Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coronavirus in België 'stilletjes aan beter onder controle'

Coronavirus in België 'stilletjes aan beter onder controle'

BRUSSEL (ANP) - De afgelopen 24 uur zijn 127 nieuwe coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen opgenomen terwijl 93 personen naar huis mochten. Het is voor het eerst in België dat het aantal ziekenhuisopnames fors onder de 200 is gezakt. Volgens viroloog Steven Van Gucht is de epidemie "stilletjes aan beter onder controle", zei hij op de dagelijkse persconferentie over de stand van zaken in het land.

In het afgelopen etmaal overleden 113 personen aan de gevolgen van het longvirus. De ziekenhuizen meldden 60 overlijdens, de verpleeghuizen 53. Het totale aantal sterfgevallen komt daarmee op 7207.

Er liggen nu 3968 mensen in het ziekenhuis, van wie 903 op de intensivecareafdelingen. 600 patiënten liggen aan de beademing.

Nieuwe gevallen

Er kwamen 553 nieuwe bevestigde Covid-19 gevallen bij. Inmiddels zijn er 214.042 testen uitgevoerd in België. Het totaal aantal bevestigde gevallen staat op bijna 47.000.

Van Gucht riep de Belgen op zich deze week aan de beperkende maatregelen te blijven houden en zo veel mogelijk thuis te blijven. Vanaf 4 mei worden de maatregelen versoepeld maar dan wordt het wel voor iedereen boven de 12 jaar verplicht een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer en op plekken waar 1,5 meter afstand niet gegarandeerd kan worden. Dit weekend waarschuwde viroloog Marc Van Ranst dat als het aantal ziekenhuisopnames niet onder de honderd per dag zakt, een heropening van alle winkels op 11 mei er niet in zit.

Meer uit Buitenland

Jordanië meldt grootste hulpdropping boven Gaza tot nu toe

AMMAN (ANP/DPA/AFP/RTR) - Jordanië heeft naar eigen zeggen zijn grootste dropping van hulpgoederen in Gaza tot nu toe uitgevoerd. Daarbij is samengewerkt met de Verenigde Staten, Frankrijk en Egypte, die ook vliegtuigen stuurden. De hulpgoederen werden met parachutes afgeworpen boven het noorden van Gaza.

53 minuten geleden
Macron roept bondgenoten Oekraïne op geen 'lafaards' te zijn

PRAAG (ANP/AFP) - De Franse president Emmanuel Macron heeft de bondgenoten van Oekraïne opgeroepen om dat land onverschrokken te blijven steunen in de strijd tegen Rusland. "We naderen een moment waarop het voor Europa nodig zal zijn om geen lafaards te zijn", zei hij op bezoek in Praag. "De oorlog is teruggekeerd naar ons land."

1 uur geleden
Vier nieuwe bemanningsleden aangekomen bij ruimtestation ISS

CAPE CANAVERAL (ANP) - Bij het internationale ruimtestation ISS zijn vier nieuwe bemanningsleden gearriveerd. Drie Amerikanen en een Rus vertrokken zondagavond vanuit de Amerikaanse staat Florida met een raket en zijn volgens de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA dinsdagochtend aangekomen.

3 uur geleden
Duitse minister wijt lek uit overleg Oekraïne aan individuele fout

BERLIJN (ANP/AFP/RTR) - Het lek uit een overleg tussen vier hoge Duitse luchtmachtofficieren kwam door een individuele fout, zegt de Duitse minister van Defensie Boris Pistorius. Er zaten geen gaten in de beveiliging, al wordt die volgens hem wel aangescherpt. Ook heeft het lek volgens hem laten zien dat meer voorzichtigheid is geboden.

3 uur geleden
Gezondheidsproblemen voor 10 miljoen Thai door luchtvervuiling

BANGKOK (ANP/AFP) - In Thailand hadden vorig jaar meer dan 10 miljoen mensen gezondheidsproblemen door de sterke luchtvervuiling, zegt de Nationale Raad voor Economische en Sociale Ontwikkeling (NESDC) van het land. De regering in Bangkok zou volgens die overheidsdienst meer moeten doen om de vervuiling tegen te gaan.

4 uur geleden
Trump wint ook voorverkiezing in North Dakota

BISMARCK (ANP/RTR) - De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft ook de Republikeinse voorverkiezingen gewonnen in de staat North Dakota, voorspellen Edison Research en verschillende nieuwszenders.

10 uur geleden
China schroeft defensiebudget verder op en mikt op 5 procent groei

BEIJING (ANP/AFP) - De Chinese regering gaat zijn defensiebudget dit jaar met 7,2 procent opschroeven. Ook mikt Beijing op een economische groei van 5 procent. Dat heeft de regerende communistische partij bekendgemaakt bij de start van de jaarlijkse bijeenkomst van het Volkscongres dinsdag.

10 uur geleden