Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coronazorgen houden winst Nikkei beperkt

Coronazorgen houden winst Nikkei beperkt

TOKIO (ANP) - In Tokio, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, is de aandelenbeurs dinsdag licht hoger gesloten. Beter dan verwachte resultaten van een aantal grote Japanse bedrijven boden steun aan de handel. De winsten bleven echter beperkt door de aanhoudende zorgen over de snelle verspreiding van de Delta-variant van het coronavirus in veel Aziatische landen. Beleggers vrezen dat de economische groei in de regio zal vertragen door strengere coronamaatregelen.

De Nikkei in Tokio eindigde 0,2 procent in de plus op 27.888,15 punten. Mijnbouwbedrijf Mitsui Mining and Smelting was de sterkste stijger met een koerssprong van 9 procent dankzij beter dan verwachte resultaten. Ook de kwartaalberichten van metalenspecialist Dowa Holdings en farmaceut Otsuka Holdings werden goed ontvangen. Beide bedrijven stegen ruim 5 procent. Sumitomo Metal Mining zakte daarentegen bijna 7 procent na teleurstellende resultaten van de mijnbouwer. Techinvesteerder SoftBank, die na de slotbel met cijfers kwam, won 0,9 procent.

De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 0,5 procent hoger en de Hang Seng-index in Hongkong klom 0,8 procent. Vastgoedbeheerder Evergrande Property Services en de maker van elektrische voertuigen China Evergrande New Energy Vehicle Group stegen 14 en 9 procent in Hongkong. De door schulden geplaagde Chinese projectontwikkelaar China Evergrande voert volgens persbureau Reuters gesprekken om belangen in deze twee onderdelen te verkopen.

De Kospi in Seoul zakte 0,7 procent. De Zuid-Koreaanse game-ontwikkelaar Krafton, bekend van het populaire spel PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG), kende een tegenvallend beursdebuut en kelderde ruim 11 procent ten opzichte van de introductieprijs. De gamesector stond onlangs flink onder druk door de vrees voor strengere regels in China om gameverslaving onder de jeugd aan te pakken. Het Chinese techbedrijf Tencent, dat een belang heeft in Krafton, won desondanks 5 procent in Hongkong.

Meer uit Financieel

Franse justitie doet inval bij banken om dividendfraude

PARIJS (ANP/BLOOMBERG/RTR/AFP) - De Franse justitie is dinsdag bij banken binnengevallen. Die worden verdacht van dividendfraude en witwassen. Het gaat om de Franse banken BNP Paribas, Société Générale, Natixis en de Franse tak van het Britse HSBC.

36 minuten geleden
Adyen grootste daler in licht lagere AEX, Prosus bovenaan

AMSTERDAM (ANP) - Betaalbedrijf Adyen was dinsdag de grootste daler in de AEX-index, die een eerdere winst zag verdampen. Techinvesteerder Prosus stond bovenaan in de hoofdindex dankzij een koersherstel van Tencent. De banken gingen licht omhoog doordat de zorgen over de stabiliteit van de financiële sector wat lijken te zijn afgenomen. Beleggers zijn nu vooral benieuwd in hoeverre de recente onrust in de bankensector van invloed zal zijn op de toekomstige rentestappen van de centrale banken.

1 uur geleden
Webwinkelconcern Alibaba wil zich opsplitsen in zes onderdelen

SHANGHAI (ANP/BLOOMBERG) - Het Chinese tech- en webwinkelconcern Alibaba is van plan om zijn activiteiten op te splitsen in zes hoofdonderdelen, waaronder e-commerce, media en de cloud. Op termijn zou elk onderdeel een eigen beursnotering kunnen krijgen. De activiteiten van Alibaba, dat een beursnotering heeft in New York en Hongkong, hebben een totale waarde van 220 miljard dollar, omgerekend zo'n 205 miljard euro.

2 uur geleden
ANVR: reisorganisaties verbeteren websites om prijstransparantie

DEN HAAG (ANP) - Reisorganisaties passen momenteel hun websites aan zodat zij voldoen aan eisen op het gebied van prijstransparantie van de Autoriteit Consument & Markt, meldt reiskoepel ANVR. De nieuwe afspraken hierover gelden vanaf zaterdag. Alle informatie over vakantieprijzen moet dan meteen duidelijk zijn voor de reiziger, stelt de ANVR.

3 uur geleden
EU eens over meer laadpalen en makkelijker afrekenen

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie is het eens geworden over het plaatsen van meer laadpalen voor elektrische auto's. Betalen aan de laadpaal moet ook makkelijker en inzichtelijker worden.

3 uur geleden
ANVR: buitenlandse vakanties in trek, Turkije blijft achter

LEUSDEN (ANP) - Reisbranchevereniging ANVR zag de vraag naar vakanties in het buitenland ook in februari toenemen, na een recordaantal boekingen in januari. Nederlanders lijken nog wel wat terughoudend met het boeken van vakanties naar Turkije, waarvan de ANVR denkt dat dit komt door de catastrofale aardbevingen in het land.

4 uur geleden
Techinvesteerder Prosus koploper in verder herstellende AEX

AMSTERDAM (ANP) - Prosus was dinsdag de sterkste stijger in de AEX-index op het Damrak, die een verder herstel liet zien. Ook de banken en verzekeraars lieten stevige koerswinsten zien. Nu de zorgen over de stabiliteit van de financiële sector wat lijken te zijn afgenomen, zijn beleggers vooral benieuwd in hoeverre de recente onrust in de bankensector van invloed zal zijn op de toekomstige rentestappen van de centrale banken.

4 uur geleden