Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Costa Rica pakt laatste ticket voor WK voetbal in Qatar

AL RAYYAN (ANP) - Costa Rica heeft het deelnemersveld voor het WK voetbal van eind dit jaar in Qatar compleet gemaakt. De Costa Ricanen versloegen Nieuw-Zeeland in de intercontinentale play-off met 1-0 en pakten daarmee het laatste ticket. Joel Campbell maakte al na net 2 minuten spelen het doelpunt in de Qatarese stad Al Rayyan, nabij Doha.

De 29-jarige aanvaller wist in het strafschopgebied tussen drie verdedigers zijn voet tegen de bal te zetten, na een voorzet vanaf de linkerflank. Campbell raakte de bal niet hard, maar wel zuiver genoeg om de Nieuw-Zeelandse keeper te passeren.

Chris Wood scoorde in de 39e minuut namens de Nieuw-Zeelanders, maar zijn doelpunt werd op advies van de VAR afgekeurd door de scheidsrechter. De VAR bepaalde halverwege de tweede helft ook dat de gele kaart voor de net ingevallen Kosta Barbarouses werd omgezet in een rode kaart, waardoor Nieuw-Zeeland met tien man op jacht moest naar de gelijkmaker. Costa Rica hield echter stand, met dank aan de uitblinkende doelman Keylor Navas (Paris Saint-Germain). De 36-jarige Bryan Ruiz, oud-speler van FC Twente en PSV, speelde de tweede helft mee.

Net als in 1990, 2002, 2006, 2014 en 2018 mag het land uit Midden-Amerika meedoen aan het WK. Costa Rica bereikte in 2014 de kwartfinales, waarin het via strafschoppen verloor van het Nederlands elftal. De ploeg van bondscoach Luis Fernando Suárez speelt in Qatar in groep E tegen Duitsland, Spanje en Japan. Nieuw-Zeeland blijft op twee WK-deelnames staan, in 1982 en 2010.

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

5 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

7 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

9 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.