Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Crash vliegtuigje in Calandkanaal, 2 inzittenden overleden

Crash vliegtuigje in Calandkanaal, 2 inzittenden overleden

ROTTERDAM (ANP) - In het Calandkanaal in het Rotterdamse havengebied is zondag een vliegtuigje neergestort, meldt de Veiligheidsregio Rijnmond. Aan boord waren twee personen. Een woordvoerder van de veiligheidsregio meldt dat de kans dat de inzittenden nog in leven zijn "eigenlijk nihil is". Desondanks wordt nog steeds naar hen gezocht.

De veiligheidsregio werd rond 18.50 uur gealarmeerd over de mogelijke crash, maar het is onduidelijk hoeveel tijd er zat tussen de crash en het moment van de melding. Rond 21.00 uur werd volgens de woordvoerder overgegaan tot bergen, omdat "redelijkerwijs te verwachten was" dat de slachtoffers niet meer leven.

Ter plekke zijn brokstukken aangetroffen met daarop het registratienummer van een kleiner soort vliegtuig. Van welk type is nog niet bekend. Wel is bekend dat het toestel eerder op de dag was opgestegen uit Oost-Duitsland en onderweg was naar Frankrijk.

Oliespoor

Er zijn op de plaats van het ongeval kledingstukken gevonden. Ook is er een oliespoor zichtbaar.

Hulpdiensten zoals de kustwacht, de brandweer en de politie zijn met divers materieel in het water op zoek naar het wrak, met name naar de romp van het vliegtuig met daarin de inzittenden. Doordat er veel scheepvaart en stroming in het zoekgebied is, bevinden resten van het wrak zich op meerdere plaatsen, wat de zoektocht bemoeilijkt.

Onderzoek

Volgens de woordvoerder wordt de berging voorlopig nog niet gestaakt. Vermoedelijk wordt ook in de nacht van zondag op maandag doorgezocht. Hierbij wordt onder meer een onderwaterdrone met sonar gebruikt. Ook zijn beroepsduikers ingezet om tot op 24 meter diepte te zoeken. Er is ook een helikopter ingezet.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid meldde zondagavond naar het Rotterdamse havengebied te gaan voor een verkennend onderzoek naar de situatie. Het werk van deze raad is onderzoek doen naar de achterliggende oorzaak van voorvallen.

Meer uit Binnenland

Kraan blijft dit weekend defecte autobrug Holwert bedienen

HOLWERT (ANP) - De problemen met de autobrug in de haven van het Friese Holwert zijn nog altijd niet verholpen. De kraan die als noodoplossing is neergezet om de brug te bedienen, blijft in ieder geval dit weekend nog staan, meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

1 uur geleden
Suri-Change: 20.000 euro voor tip die leidt naar daders explosies

ROTTERDAM (ANP) - Suri-Change, het geldwisselkantoor dat de laatste tijd slachtoffer is van explosies bij filialen, looft 20.000 euro uit voor de tip die leidt naar de "mogelijke daders van de explosies". In een persbericht stelt het bedrijf dat "beschuldigingen aan haar adres ongegrond zijn" en belooft ze "volledige medewerking aan de betrokken instanties". Advocaat van het bedrijf Ayse Çimen kan geen verdere inhoudelijke toelichting geven.

3 uur geleden
Boni roept Kip cordon bleu terug, zit kipsaté in verpakking

DEN HAAG (ANP) - Supermarktketen Boni roept per direct het product Kip cordon bleu 2 stuks met houdbaarheidsdatum 09-06-2023 terug. In de verpakking zit namelijk niet kip cordon bleu, maar kipsaté schnitzel.

4 uur geleden
Zuid-Europa populair in zomervakantie, ook actieve reizen in trek

DEN HAAG (ANP) - Zon, zee en strand blijven voor veel Nederlanders populaire ingrediënten voor hun aanstaande zomervakantie. Uit een rondgang langs grote reisorganisaties blijkt dat Zuid-Europa dit jaar in trek is als vakantiebestemming. Tegelijkertijd zitten actieve vakanties naar noordelijker landen in de lift, ziet een aantal bedrijven uit de reisbranche.

5 uur geleden
Brand op vrachtschip in Dordrecht geblust

DORDRECHT (ANP) - De brand die vrijdagavond uitbrak op een aangemeerd vrachtschip in Dordrecht is geblust. Rond 01.00 uur werd het sein brand meester gegeven, nadat eerder nog werd verwacht dat het leeghalen en blussen van de scheepslading enkele uren in beslag zou gaan nemen.

7 uur geleden
Morrende VVD-leden willen Rutte aan zijn asielbelofte houden

APELDOORN (ANP) - Voor de VVD belooft het zaterdag weer een roerige dag te worden. De achterban van de grootste regeringspartij kan op het congres in Apeldoorn zijn hart luchten over de vele kwesties die nu spelen binnen de coalitie. De pijlen worden naar verwachting vooral gericht op de perikelen met asiel en migratie. Ontevreden leden geven aan dat ze hun leider en premier Mark Rutte kritisch gaan bestoken met vragen over zijn eerdere belofte dat de instroom van asielzoekers zou worden beperkt.

9 uur geleden
Actiedag voor een nationaal heksenmonument

DEN HAAG (ANP) - Op bijna twintig plekken in Nederland voert de Stichting Nationaal Heksenmonument zaterdagmiddag actie. De missie van de net opgerichte stichting is een nationaal monument voor de slachtoffers van de grootschalige verbrandingen als heks van voornamelijk vrouwen, die in Europa plaatsvonden tussen 1450 en 1750. In onder meer Amsterdam, Nijmegen, Delft en Maastricht worden witte bloemen gelegd en namen van slachtoffers voorgelezen.

9 uur geleden