Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coronazorgen en tegenvallende kwartaalcijfers drukken Nikkei

Coronazorgen en tegenvallende kwartaalcijfers drukken Nikkei

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio ging vrijdag hard omlaag. De stemming werd gedrukt door de aanhoudende zorgen over de toename van het aantal coronagevallen in Japan, waar het aantal dagelijkse besmettingen voor het eerst boven de 10.000 uitkwam. Tegenvallende kwartaalcijfers van een aantal grote Japanse bedrijven en een lager dan verwachte groei van de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal zorgden eveneens voor koersdruk.

De toonaangevende Nikkei in Tokio ging 1,8 procent lager het weekeinde in op 27.283,59 punten en tikte het laagste niveau aan sinds 6 januari 2021. In de maand juli zakte de Japanse hoofdindex zo'n 5 procent en kende daarmee de slechtste beursmaand sinds maart vorig jaar, toen de uitbraak van de coronapandemie leidde tot forse verliezen op de wereldwijde beurzen.

Bij de bedrijven kelderde Sumitomo Dainippon Pharma bijna 1 procent na teleurstellende resultaten van de Japanse farmaceut. De maker van elektrische apparatuur Fuji Electric en elektronicaproducent Fujitsu zakten 8 en 9 procent na publicatie van de kwartaalcijfers. Op macro-economisch vlak bleek daarnaast dat de Japanse industriële productie in juni met 6,2 procent is gestegen, na een daling van 6,5 procent in mei. De winkelverkopen namen vorige maand met 0,1 procent toe. Dat was iets minder dan verwacht.

De Hang Seng-index in Hongkong raakte tussentijds 2,2 procent kwijt. De grote Chinese technologiebedrijven gingen flink omlaag na het stevige koersherstel een dag eerder. Webwinkelconcern Alibaba, techbedrijf Tencent en maaltijdbezorger Meituan zakten tot 9 procent in Hongkong. Aan het begin van de week kreeg de Chinese techsector ook al rake klappen door de zorgen over de hardere aanpak van de sector door Peking. De beurs in Shanghai verloor 1 procent en de Kospi in Seoul leverde 1,1 procent in.

Meer uit Financieel

Zware verliezen op Amsterdamse beurs door recessievrees

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam beleeft woensdag een slechte dag nu de vrees voor een wereldwijde recessie steeds groter wordt. De AEX-index noteerde diep in de min, met aandelen die doorgaans sterk meebewegen met economische krimp of groei als grootste verliezers. Ook chipbedrijven daalden hard na tegenvallend nieuws over de nieuwste iPhones van Apple.

19 minuten geleden
Duits consumentenvertrouwen naar nieuw dieptepunt

NEURENBERG (ANP/RTR) - Het consumentenvertrouwen in Duitsland is naar een nieuw dieptepunt gezakt door zorgen bij huishoudens over de hoge inflatie, energiecrisis en een economische recessie. Volgens marktonderzoeker GfK zakt de vertrouwensindex nu al vier maanden op rij naar nieuwe dieptepunten.

2 uur geleden
Aandelenbeurs Amsterdam begint fors lager, gas wordt duurder

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag met een fors verlies aan de handelsdag begonnen. Wereldwijd nemen de zorgen over een recessie toe, mede door de renteverhogingen van centrale banken. De prijs voor aardgas in Europa steeg opnieuw hard na nieuws over de vermeende sabotage aan gaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2.

3 uur geleden
Recessievrees centraal op nieuwe handelsdag in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De handel op de aandelenbeurzen in Europa staat woensdag in het teken van de vrees voor een recessie en de oplopende spanningen op de gasmarkt. Door alle onzekerheid vluchten beleggers op de valutamarkten naar de veilig geachte dollar, waardoor veel andere munten aan waarde verliezen. In Amsterdam kwamen supermarktconcern Ahold Delhaize, biotechnoloog Pharming en vastgoedinvesteerder Wereldhave met nieuws.

4 uur geleden
Forse verliezen op Aziatische beurzen, handel in Eisai stilgelegd

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurzen in Azië zijn woensdag hard gezakt. Beleggers blijven op hun hoede voor een recessie en renteverhogingen, waardoor ook de beurzen in New York na een aanvankelijke winst voornamelijk terrein verloren.

5 uur geleden
Zitting in bodemprocedure KHN tegen Staat over coronaschade

DEN HAAG (ANP) - Bij de rechtbank in Den Haag vindt woensdag een zitting plaats in de bodemprocedure die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft aangespannen tegen de Staat over de schade door de coronacrisis. KHN wil dat de overheid horecaondernemers volledig vergoedt voor de schade die ze hebben geleden door de pandemie.

9 uur geleden
Zitting in bodemprocedure KHN tegen Staat over coronaschade

DEN HAAG (ANP) - Bij de rechtbank in Den Haag vindt woensdag een zitting plaats in de bodemprocedure die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft aangespannen tegen de Staat over de schade door de coronacrisis. KHN wil dat de overheid horecaondernemers volledig vergoedt voor de schade die ze hebben geleden door de pandemie.

9 uur geleden