Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coronavrees drukt stemming op Wall Street

Coronavrees drukt stemming op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag overwegend met verliezen de handel uitgegaan. Nervositeit vanwege de sterke toename van het aantal nieuwe coronabesmettingen in verschillende Amerikaanse staten, maar ook in andere landen, speelde gedurende de sessie op. Eerder had juist optimisme over extra stimuleringsmaatregelen nog de overhand.

Beleggers waren onder meer gespitst op de verklaring van voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve in het Amerikaanse Congres. Die drong er bij de politiek onder meer op aan niet te snel de crisissteunmaatregelen voor huishoudens en kleine bedrijven af te bouwen.

De leidende Dow-Jonesindex sloot de sessie uiteindelijk 0,7 procent lager op 26.119,61 punten. De brede S&P 500 speelde zijn eerdere winst ook kwijt en verloor 0,4 procent tot 3113,49 punten. Techgraadmeter Nasdaq bleef met een winst van 0,2 procent tot 9910,53 punten nog net wel aan de goede kant van de streep.

Oracle

Softwarebedrijf Oracle verloor 5,6 procent aan beurswaarde. Het concern kampte de voorbije periode met een lagere omzet omdat aankopen van softwarelicenties door bedrijven die hard werden geraakt door de crisis werden uitgesteld. Aanbiedingensite Groupon kwam ook met resultaten. Het aandeel verloor 21 procent ondanks opmerkingen van het bedrijf dat het herstel sneller inzet dan verwacht.

Verder liepen beleggers niet echt warm voor de belofte van Zoom Video Communications om binnenkort voor alle versies van zijn app voor videovergaderingen volledige versleuteling aan te bieden. Het technologiebedrijf verloor 2,4 procent aan beurswaarde.

Hertz Global

Cruisemaatschappij Norwegian Cruise Line stond met een verlies van 8,4 procent duidelijk bij de verliezers. Het bedrijf verwacht op z'n vroegst dat pas begin oktober weer gevaren gaat worden met cruiseschepen. Daarmee verlengt het bedrijf de periode dat zijn vloot voor anker blijft liggen. Branchegenoten Carnival en Royal Caribbean Cruises sloten ook in het rood.

Hertz Global (plus 2,6 procent) schortte zijn plannen op om geld op te halen door de verkoop van nieuwe aandelen. Deze werden door de failliete autoverhuurder eerder als potentieel "waardeloos" beschreven. Regelgevers gingen niet akkoord met de transactie.

De euro was 1,1238 dollar waard, tegen 1,1215 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse kostte 1,7 procent minder op 37,74 dollar. Brentolie werd 1 procent goedkoper op 40,55 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Britse kranten bezorgd over einde Facebook News

LONDEN (ANP) - Britse kranten zijn bezorgd over het einde van Facebook News, een speciale feed waarmee het sociale medium artikelen van nieuwsmedia onder de aandacht brengt. In een brief aan moederbedrijf Meta waarschuwt koepelvereniging News Media Association dat die beslissing een "bedreiging voor de democratie" is.

5 uur geleden
Tsjechische miljardair verkoopt belang in Le Monde

PARIJS (ANP/AFP) - De Tsjechische miljardair Daniel Křetínský verkoopt zijn belang in de Franse krant Le Monde. Zijn aandelen gaan over naar de Franse zakenman Xavier Niel, die al een grote aandeelhouder was in het nieuwsmedium.

8 uur geleden
Duitse woningbouwsector wil 50 miljard om uit dip te komen

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse bouwsector heeft 50 miljard euro aan stimuleringsmaatregelen nodig om uit het slop te komen, betoogt vakbond Bauen-Agrar-Umwelt (IGBAU). Hogere rentes en sterk gestegen materiaalkosten drukken zwaar op de Duitse bouw, die volgens vakbondsvoorzitter Robert Feiger in zware problemen dreigt te komen.

9 uur geleden
EU-vicevoorzitter in China: EU moet zichzelf wel beschermen

SHANGHAI (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Europese Unie is "niet van plan zich los te koppelen" van China, maar moet zichzelf wel beschermen wanneer haar openheid wordt misbruikt. Dat heeft vicevoorzitter van de Europese Commissie Valdis Dombrovskis zaterdag gezegd in een toespraak op een bijeenkomst in Shanghai.

1 dag geleden
Bronnen: ook meteen Indiase toestellen bij debuut nieuwe iPhone

NEW DELHI (ANP/DPA) - Apple heeft bij de lancering van de iPhone 15 ook meteen exemplaren uit Indiase fabrieken verkocht. Dat had het Amerikaanse techconcern nog niet eerder gedaan bij het uitkomen van een nieuw model iPhone, meldt het Duitse persbureau dpa op basis van ingewijden.

1 dag geleden
Arriva wil meer dan twintig trajecten van NS overnemen

HEERENVEEN (ANP) - Arriva wil vanaf 2026 op tal van spoortrajecten in het land gaan rijden waar nu nog treinen rijden van de NS. De spoorvervoerder heeft daarvoor verzoeken ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM), bevestigt een woordvoerster van Arriva na berichtgeving door de Volkskrant.

1 dag geleden
President Biden dinsdag naar stakend personeel autofabrikanten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden gaat dinsdag naar Michigan om zijn steun te betuigen voor de staking bij de grote autofabrikanten in Detroit. Die vakbondsactie houdt de Amerikaanse auto-industrie al meer dan een week in de greep. Biden wil een dag voor voormalig president Donald Trump bij de stakers langsgaan.

1 dag geleden