Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coronazorgen en tegenvallende kwartaalcijfers drukken Nikkei

Coronazorgen en tegenvallende kwartaalcijfers drukken Nikkei

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio ging vrijdag hard omlaag. De stemming werd gedrukt door de aanhoudende zorgen over de toename van het aantal coronagevallen in Japan, waar het aantal dagelijkse besmettingen voor het eerst boven de 10.000 uitkwam. Tegenvallende kwartaalcijfers van een aantal grote Japanse bedrijven en een lager dan verwachte groei van de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal zorgden eveneens voor koersdruk.

De toonaangevende Nikkei in Tokio ging 1,8 procent lager het weekeinde in op 27.283,59 punten en tikte het laagste niveau aan sinds 6 januari 2021. In de maand juli zakte de Japanse hoofdindex zo'n 5 procent en kende daarmee de slechtste beursmaand sinds maart vorig jaar, toen de uitbraak van de coronapandemie leidde tot forse verliezen op de wereldwijde beurzen.

Bij de bedrijven kelderde Sumitomo Dainippon Pharma bijna 1 procent na teleurstellende resultaten van de Japanse farmaceut. De maker van elektrische apparatuur Fuji Electric en elektronicaproducent Fujitsu zakten 8 en 9 procent na publicatie van de kwartaalcijfers. Op macro-economisch vlak bleek daarnaast dat de Japanse industriële productie in juni met 6,2 procent is gestegen, na een daling van 6,5 procent in mei. De winkelverkopen namen vorige maand met 0,1 procent toe. Dat was iets minder dan verwacht.

De Hang Seng-index in Hongkong raakte tussentijds 2,2 procent kwijt. De grote Chinese technologiebedrijven gingen flink omlaag na het stevige koersherstel een dag eerder. Webwinkelconcern Alibaba, techbedrijf Tencent en maaltijdbezorger Meituan zakten tot 9 procent in Hongkong. Aan het begin van de week kreeg de Chinese techsector ook al rake klappen door de zorgen over de hardere aanpak van de sector door Peking. De beurs in Shanghai verloor 1 procent en de Kospi in Seoul leverde 1,1 procent in.

Meer uit Financieel

Wall Street hoger na speech Powell, Pfizer bij verliezers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winst het weekend ingegaan. De aandacht van beleggers op Wall Street ging vooral uit naar een speech van voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve. Bij de bedrijven stond farmaceut Pfizer bij de verliezers vanwege een tegenvaller met een afslankmiddel.

9 uur geleden
Goudprijs evenaart bijna oude recordniveau uit 2020

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De goudprijs is bijna op het oude recordniveau dat in 2020 werd bereikt. De prijs van een troy ounce goud (31,1 gram) staat nu op ongeveer 2071 dollar. Goud steeg in augustus 2020 naar een recordniveau van ruim 2075 dollar per troy ounce.

10 uur geleden
Franse bankpresident: ECB zal in 2024 renteverlaging overwegen

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) zal in de loop van volgend jaar een verlaging van de rente overwegen, nu de inflatie sterk aan het afzwakken is. Dat heeft de Franse centralebankpresident François Villeroy de Galhau gezegd. Nu is het nog te vroeg om te praten over een renteverlaging, aldus de Fransman die ook bestuurder is bij de ECB.

11 uur geleden
Bounty-liefhebber treft soms leeg winkelschap door oorlog Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - Liefhebbers van Bounty-repen treffen soms lege schappen aan in winkels. Dat komt volgens producent Mars door een gebrek aan productiecapaciteit voor de chocoladerepen met kokosvulling bij de fabriek in Veghel.

12 uur geleden
Fed-voorzitter: te vroeg om te speculeren over renteverlaging

ATLANTA (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het is nog te vroeg om te speculeren over een renteverlaging door de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve. Dat heeft Fed-voorzitter Jerome Powell gezegd op een conferentie in Atlanta. Ook gaf hij aan dat de Fed de rente verder kan verhogen als dat nodig zou zijn om de inflatie verder te laten dalen.

13 uur geleden
Verlichtingsbedrijf Signify bij winnaars Damrak om reorganisatie

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag op de eerste handelsdag van december met winst gesloten. Op het Damrak stond verlichtingsbedrijf Signify in de schijnwerpers na aankondiging van een reorganisatie om de kosten te verlagen. Met die ingreep in het personeelsbestand wil het in de MidKap genoteerde bedrijf 200 miljoen euro per jaar besparen.

13 uur geleden
Veel vluchten luchthaven München geschrapt door zware sneeuwval

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Op de luchthaven van de Zuid-Duitse stad München zijn vrijdag veel vluchten geschrapt vanwege zware sneeuwval. Volgens het vliegveld zijn er ongeveer 130 vluchten geannuleerd en is er ook flinke vertraging bij andere vluchten.

14 uur geleden