Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

CPB doet onderzoek doen naar effect diversiteitsquotum

CPB doet onderzoek doen naar effect diversiteitsquotum

DEN HAAG (ANP) - Heeft het instellen van een diversiteitsquotum om bijvoorbeeld meer vrouwen aan de top van het bedrijfsleven te krijgen effect? Die vraag wil het Centraal Planbureau (CPB) beantwoord krijgen in een onderzoek naar het quotum dat onlangs is ingesteld.

Sinds 1 januari dit jaar moet een nieuwe benoeming in de raad van commissarissen van beursgenoteerde bedrijven bijdragen aan een betere verhouding tussen mannen en vrouwen. Voorafgaand aan het onderzoek is een zogeheten nulmeting uitgevoerd. Daaruit kwam naar voren dat 30 procent van de bedrijven nog niet aan de nieuwe norm voldoet. Bij 17 procent van de bedrijven zit helemaal geen vrouw in de toezichthoudende raad.

In het onderzoek wordt de voortgang van de bedrijven die verplicht zijn vrouwen in de raad van commissarissen te benoemen afgezet tegen die van bedrijven die daartoe niet verplicht zijn. Dan gaat het om bedrijven die in soortgelijke sectoren actief zijn. Ook qua grootte gaat het om bedrijven die kunnen wedijveren met elkaar.

Het CPB gaat samen met Bureau Pouwels en de Rijksuniversiteit Groningen onderzoek doen naar het effect van de invoering van het quotum. De eerste onderzoeksresultaten komen naar verwachting voor de zomer van 2023 naar buiten.

Meer uit Financieel

Smaak- en geurstoffenfabrikant IFF beboet om wissen kartel-appjes

BRUSSEL (ANP) - Smaak- en geurstoffenfabrikant IFF moet de Europese Commissie een boete betalen van een kleine 16 miljoen euro. Het Amerikaanse bedrijf hinderde onderzoek naar verboden prijsafspraken door een Whatsapp-gesprek met een concurrent te wissen. Het is voor het eerst dat de commissie een boete oplegt voor het verdonkeremanen van appjes.

1 uur geleden
Recordbod van Arabisch olieconcern voor Europees chemiebedrijf

LEVERKUSEN (ANP) - Het staatsolieconcern Abu Dhabi National Oil Co. (Adnoc) van de Verenigde Arabische Emiraten verhoogt zijn overnamebod voor het Duitse chemiebedrijf Covestro naar 11,7 miljard euro. Dat zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg. Het gaat om de grootste mogelijke overname van een Europees bedrijf door een Midden-Oosterse partij.

1 uur geleden
Apple voegt apps van Chinese e-retailers toe aan Vision Pro

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Apple gaat apps van de twee grootste e-retailers van China toevoegen aan het app-assortiment van de mixed-realitybril Vision Pro. Het gaat om Taobao van Alibaba en JD.com, waar techconcern Tencent een groot belang in heeft.

3 uur geleden
Brussel: Apple schendt regels met App Store, miljardenboete dreigt

BRUSSEL (ANP) - Apple schendt met zijn App Store de EU-regels die de macht van grote internetplatforms moeten beteugelen, constateert de Europese Commissie. Als Apple die voorlopige conclusie niet kan weerleggen, dreigt een miljardenboete voor het Amerikaanse bedrijf. Het is voor het eerst dat de commissie deze maatregel van de nieuwe Europese wet voor 'internetpoortwachters' neemt.

5 uur geleden
Nederland minder groot handelsland dan gedacht, ziet DNB

AMSTERDAM (ANP) - Nederland is een minder groot handelsland dan gedacht. Dat stelt de Nederlandsche Bank (DNB) na een grote herziening van de import- en exportcijfers. Hoewel Nederland nog steeds tot de grootste exporteurs van de wereld behoort, is er in de afgelopen jaren minder geƫxporteerd dan voorspeld.

5 uur geleden
Vaste telefoon verdwijnt steeds meer uit Nederland

DEN HAAG (ANP) - De vaste telefoon verdwijnt steeds meer uit het dagelijks leven van Nederlanders. Het aantal aansluitingen daalde in het eerste kwartaal met 0,8 procent naar 4,23 miljoen, volgens de recentste Telecommonitor van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Ook belden mensen bijna 5 procent minder via de vaste lijn. In totaal ging het nog wel om 1,16 miljard minuten.

5 uur geleden
Prosus bij dalers in licht lagere AEX na resultaten

AMSTERDAM (ANP) - Prosus behoorde maandag tot de dalers in de AEX-index op het Damrak. De techinvesteerder behaalde in het afgelopen boekjaar voor het eerst een winst met zijn e-commerceactiviteiten, die bestaan uit een reeks van bedrijven als iFood in Braziliƫ en PayU in India. Het Chinese internet- en gamebedrijf Tencent, waarvan Prosus grootaandeelhouder is, maakt geen deel uit van de e-commercetak van Prosus.

5 uur geleden