Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coronazorgen houden winst Nikkei beperkt

Coronazorgen houden winst Nikkei beperkt

TOKIO (ANP) - In Tokio, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, is de aandelenbeurs dinsdag licht hoger gesloten. Beter dan verwachte resultaten van een aantal grote Japanse bedrijven boden steun aan de handel. De winsten bleven echter beperkt door de aanhoudende zorgen over de snelle verspreiding van de Delta-variant van het coronavirus in veel Aziatische landen. Beleggers vrezen dat de economische groei in de regio zal vertragen door strengere coronamaatregelen.

De Nikkei in Tokio eindigde 0,2 procent in de plus op 27.888,15 punten. Mijnbouwbedrijf Mitsui Mining and Smelting was de sterkste stijger met een koerssprong van 9 procent dankzij beter dan verwachte resultaten. Ook de kwartaalberichten van metalenspecialist Dowa Holdings en farmaceut Otsuka Holdings werden goed ontvangen. Beide bedrijven stegen ruim 5 procent. Sumitomo Metal Mining zakte daarentegen bijna 7 procent na teleurstellende resultaten van de mijnbouwer. Techinvesteerder SoftBank, die na de slotbel met cijfers kwam, won 0,9 procent.

De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 0,5 procent hoger en de Hang Seng-index in Hongkong klom 0,8 procent. Vastgoedbeheerder Evergrande Property Services en de maker van elektrische voertuigen China Evergrande New Energy Vehicle Group stegen 14 en 9 procent in Hongkong. De door schulden geplaagde Chinese projectontwikkelaar China Evergrande voert volgens persbureau Reuters gesprekken om belangen in deze twee onderdelen te verkopen.

De Kospi in Seoul zakte 0,7 procent. De Zuid-Koreaanse game-ontwikkelaar Krafton, bekend van het populaire spel PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG), kende een tegenvallend beursdebuut en kelderde ruim 11 procent ten opzichte van de introductieprijs. De gamesector stond onlangs flink onder druk door de vrees voor strengere regels in China om gameverslaving onder de jeugd aan te pakken. Het Chinese techbedrijf Tencent, dat een belang heeft in Krafton, won desondanks 5 procent in Hongkong.

Meer uit Financieel

Britse waakhond beboet TikTok om gebrekkige informatie

LONDEN (ANP) - De Britse mediatoezichthouder Ofcom heeft de populaire filmpjesapp TikTok een boete van omgerekend ruim 2,2 miljoen euro opgelegd omdat het geen nauwkeurige informatie verstrekte over zijn ouderlijk toezicht. TikTok reageerde te laat op verzoeken van Ofcom en de informatie bleek niet te kloppen.

36 minuten geleden
FrieslandCampina blijft last houden van een dalende melkaanvoer

AMERSFOORT (ANP) - Zuivelconcern FrieslandCampina blijft last houden van een dalende aanvoer van melk, mede doordat meerdere Nederlandse melkveehouders zijn gestopt met hun bedrijf. "De politieke onzekerheid helpt daar ook niet bij", zegt Jan Derck van Karnebeek, topman van het bedrijf, in een toelichting op de halfjaarresultaten.

50 minuten geleden
Amsterdamse groothandel in parfums waste 40 miljoen wit

AMSTERDAM (ANP) - Prestige Perfumes, een Amsterdamse groothandel in parfums en cosmetica, moet een boete van bijna 2 ton betalen, omdat via bankrekeningen van het bedrijf bijna 40 miljoen euro is witgewassen. De groothandel wist volgens justitie niet dat het om crimineel geld ging.

2 uur geleden
IEA verwacht dat vraag naar steenkool voorlopig niet afneemt

PARIJS (ANP) - De wereldwijde vraag naar steenkool zal voorlopig niet dalen, verwacht het Internationaal Energie Agentschap (IEA). Ondanks de snelle groei van hernieuwbare energiebronnen blijft de vraag naar elektriciteit in de belangrijkste economieƫn zo groot dat het verbruik van steenkool tot volgend jaar grotendeels stabiel blijft.

3 uur geleden
Tieners geven volgens DNB-onderzoek makkelijker cash uit

AMSTERDAM (ANP) - Betalen doet pijn, maar minder als je een tiener bent en cashgeld in je portemonnee hebt. Dat concludeert De Nederlandsche Bank (DNB) na onderzoek. Volgens de centrale bank hangt het onder andere af van iemands leeftijd en van de betaalwijze hoe vervelend hij of zij het vindt om geld uit te geven.

3 uur geleden
Groei economische bedrijvigheid eurozone neemt verder af

LONDEN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De economische bedrijvigheid in de eurozone is in juli opnieuw minder sterk gegroeid dan een maand eerder, meldt marktonderzoeker S&P Global. Dat kwam vooral door een onverwachte krimp in Duitsland, de grootste economie van de eurozone en de belangrijkste handelspartner van Nederland.

3 uur geleden
ASMI zakt op Damrak na publicatie resultaten

AMSTERDAM (ANP) - ASMI ging woensdag omlaag op de Amsterdamse beurs. Het bedrijf, dat systemen levert voor de bewerking van wafers, de dunne schijfjes waarvan halfgeleiders worden gemaakt, zag het aantal nieuwe orders afgelopen kwartaal flink stijgen. Ook de omzet viel hoger uit dan verwacht, dankzij de sterke vraag naar AI-gerelateerde producten. Voor de tweede jaarhelft rekent ASMI op een sterkere omzetgroei dan eerder voorzien. Het aandeel werd desondanks dik 2 procent lager gezet.

5 uur geleden