Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

CPNB: geen afwijkende verkoopsignalen bij Baudet-boek

CPNB: geen afwijkende verkoopsignalen bij Baudet-boek

AMSTERDAM (ANP) - Er zijn geen "afwijkende verkoopsignalen" rond de release van het nieuwe boek van Thierry Baudet. Dat heeft boekenkoepel CPNB gemeld in een korte verklaring op sociale media, nadat daarover in de media reuring was ontstaan. Onder meer boekhandels vroegen zich af hoe het kon dat Baudet met zijn boek op de eerste plaats van de boekenlijst belandde, ook al zijn er nauwelijks fysieke winkels waar zijn boek te krijgen is.

"We zien veel reuring in verband met de huidige nummer 1 in de Bestseller60", laat CPNB weten. "We zien voor de huidige nummer 1 geen afwijkende signalen als het gaat om onder anderen verspreidingspatroon. Het betreft onder andere verkoop uit een pre-orderactie zoals we ze met regelmaat in de lijst zien."

De boekenkoepel legt uit dat de lijst is gebaseerd op data van internationaal onderzoeksbureau GfK. "Bij GfK zijn 1500 streng geselecteerde en gecontroleerde Nederlandse verkooppunten van boeken aangesloten. Titels die exclusief bij één retailpunt of -groep worden verkocht zijn uitgesloten van de lijst", aldus de organisatie.

Het boek Het Coronabedrog van Baudet was de afgelopen week het best verkochte boek in Nederland. Het is niet bekend hoeveel exemplaren er precies van het boek zijn verkocht. Deze gegevens deelt het CPNB nooit.

In het boek geeft Baudet zijn visie op de coronacrisis van de afgelopen twee jaar.

Meer uit Binnenland

XR stopt blokkade A12 om 'onveilige situatie met tegendemonstranten'

DEN HAAG (ANP) - Extinction Rebellion heeft demonstranten die zondagmiddag de A12 blokkeren gevraagd de actie voortijdig te beëindigen. Volgens de activisten was het niet meer veilig door de aanwezigheid van een groep die was afgekomen op een oproep om tegen de blokkade te demonstreren. "We hebben een dringende oproep gedaan om zelf te vertrekken", zei een woordvoerder van XR.

3 uur geleden
Brand in woning Gouda met dode en gewonden onder controle

GOUDA (ANP) - De brand in een woning aan de Westerkade in Gouda, waarbij iemand overleed en drie mensen gewond raakten, is onder controle, meldt Veiligheidsregio Hollands Midden. Er wordt nog nageblust, waarna het pand wordt overgedragen aan de politie voor onderzoek, aldus de veiligheidsregio.

4 uur geleden
Ruim 380 kilo cocaïne onderschept in haven Vlissingen

VLISSINGEN (ANP) - Ruim 380 kilo cocaïne is zaterdag dankzij twee vondsten onderschept in de haven van Vlissingen, meldt het Openbaar Ministerie. De drugs met een straatwaarde van 28,5 miljoen euro zaten in tassen die vastgemaakt waren aan twee boeien en in een loods met bananen.

4 uur geleden
Explosie bij Utrechtse horecazaak

UTRECHT (ANP) - Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht. Het pand raakte beschadigd. Er is niemand gewond geraakt en nog niemand opgepakt.

4 uur geleden
Tientallen mensen geven gehoor aan tegendemonstratie A12-blokkade

DEN HAAG (ANP) - Tientallen mensen zijn zondag afgekomen op de dagelijkse blokkade van de A12 door Extinction Rebellion na een oproep op sociale media voor een tegendemonstratie. De groep bestaat vooral uit mannen en wordt door de politie gescheiden gehouden van de klimaatdemonstranten, die rond het middaguur de A12 betraden.

4 uur geleden
Derde explosie in een week bij woning in Amsterdam-Noord

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee explosies geweest. Bij een woning aan de Volendammerweg in Amsterdam-Noord was het voor de derde keer in een week raak. De gemeente heeft zondag naar aanleiding van deze derde explosie een camera opgehangen.

5 uur geleden
Politiechef Paauw: weiger uitpubliek bij risicovolle wedstrijden

AMSTERDAM (ANP) - Er zou geen uitpubliek meer welkom moeten zijn bij risicovolle voetbalwedstrijden. Volgens de Amsterdamse politiechef Frank Paauw kost het in toom houden van fanatieke supporters te veel politiecapaciteit. Zo waren er bij de wedstrijd tussen Ajax en Olympique Marseille vorige week zevenhonderd agenten nodig "om 2500 Olympiquefans door de stad heen te loodsen", zei hij zondagochtend in WNL op zondag.

5 uur geleden