Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coronazorgen en tegenvallende kwartaalcijfers drukken Nikkei

Coronazorgen en tegenvallende kwartaalcijfers drukken Nikkei

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio ging vrijdag hard omlaag. De stemming werd gedrukt door de aanhoudende zorgen over de toename van het aantal coronagevallen in Japan, waar het aantal dagelijkse besmettingen voor het eerst boven de 10.000 uitkwam. Tegenvallende kwartaalcijfers van een aantal grote Japanse bedrijven en een lager dan verwachte groei van de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal zorgden eveneens voor koersdruk.

De toonaangevende Nikkei in Tokio ging 1,8 procent lager het weekeinde in op 27.283,59 punten en tikte het laagste niveau aan sinds 6 januari 2021. In de maand juli zakte de Japanse hoofdindex zo'n 5 procent en kende daarmee de slechtste beursmaand sinds maart vorig jaar, toen de uitbraak van de coronapandemie leidde tot forse verliezen op de wereldwijde beurzen.

Bij de bedrijven kelderde Sumitomo Dainippon Pharma bijna 1 procent na teleurstellende resultaten van de Japanse farmaceut. De maker van elektrische apparatuur Fuji Electric en elektronicaproducent Fujitsu zakten 8 en 9 procent na publicatie van de kwartaalcijfers. Op macro-economisch vlak bleek daarnaast dat de Japanse industriƫle productie in juni met 6,2 procent is gestegen, na een daling van 6,5 procent in mei. De winkelverkopen namen vorige maand met 0,1 procent toe. Dat was iets minder dan verwacht.

De Hang Seng-index in Hongkong raakte tussentijds 2,2 procent kwijt. De grote Chinese technologiebedrijven gingen flink omlaag na het stevige koersherstel een dag eerder. Webwinkelconcern Alibaba, techbedrijf Tencent en maaltijdbezorger Meituan zakten tot 9 procent in Hongkong. Aan het begin van de week kreeg de Chinese techsector ook al rake klappen door de zorgen over de hardere aanpak van de sector door Peking. De beurs in Shanghai verloor 1 procent en de Kospi in Seoul leverde 1,1 procent in.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Vliegmaatschappijen willen niet opdraaien voor tekorten Schiphol

AMSTERDAM (ANP) - Luchtvaartmaatschappijen willen niet opdraaien voor alle tekorten die luchthaven Schiphol de afgelopen twee jaar als gevolg van de crisis heeft opgelopen. Dat zegt belangengroep van luchtvaartmaatschappijen Barin. Die loopt daarmee vooruit op nieuwe gesprekken met de luchthavenexploitant over de ophanden zijnde verhoging van de haventarieven.

19 minuten geleden
Bitcoin zakt kortstondig tot onder de 40.000 dollar

DEN HAAG (ANP/BLOOMBERG) - Cryptomunt bitcoin zakte eerder op woensdag voor het eerst sinds augustus kortstondig tot onder de 40.000 dollar, omgerekend ruim 34.000 euro, maar veerde daarna weer op. De munt verloor de voorbije dagen aan waarde na toenemende kritiek van toezichthouders. Het positieve sentiment op de wereldwijde markten zorgde er evenwel voor dat de dip tot onder de 40.000 dollar van korte duur was.

1 uur geleden
Damrak verder omhoog op belangrijke Fed-dag

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse beurs ging woensdag verder vooruit na het stevige herstel een dag eerder. Beleggers letten vooral op de Federal Reserve (Fed), die later op de dag de uitkomsten van de tweedaagse beleidsvergadering bekend zal maken. De markten verwachten dat de Amerikaanse centrale bank meer details zal geven over het begin van de afbouw van de coronasteunmaatregelen.

1 uur geleden
VS doen nog geen toezegging aan Britten over vrijhandelsakkoord

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft nog geen toezeggingen gedaan over een vrijhandelsakkoord met het Verenigd Koninkrijk. Volgens Biden is de kwestie alleen besproken tijdens een ontmoeting met de Britse premier Boris Johnson, die op bezoek was in het Witte Huis.

2 uur geleden
Taxibedrijf Uber naar verwachting bijna een winstgevend bedrijf

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Taxibedrijf en maaltijdbezorger Uber lijkt dicht bij het moment dat het Amerikaanse bedrijf eindelijk echt winstgevend is. In een nieuwe prognose houdt Uber er rekening mee dat dit in het huidige derde kwartaal voor het eerst sinds de beursgang in 2019 kan gaan gebeuren. Dat is vroeger dan eerder werd gedacht.

2 uur geleden
Ondernemingsraden akkoord met fusie RTL en Talpa

AMSTERDAM (ANP) - De ondernemingsraden van RTL Nederland en Talpa staan achter de voorgenomen fusie van de twee mediabedrijven. Na het positieve advies van de personeelsvertegenwoordigers hebben de bedrijven definitief hun handtekening gezet onder de deal, die in juni werd aangekondigd. Voor de fusie is nog wel toestemming van markttoezichthouders nodig. RTL en Talpa verwachten dat het hele proces in de eerste helft van volgend jaar is afgerond.

2 uur geleden
Beurshandel in teken rentebesluit Federal Reserve

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers op de Amsterdamse beurs kijken woensdag vooral naar de Verenigde Staten, waar de Federal Reserve later op de dag de uitkomsten van de tweedaagse beleidsvergadering bekend zal maken. De markten verwachten dat de Amerikaanse centrale bank meer details zal geven over het begin van de afbouw van de coronasteunmaatregelen. De lager dan verwachte inflatie in augustus biedt de Fed mogelijk wat speelruimte om nog even te wachten met het terugdraaien van de coronasteun.

3 uur geleden