

ISTANBUL (ANP) - Air France-KLM wil nog meer verouderde toestellen voor de langere afstand gaan vervangen door brandstofzuinigere vliegtuigen nu de luchtvaart sterk herstel laat zien van de coronacrisis en er weer veel meer vraag is naar reizen. Dat heeft topman Ben Smith van de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie gezegd tegen persbureau Bloomberg op de jaarlijkse vergadering van brancheorganisatie IATA in de Turkse stad Istanbul.

2 uur geleden