Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coronavirus zorgt voor flinke groei van verkoop scooters

Coronavirus zorgt voor flinke groei van verkoop scooters

AMSTERDAM (ANP) - De verkopers van scooters hebben een goed jaar achter de rug en in 2020 een recordaantal van bijna 85.000 exemplaren verkocht. Dat is een groei van 45 procent ten opzichte van een jaar eerder, melden brancheorganisaties Bovag en de RAI Vereniging.

Door de beperkingen in het openbaar vervoer als gevolg van het coronavirus kozen mensen voor de fiets, motor en scooter als alternatief. Van alle nieuwe scooters afgelopen jaar betrof bijna driekwart een snorfiets die een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur heeft, terwijl dat in 2019 minder dan twee derde was.

Ruim een op de vijf verkochte snorscooters is elektrisch aangedreven. In 2019 was dat nog 15 procent. Onder de snellere bromscooters is 18 procent van de nieuwe verkopen elektrisch aangedreven, een groei van 4 procent.

De verkoop van het aantal brom- en snorscooters bereikte het hoogste niveau sinds 2009. Van alle verkochte exemplaren was driekwart er een met een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur. Ze vallen daarmee onder de categorie snorfiets. De overige verkochte scooters zijn officieel een bromfiets en hebben een maximumsnelheid van 45 kilometer per uur.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Politiechef: over hele linie tevreden met naleving avondklok

DEN HAAG (ANP) - Over de hele linie is de politie tevreden met de naleving van de avondklok afgelopen zaterdagavond- en nacht, met uitzondering van de "lokale excessen" in Urk en het Limburgse Stein. Mochten er de komende avonden na 21.00 uur veel ongeregeldheden plaatsvinden, dan speelt de politie daar op in door meer mensen in te zetten. Dat zegt politiechef Willem Woelders.

12 minuten geleden
Politie grijpt in bij demonstratie in Eindhoven

EINDHOVEN (ANP) - De politie grijpt zondagmiddag in op het 18 Septemberplein in Eindhoven waar zich vele honderden mensen hebben verzameld uit protest tegen het coronabeleid.

21 minuten geleden
Man die Westermoskee vernielde bracht Hitlergroet

AMSTERDAM (ANP) - Op beelden die de politie heeft verspreid van een man die in december vermoedelijk ramen vernielde van de Westermoskee in Amsterdam, is te zien hoe hij een Hitlergroet brengt. Dit deed hij meerdere malen, aldus de politie. Ook bespuugde hij het gebedshuis in Amsterdam-West en trapte hij tegen het gebouw.

41 minuten geleden
Eerste demonstranten dienen zich aan op Museumplein

AMSTERDAM (ANP) - De eerste demonstranten hebben zich zondagmiddag tegen 14.00 uur verzameld op het Museumplein in Amsterdam. Onder het mom van 'koffiedrinken' uiten ze hun protest tegen de coronamaatregelen.

44 minuten geleden
Minister blijft voor opening van grotere luchthaven Lelystad

AMSTERDAM (ANP) - Wat demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) betreft, gaat de opening van de uitgebreide luchthaven Lelystad gewoon door, ook al is door de coronacrisis het luchtvaartverkeer drastisch afgenomen. In het tv-programma Buitenhof zei ze dat "we nog niet weten hoe de luchtvaart zich gaat ontwikkelen maar dat we blijven vliegen, staat vast". Bovendien was volgens haar al gepland dat het aantal vluchten op Lelystad langzaam zal groeien nadat het is geopend. Na twee keer uitstel is dat voorzien in november.

59 minuten geleden
Veel politie op de been in Eindhoven en Amsterdam

EINDHOVEN/AMSTERDAM (ANP) - De politie is zondagmiddag massaal aanwezig in de binnenstad van Eindhoven en rondom het Museumplein in Amsterdam. Ze zijn paraat voor demonstraties die mogelijk gepaard kunnen gaan met geweld.

1 uur geleden
Hugo de Jonge: brand in testlocatie Urk alle perken te buiten

DEN HAAG (ANP) - Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) vindt dat de brand in de coronateststraat op Urk zaterdagavond "alle perken te buiten" gaat. "Medewerkers zijn terecht ontdaan. Hun cruciale werk in de frontlinie van de crisis verdient respect en waardering. Niets anders", reageert De Jonge op Twitter.

2 uur geleden