Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coronavirus maakte al vroeg in februari slachtoffers in VS

Coronavirus maakte al vroeg in februari slachtoffers in VS

WASHINGTON (ANP) - In de Verenigde Staten zijn veel eerder dan tot nu toe bekend was mensen overleden die het coronavirus hadden opgelopen. De autoriteiten in Santa Clara (Californië) melden dat uit onderzoek is gebleken dat twee mensen die op 6 en 17 februari thuis stierven het virus hadden.

Die twee overleden personen zijn daarmee de eerste bekende slachtoffers van de pandemie in de VS, bericht The New York Times. De Amerikaanse autoriteiten stelden op 29 februari voor het eerst vast dat iemand was overleden aan het virus. Later bleek dat ook op 26 februari al besmette personen waren gestorven.

Experts in Santa Clara concluderen nu dat het virus mogelijk al langer om zich heen greep in Californië. De slachtoffers waren niet naar risicogebieden geweest. Ze liepen het virus vermoedelijk in hun omgeving op.

"Die sterfgevallen zijn vermoedelijk nog maar het topje van een ijsberg met een onbekende omvang", zegt een medisch topfunctionaris in Santa Clara volgens de krant. "Dit voelt als een belangrijke ontwikkeling."

Meer uit Buitenland

23 NAVO-landen steken minder geld in defensie dan afgesproken

BRUSSEL (ANP) - Van de dertig NAVO-landen hebben er 23 afgelopen jaar niet zoveel geld in hun defensie gestoken als afgesproken. Ook Nederland deed dat niet, al doen zeventien landen het nog slechter. Komende zomer wil het militaire bondgenootschap de defensie-uitgaven juist nog opschroeven.

4 minuten geleden
Moskou pakt mensenrechtenorganisatie aan en vervolgt voorzitter

MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - De Russische politie heeft dinsdag invallen gedaan bij leden van de mensenrechtenorganisatie Memorial, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede. Een van de voorzitters, Oleg Orlov, wordt vervolgd voor het "in diskrediet brengen" van het Russische leger. Een aantal mensen is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

1 uur geleden
Stoltenberg: Rusland en China werken steeds inniger samen

BRUSSEL (ANP) - Rusland en China werken steeds nauwer samen, maakt NAVO-chef Jens Stoltenberg bezorgd op uit het bezoek van de Chinese president aan Moskou. De westerse militaire alliantie heeft volgens hem aanwijzingen dat Rusland China om wapens heeft gevraagd. Maar vooralsnog is er geen bewijs dat Beijing daar gehoor aan heeft gegeven, zegt de secretaris-generaal.

2 uur geleden
EU-landen stemmen in met nieuwe afspraken over Noord-Ierland

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen hebben ingestemd met de belangrijkste nieuwe afspraken met het Verenigd Koninkrijk over hoofdpijndossier Noord-Ierland. Die moeten het slepende conflict oplossen dat sinds de Brexit is ontstaan over de delicate status van Noord-Ierland.

2 uur geleden
Duitsers ruziën over versmelting achternamen

BERLIJN (ANP) - De Duitse coalitie ruziet over het versmelten van de achternamen van een getrouwd koppel. Meneer Schneider en mevrouw Müller bijvoorbeeld worden dan samengevoegd tot Schnüller. De Groenen kwamen met het voorstel voor het vermengen van familienamen op de proppen. De liberale regeringspartner FDP kondigde meteen verzet aan.

2 uur geleden
Mogelijk woensdag aanklacht en arrestatiebevel tegen Trump

NEW YORK (ANP) - De beslissing of de voormalige Amerikaanse president Donald Trump wordt aangeklaagd en of er een arrestatiebevel tegen hem komt, wordt volgens Amerikaanse media waarschijnlijk woensdag in New York genomen. Het zou de eerste keer zijn dat een ex-president strafrechtelijk wordt vervolgd.

3 uur geleden
Britse ex-premier Johnson erkent fouten coronafeestjes

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse ex-premier Boris Johnson erkent min of meer dat hij het Britse parlement heeft misleid toen hij destijds zei dat coronaregels in zijn kantoor en ambtswoning volledig werden nageleefd. Maar hij verwerpt de aantijging dat hij het Lagerhuis "opzettelijk of roekeloos" verkeerd heeft geïnformeerd. Daar zou geen enkel bewijs voor zijn.

4 uur geleden