Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Coronavirus kan productie nieuwe iPhones dwarszitten'

'Coronavirus kan productie nieuwe iPhones dwarszitten'

CUPERTINO (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De uitbraak van het nieuwe coronavirus in China kan gevolgen hebben voor techbedrijf Apple. In de eerste helft van het jaar begint de techreus met de productie van de nieuwe iPhone-modellen die in het najaar op de markt komen, maar de toeleveranciers in China hebben mogelijk last van de maatregelen die dat land neemt om de verspreiding van het coronavirus te beperken, schrijft zakenblad Nikkei Asian Review.

Volgens Nikkei heeft Apple zijn partners gevraagd om tot 80 miljoen toestellen te produceren. Daarvan zijn er 65 miljoen van de nieuwste modellen en 15 miljoen van een nieuwe, goedkopere iPhone die Apple dit voorjaar zou willen introduceren. Het zakenblad stelt dat de massaproductie van die goedkopere iPhone eind volgende maand van start zou gaan en mogelijk vertraging oploopt.

Apple is voorbereid op de gevolgen van het coronavirus omdat de techreus gezorgd heeft dat alle belangrijke iPhone-onderdelen door minimaal twee bedrijven worden gemaakt die ook nog eens in andere landen moeten zitten. Als een toeleverancier dan last krijgt vanwege het coronavirus, valt de productie van iPhones niet per se stil. Desondanks vindt het leeuwendeel van de productie in twee fabrieken in China plaats. Dat beleid werd door Apple al ingesteld in 2011 toen Japan door een tsunami werd getroffen.

Apple komt later dinsdag met cijfers over het feestdagenkwartaal. Verwacht wordt dat het bedrijf hogere iPhoneverkopen kan rapporteren.

Meer uit Financieel

Veel vluchten luchthaven München geschrapt door zware sneeuwval

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Op de luchthaven van de Zuid-Duitse stad München zijn vrijdag veel vluchten geschrapt vanwege zware sneeuwval. Volgens het vliegveld zijn er ongeveer 130 vluchten geannuleerd en is er ook flinke vertraging bij andere vluchten.

53 minuten geleden
Pfizer daalt op Wall Street na tegenvaller afslankpil

NEW YORK (ANP) - Pfizer behoorde vrijdag tot de dalers op de aandelenbeurzen in New York. Het farmacieconcern stopt met de ontwikkeling van een tweemaal daagse versie van zijn experimentele afslankpil. Zwaarlijvige patiënten die het medicijn in een klinische studie gebruikten verloren wel gewicht, maar hadden veel last van bijwerkingen. Het concern is nog wel steeds van plan om medio 2024 de proefgegevens vrij te geven over een eenmaal daagse versie van het medicijn, bekend als danuglipron. Het aandeel werd bijna 7 procent lager gezet.

1 uur geleden
Achmea wil uitstoot verzekerde auto's verlagen

ZEIST (ANP) - Achmea wil de uitstoot van auto's die het concern verzekert omlaag krijgen. Die inspanningen maken deel uit van de klimaatdoelstellingen van de Nederlandse verzekeraar achter merken als Centraal Beheer en Interpolis.

2 uur geleden
Gemeenten kunnen WOZ-bezwaren niet op tijd afhandelen

DEN HAAG (ANP) - Gemeenten slagen er dit jaar niet in alle WOZ-bezwaren op tijd af te handelen. De bezwaren moeten eind deze maand zijn beoordeeld, maar in waarschijnlijk een vijfde van de gevallen gaat dat niet lukken.

2 uur geleden
Krant: Apple en Paramount praten over bundelen streamingdiensten

CUPERTINO (ANP) - Apple en Paramount hebben gesprekken over het bundelen van hun streamingdiensten, meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Door samen te werken zouden de bedrijven hun diensten goedkoper en aantrekkelijker kunnen maken.

3 uur geleden
Maximumprijs warmtenet gaat hard omlaag dankzij goedkoper gas

DEN HAAG (ANP) - De maximale prijs die energieleveranciers mogen vragen aan klanten van warmtenetten gaat hard omlaag. De prijs voor 'stadsverwarming', die toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) reguleert, is gekoppeld aan de gasprijzen en die zijn nu een stuk lager dan een jaar geleden. Het maximumtarief bedraagt daarom iets meer dan de helft van dat van vorig jaar.

3 uur geleden
Fletcher neemt hotel-restaurant Oud London over

ZEIST (ANP) - Fletcher, de grootste hotelketen van Nederland, neemt het historische hotel-restaurant Oud London in Zeist over. Ook gaat de keten de exploitatie van het zeventiende-eeuwse Slot Zeist overnemen.

3 uur geleden