Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cricketer Ten Doeschate beëindigt glanzende carrière

Cricketer Ten Doeschate beëindigt glanzende carrière

SJARJAH (ANP) - Ryan ten Doeschate (41) heeft bekendgemaakt dat hij zijn laatste cricketwedstrijd voor Oranje heeft gespeeld. Hij wordt door de Nederlandse cricketbond KNCB als 'legendarische international' omschreven.

Ten Doeschate, die in 2006 zijn eerste interland speelde, kwam deze week nog voor Oranje uit op het wereldkampioenschap T20 in de Verenigde Arabische Emiraten. Na nederlagen tegen Ierland en Namibië was Nederland uitgeschakeld voor de volgende ronde en besloot Ten Doeschate zijn internationale loopbaan af te sluiten.

"Dit is een slecht toernooi om mee te eindigen, maar het was enorm fijn om weer onderdeel uit te maken van de ploeg", laat Ten Doeschate weten. "Het is altijd een privilege geweest om Nederland te kunnen vertegenwoordigen. De professionaliteit en de toewijding van dit team en de staf zijn inspirerend."

Eer

Bondscoach Ryan Campbell is lovend over Ten Doeschate. "Soms zijn woorden niet genoeg om een carrière op te sommen. Het was een eer voor mij om Ryan te mogen coachen. Zijn vaardigheden, kennis van het spel en kalmte onder druk waren exceptioneel. Hij zal erg gemist worden als speler, maar hopelijk voor het Nederlandse cricket hoeven wij geen volledig afscheid van hem te nemen."

Hoogtepunten in zijn internationale carrière zijn de 119 runs tegen grootmacht Engeland, de 106 runs tegen Ierland en de 259 runs tegen Canada.

Meer uit Sport

Zverev draait achterstand tegen Safioellin om en pakt 21e titel

CHENGDU (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft voor de 21e keer een toernooi op de ATP Tour gewonnen. De 26-jarige Duitser was dinsdag de beste in de eindstrijd in Chengdu in China. Zverev stond tegen de Rus Roman Safioellin de eerste set af, maar won alsnog: 6-7 (2) 7-6 (5) 6-3.

2 minuten geleden
UEFA laat Russische jeugdteams weer deelnemen aan toernooien

LIMASSOL (ANP) - Russische jeugdteams mogen weer meedoen aan internationale voetbaltoernooien. Dat heeft het uitvoerend comité van de Europese voetbalbond UEFA dinsdag bepaald tijdens een bijeenkomst in Limassol op Cyprus. Seniorenteams blijven, zolang Rusland oorlog voert in Oekraïne, wel uitgesloten.

33 minuten geleden
Russische tennisser Chatsjanov wint na vijf jaar weer ATP-toernooi

ZHUHAI (ANP) - Karen Chatsjanov heeft voor het eerst sinds vijf jaar weer een ATP-toerrnooi gewonnen. De Russische tennisser, die op de wereldranglijst op de vijftiende plek staat, deed dat dinsdag in Zhuhai in China.

1 uur geleden
VN spreekt zich uit tegen kledingvoorschrift na Frans verbod hijab

GENÈVE (ANP/AFP) - De Verenigde Naties (VN) hebben benadrukt dat zij tegen de meeste kledingvoorschriften voor vrouwen zijn. Dat verklaarde woordvoerster Marta Hurtado van het bureau voor mensenrechten van de VN, nadat Frankrijk zijn olympische atleten had verboden de islamitische hijab te dragen tijdens de Spelen van 2024 in Parijs.

2 uur geleden
Griekspoor als eerste geplaatst op tennistoernooi in Astana

ASTANA (ANP) - Tallon Griekspoor is deze week als eerste geplaatst op het ATP-toernooi van Astana. De beste tennisser van Nederland, de mondiale nummer 24, hoeft vanwege zijn status in de eerste ronde niet in actie te komen.

3 uur geleden
Coach Bennema trots op wat hij met Schippers heeft bereikt

DEN HAAG (ANP) - Trainer Bart Bennema denkt dat het goed is dat Dafne Schippers haar atletiekcarrière beëindigt. "Ik weet dat ze er alles aan heeft gedaan en tot het uiterste is gegaan om haar carrière voort te kunnen zetten. Ik vind het jammer dat het haar niet is gelukt en had haar een ander afscheid gegund, maar ik ben wel blij voor haar dat ze het besluit heeft kunnen nemen", aldus Bennema.

3 uur geleden
Tweevoudig wereldkampioene Schippers beëindigt atletiekcarrière

UTRECHT (ANP) - Dafne Schippers heeft een punt achter haar imposante atletiekcarrière gezet. "De race stopt hier", laat ze weten op haar social media. Schippers veroverde in haar carrière twee keer de wereldtitel op de 200 meter en won bij de Olympische Spelen van 2016 in Rio het zilver op de 200 meter. Aanhoudende rugklachten hinderden haar de laatste jaren voortdurend en voorkwamen dat ze haar beste vorm terugkreeg. Ze heeft door haar blessureleed al een jaar geen wedstrijden gelopen.

4 uur geleden