Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coronazorgen drukken sentiment op Wall Street

Coronazorgen drukken sentiment op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag overwegend met verliezen de handel uitgegaan vooral om zorgen over de vertraging van het economisch herstel door de Delta-variant van het coronavirus. Beleggers keerden terug van een lang weekend. Maandag bleef maandag dicht vanwege Labor Day.

De leidende Dow-Jonesindex sloot de sessie 0,8 procent lager op 35.100,00 punten. De brede S&P 500 verloor 0,3 procent tot 4520,03 punten De Nasdaq steeg een fractie tot 15.374,33 punten.

Ford sloot de sessie met een winst van 0,5 procent. De autoproducent maakte bekend dat het Doug Field wegkaapt bij Apple. Field heeft de leiding over de Apple-autodivisie. Hij wordt bij Ford het hoofd van de divisie geavanceerde technologie.

Apple

Ondanks het vertrek van Field won Apple 1,6 procent. Het bedrijf presenteert op 14 september waarschijnlijk een nieuwe lijn iPhones. De lancering medio september resulteert doorgaans in een verkoophausse in de laatste week van Apple's fiscale vierde kwartaal.

Verder ging de aandacht uit naar vliegtuigmaker Boeing, die 1,8 procent verloor. De Ierse prijsvechter Ryanair, een van de grootste klanten van Boeing, kondigde aan gesprekken met de Amerikanen over de aankoop van nieuwe vliegtuigen te hebben gestaakt. Ryanair was maandenlang met Boeing in conclaaf over de aankoop van nieuwe toestellen. Nu er een streep door de gesprekken is gegaan verliest Boeing in potentie tientallen miljarden dollars aan inkomsten.

Spotify

Muziekstreamingdienst Spotify sloot met een winst van 2,3 procent. Het van huis uit Zweedse bedrijf profiteerde van een adviesverhoging van KeyBanc. Volgens de analisten groeit het gebruikersbestand van Spotify harder dan bij concurrenten.

Chipmaker Intel (plus 0,3 procent) wil de komende tien jaar tientallen miljarden euro's steken in het verbeteren van de chipcapaciteit in Europa. Daarbij is er bijzonder aandacht voor de chiptekorten in de auto-industrie.

JD.com

JD.com won dik 4 procent. De Chinese e-commerce-onderneming kondigde de komst van een nieuwe president aan. Oprichter en topman Richard Liu doet op zijn beurt een stap terug. Verder won onlinedatingbedrijf Match Group 7,5 procent. Het bedrijf krijgt later deze maand een plek in de S&P 500.

Een vat Amerikaanse olie kostte 1,4 procent minder op 68,34 dollar. Brentolie werd 0,9 procent goedkoper op 71,57 dollar per vat. De euro was 1,1840 dollar waard, gelijk aan het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Meer uit Financieel

Vakbond kondigt eerste staking ooit bij Samsung aan

SEOUL (ANP/AFP) - Samsung Electronics krijgt voor het eerst in zijn bestaan te maken met een staking. Dat kondigde woensdag een vakbond aan die tienduizenden werknemers bij de Zuid-Koreaanse technologiegigant vertegenwoordigt. Mocht de staking doorgaan, dan kan die gevolgen hebben voor de mondiale toeleveringsketens van halfgeleiders.

1 uur geleden
ABN AMRO: EK en Olympische Spelen helpen mediasector aan groei

AMSTERDAM (ANP) - Mediabedrijven kunnen dit jaar rekenen op groei, mede dankzij de Olympische Spelen en het EK voetbal. Adverteerders pakken dan flink uit met reclames en dat levert veel bedrijven in de mediasector extra inkomsten op, schrijven economen van ABN AMRO.

6 uur geleden
Aandeel economisch zelfstandige vrouwen nadert mannen

DEN HAAG (ANP) - Het aandeel economisch zelfstandige vrouwen in Nederland nadert het aandeel economisch zelfstandige mannen, komt naar voren uit een analyse van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Tegenwoordig is bijna 70 procent van de vrouwen en 83 procent van de mannen tussen de 15 jaar oud en de AOW-leeftijd economisch zelfstandig. Dat wil zeggen dat ze een inkomen van tenminste het bijstandsniveau hebben en geen onderwijs meer volgen. In 1977 was het aandeel economisch zelfstandige vrouwen nog geen 20 procent, terwijl het aandeel mannen bijna 80 procent was.

7 uur geleden
Meeste vergunningen in jaren verstrekt voor tijdelijke woningen

DEN HAAG (ANP) - Het aantal vergunningen dat is verstrekt voor de bouw van tijdelijke woningen is vorig jaar flink gestegen, stelt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In totaal werden er bijna 4200 vergunningen afgegeven, dat zijn er 28 procent meer dan een jaar eerder en is het grootste aantal in jaren. De hoeveelheid verleende vergunningen is volgens het CBS een indicator voor het aantal woningen dat binnenkort gebouwd zal worden.

7 uur geleden
Gemengd slot op Wall Street, Nvidia stijgt verder

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn met een gemengd beeld gesloten. Beleggers wachten vooral af hoe vrijdag een voor de Federal Reserve belangrijke graadmeter voor inflatie uitvalt. Chipbedrijf Nvidia ging verder met zijn opmars en won ruim 7 procent.

9 uur geleden
FNV kraakt achterblijvende resultaten Banenafspraak

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV is kritisch over de Banenafspraak die tot begin 2026 minstens 125.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking moet hebben opgeleverd. Uit het nieuwste jaarverslag van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid komt naar voren dat de doelstellingen voor 2022 niet werden gehaald. Voor FNV is dat het bewijs dat de afspraken tussen werkgevers, de overheid en vakbonden uit 2013 niet goed werken bij het begeleiden van mensen met een arbeidsbeperking naar werk, staat in een brandbrief aan de Tweede Kamer.

9 uur geleden
Bloomberg: Shell schrapt banen bij windenergie-activiteiten

LONDEN (ANP) - Shell maakt zich op om banen te schrappen bij zijn onderdeel voor windparken op zee. De ontslagen vallen binnen enkele maanden, schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Vooral in Europa gaan banen verloren, zeggen de bronnen.

10 uur geleden