Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cosmeticamerk Estée Lauder houdt last van coronapandemie

Cosmeticamerk Estée Lauder houdt last van coronapandemie

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Estée Lauder heeft ondanks het aantrekken van toerisme in bepaalde werelddelen nog altijd last van de beperkingen door de coronapandemie. Zo voelde het cosmeticabedrijf het afgelopen kwartaal de gedwongen winkelsluitingen en reisbeperkingen in belangrijke markten. Ook hebben klanten van het make-upmerk weinig reden om zich op te doffen nu er nog massaal thuisgewerkt wordt.

Volgens Estée Lauder zijn de eerste tekenen van herstel in de reisbranche zichtbaar en zorgden deze deels voor groei in januari, februari en maart ten opzichte van een jaar geleden, toen in die periode de pandemie uitbrak. Met name in Azië, waar al meer binnenlands gereisd kan worden in bijvoorbeeld China en Korea, werd meer verkocht. Cosmetica wordt vaak ook op plekken verkocht waar veel reizigers samenkomen, zoals stations en luchthavens. De verkoop kwam met name van het luxe-eiland Hainan, ten zuiden van China. Voor veel Chinezen is het eiland een populaire vakantiebestemming, zeker nu internationaal reizen naar Europa en de Verenigde Staten nog maar beperkt kan.

Ondanks de groei in die regio kwam het totaal aantal verkopen lager uit dan alom werd verwacht. In andere belangrijke markten zoals West-Europa, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Japan en Brazilië zorgden nieuwe besmettingsgevallen voor hernieuwde lockdowns waardoor winkels opnieuw moesten sluiten. Daardoor werd er in deze regio's wel meer online verkocht.

4 miljard dollar omzet

In het derde kwartaal van het gebroken boekjaar, dat eindigde op 31 maart, werd voor bijna 4 miljard dollar aan parfum, lipsticks, dagcrèmes en andere verzorgingsproducten verkocht. Dat is 16 procent meer dan dezelfde periode een jaar eerder. Analisten hadden in doorsnee gerekend op een iets hogere omzet.

Estée Lauder zegt vanwege de pandemie nog altijd kostenbesparende maatregelen te nemen om de impact van de virusuitbraak onder controle te houden. Voor de rest van het jaar rekent het cosmeticamerk vanwege de aantrekkende reisbranche op een stijging van de verkopen tot ongeveer 12 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Meer uit Financieel

Kans op slagen megaovername gamebedrijf door Microsoft groeit

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse toezichthouder voor de markt neigt ernaar de overname van gamebedrijf Activision Blizzard door softwareconcern Microsoft goed te keuren. Die twee bedrijven kregen eerder geen toestemming vanuit Londen om samen te gaan uit angst voor de grote macht die ze samen zouden kunnen uitoefenen op de markt voor games in de cloud. Nieuwe beloftes om genoeg concurrentie over te houden nemen die bezwaren weg, schrijft de Competition and Markets Authority (CMA) nu.

23 minuten geleden
Rentezorgen houden Damrak in de greep

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak lijkt vrijdag iets verder weg te zakken na de recente verliesbeurten. Sinds het rentebesluit van de Federal Reserve staat de stemming op de beurzen onder druk. De Amerikaanse centrale bank hield de rente deze week weliswaar onveranderd, maar hintte wel op een verdere verhoging later dit jaar. Ook gaf de Fed aan dat het rentetarief in de grootste economie ter wereld langer hoog zal blijven om de inflatie onder controle te krijgen.

53 minuten geleden
Duits staatsbedrijf krijgt kritiek voor handel in Russische lng

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - Een door de Duitsland genationaliseerd energiebedrijf is in opspraak geraakt omdat het in vloeibaar gemaakt aardgas (lng) uit Rusland handelt. De transactie is niet verboden, maar binnen Europa is Duitsland tegenstander van de handel in lng uit Rusland omdat dit land Oekraïne is binnengevallen.

1 uur geleden
Einde aan staking lng-fabrieken Australië die gasprijzen opdreef

PERTH (ANP/BLOOMBERG/AFP) - Stakende werknemers bij twee fabrieken voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) in Australië pakken hun werk weer op, kondigen vakbonden vrijdag aan. De werkonderbreking begon zo'n twee weken geleden om meer loon en betere arbeidsomstandigheden af te dwingen. De staking en een stakingsdreiging zorgden afgelopen weken voor hogere gasprijzen.

1 uur geleden
Huishoudens hadden in tweede kwartaal meer te besteden

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse huishoudens hadden in het tweede kwartaal van dit jaar meer te besteden dan in dezelfde periode een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral hogere cao-lonen en meer gewerkte uren droegen daar aan bij volgens het statistiekbureau. Tegelijkertijd steeg de hypotheekschuld.

1 uur geleden
Economische krimp in tweede kwartaal valt iets lager uit

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal van dit jaar op kwartaalbasis met 0,2 procent gekrompen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) na een tweede berekening. Het cijfer werd daarmee opwaarts bijgesteld. Bij de eerste berekening in augustus kwam de krimp ten opzichte van het eerste kwartaal van 2023 nog uit op 0,3 procent. Nederland zit daarmee technisch in een recessie, waarvan sprake is bij twee opeenvolgende kwartalen van krimp.

2 uur geleden
CBS: huizenprijzen 'stabiliseren' na maanden van prijsdaling

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse huizenprijzen zijn in augustus voor de derde maand op rij licht gestegen, laat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) weten. Volgens CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen lijken de huizenprijzen daarmee te "stabiliseren" na maanden van prijsdaling.

9 uur geleden