Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Credit Suisse gaat duizenden banen schrappen na reeks schandalen

Credit Suisse gaat duizenden banen schrappen na reeks schandalen

ZÜRICH (ANP) - Credit Suisse overweegt 5000 banen te schrappen om kosten te besparen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Dit zou betekenen dat een op de tien arbeidsplaatsen bij de Zwitserse zakenbank verloren gaat. Duitse en Zwitserse media spreken ook van het verlies van duizenden banen.

De op een na grootste bank van Zwitserland wilde zelf niet ingaan op vragen. Het financiële concern meldde alleen dat het bij de presentatie van zijn derdekwartaalcijfers de nieuwe strategische koers zal bekendmaken.

Onlangs volgde Ulrich Körner, een bestuurder met veel ervaring in reorganisaties, Thomas Gottstein op als topman van Credit Suisse. De bank heeft een reeks schandalen achter de rug die het bedrijf veel geld hebben gekost en de reputatie hebben geschaad.

Zo deed Credit Suisse zaken met investeringsfonds Archegos en de financieringsmaatschappij Greensill, die beide omvielen door risicovol gedrag. Onlangs veroordeelde een Zwitserse rechtbank Credit Suisse omdat drugshandelaren tussen 2004 en 2008 ongestoord geld konden witwassen via de bank, die aankondigde in beroep te gaan.

Door alle affaires lijdt Credit Suisse al drie kwartalen op rij megaverliezen, omdat de kosten voor rechtszaken flink oplopen. Het bedrijf hoopt met ingrepen in onder andere het personeelsbestand jaarlijks 1 miljard frank (iets meer dan 1 miljard euro) minder kwijt te zijn.

Meer uit Financieel

China wil akkoord over fossiel dat aanvaardbaar is voor iedereen

DUBAI (ANP/AFP/RTR) - China wil dat er op de klimaattop in Dubai een akkoord over fossiele brandstoffen komt dat "aanvaardbaar" is voor iedereen. "We willen allemaal samenwerken om een taal te vinden die de juiste richting geeft voor verdere inspanningen, die zoveel mogelijk inclusiviteit weerspiegelt en die ook aanvaardbaar is voor alle partijen", zei de Chinese klimaatgezant Xie Zhenhua zaterdag.

18 uur geleden
Noors staatsfonds: Tesla moet arbeidsrechten respecteren

OSLO (ANP/RTR) - De Amerikaanse autofabrikant Tesla moet fundamentele arbeidsrechten respecteren, waaronder collectieve onderhandelingen. Dat stelt het Norges Bank Investment Management, 's werelds grootste aandelenbelegger uit Noorwegen met een belang in Tesla.

20 uur geleden
China blijft in de ban van deflatie

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China, de op een na grootste economie ter wereld, blijft ook in november in de ban van deflatie. De consumentenprijzen daalden vorige maand met 0,5 procent ten opzichte van een jaar geleden, maakte het Chinese statistiekbureau bekend. Volgens economen is dit opnieuw een teken dat het land moeite heeft om de economische groei via de binnenlandse vraag te stimuleren.

22 uur geleden
Schiphol: probleem vliegschema opgelost, alles weer normaal

SCHIPHOL (ANP) - Nadat er de afgelopen dagen veel vluchten van en naar Schiphol werden geannuleerd door slechte weersomstandigheden, zijn de problemen in het vliegschema zaterdag opgelost. "We hebben een normale dag vandaag, er wordt gevlogen zoals gepland", zegt een woordvoerster van de luchthaven.

23 uur geleden
NS: treinen tussen Nederland en Duitsland rijden weer normaal

UTRECHT (ANP) - De Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden zaterdag weer volgens de normale dienstregeling, laat een woordvoerder van de NS weten. "Er zijn geen treinen uitgevallen en er zijn geen bijzonderheden meer", aldus de zegsman.

1 dag geleden
EU eens over regels voor kunstmatige intelligentie

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen en het Europees Parlement hebben een voorlopig akkoord bereikt over regels voor kunstmatige intelligentie (AI). De EU is de eerste die de baanbrekende technologie, die veel belooft, maar ook grote zorgen baart, aan banden legt. Zij kreeg haast door de stormachtige ontwikkeling van AI, met spraakmakende toepassingen als ChatGPT.

1 dag geleden
Rabobank: storing bij online overboeken verholpen

UTRECHT (ANP) - Rabobank zegt een storing bij het online overboeken van geld te hebben verholpen. Eerder op vrijdag waarschuwde de bank klanten voor problemen bij het afronden van overboekingen. Het ging om de tweede storing in een week tijd.

1 dag geleden