Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Corporaties gaan gezamenlijk 8000 flexwoningen inkopen

Corporaties gaan gezamenlijk 8000 flexwoningen inkopen

DEN HAAG (ANP) - Woningcorporaties gaan gezamenlijk 8000 flexwoningen inkopen om te zorgen dat er snel extra huisvesting komt voor mensen die snel een huis nodig hebben. Brancheorganisatie Aedes is een speciaal inkooptraject gestart, waarbij een aantal producenten wordt geselecteerd die op korte termijn minstens 8000 makkelijk verplaatsbare huizen kunnen leveren. De corporaties kopen dan de woningen en regelen de plaatsing en verhuur.

Volgens Aedes is dit soort woningen steeds vaker een oplossing voor bijvoorbeeld gescheiden mensen, Oekraïense vluchtelingen of statushouders. Maar ook andere woningzoekenden kunnen ermee geholpen zijn.

Het initiatief om gezamenlijk in te kopen komt voort uit een aanbod dat de corporaties eerder dit jaar deden aan woonminister Hugo de Jonge om binnen een jaar een grote voorraad tijdelijke woningen neer te zetten voor zogenoemde spoedzoekers. Dat aanbod ging om in totaal 10.000 woningen. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft 2000 verplaatsbare woningen ingekocht die corporaties zullen gaan overnemen.

Het vinden van tijdelijke woningen is al langer erg lastig omdat er over de gehele linie een groot tekort aan huizen is. Dit jaar was het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel ook veelvuldig in het nieuws vanwege een tekort aan bedden, waardoor mensen soms op stoelen of in tenten moeten slapen. Een groot probleem bij het aanmeldcentrum was dat vluchtelingen er niet weg konden wegens een gebrek aan huisvesting.

Meer uit Financieel

Pensioenfonds ABP steekt 420 miljoen in 1500 huurwoningen

DEN HAAG (ANP) - Ambtenarenpensioenfonds ABP gaat samen met het grote vastgoedconcern Greystar zo'n 1500 huurwoningen bouwen in de Randstad en andere grote steden. De partijen steken daar 420 miljoen euro in. Het grootste pensioenfonds van Nederland wil in totaal 5 miljard euro beleggen in woningen in Nederland.

11 minuten geleden
Aandacht voor ING op Damrak na update strategie

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht maandag onder meer uit naar ING. De bank gaf voorafgaand aan zijn beleggersdag in Londen een update van de strategie. Volgens topman Steven van Rijswijk wil de bank de winstgevendheid in de periode 2024-2027 structureel verbeteren, het klantenbestand vergroten en de groei versnellen. ING verhoogde daarbij de doelstelling voor het rendement op eigen vermogen, de maatstaf die aangeeft hoeveel winst er wordt gemaakt met het vermogen van de bank, naar 14 procent.

12 minuten geleden
Beleggers blijven onrust Franse politiek in de gaten houden

AMSTERDAM (ANP) - De aandacht van beleggers gaat komende beursweek wederom uit naar de politieke ontwikkelingen in Frankrijk en de onrust die daardoor is ontstaan op de Franse financiële markten. Vorige week ging de aandelenbeurs in Parijs hard onderuit na het verrassende besluit van president Emmanuel Macron om vervroegde parlementsverkiezingen uit te schrijven.

16 uur geleden
Saudische minister naar Chili voor gesprekken over lithium

SANTIAGO (ANP/RTR) - De mijnbouwminister van Saudi-Arabië gaat volgende maand naar Chili om daar te praten over mogelijke investeringen in de productie van lithium. Saudi-Arabië heeft plannen om batterijen voor elektrische auto's te gaan maken en lithium is een belangrijke grondstof daarvoor.

18 uur geleden
Servische president: groot lithiumproject Rio Tinto mag doorgaan

BELGRADO (ANP/RTR) - Servië is van plan toch toestemming te geven voor een groot lithiumproject in het land door mijnbouwer Rio Tinto. De Servische president Aleksandar Vucic heeft tegen zakenkrant Financial Times gezegd daarvoor groen licht te willen geven. Begin 2022 werd die vergunning juist nog ingetrokken door Belgrado na grote weerstand van milieuorganisaties tegen de plannen voor de mijn.

20 uur geleden
Adidas onderzoekt miljoenenfraude in China, aldus Financial Times

SHANGHAI (ANP) - Het Duitse sportmerk Adidas doet onderzoek naar een grote fraudezaak in China waarbij hoge managers van het bedrijf miljoenen euro's zouden hebben verduisterd. Dat melden bronnen aan zakenkrant Financial Times. De zaak kwam aan het licht door een klokkenluider die Adidas informeerde over de fraude, aldus de krant.

23 uur geleden
Meer productiecapaciteit stroom uit plaatsing zonnepanelen

DEN HAAG (ANP) - De productiecapaciteit voor het opwekken van stroom door het installeren van nieuwe zonnepanelen is vorig jaar verder gestegen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ging dat zogeheten opgestelde vermogen met 22 procent omhoog tot 23,9 gigawatt in vergelijking met een jaar eerder. Dat komt neer op een groei van 4,3 gigawatt.

1 dag geleden