Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coronavirus in België 'stilletjes aan beter onder controle'

Coronavirus in België 'stilletjes aan beter onder controle'

BRUSSEL (ANP) - De afgelopen 24 uur zijn 127 nieuwe coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen opgenomen terwijl 93 personen naar huis mochten. Het is voor het eerst in België dat het aantal ziekenhuisopnames fors onder de 200 is gezakt. Volgens viroloog Steven Van Gucht is de epidemie "stilletjes aan beter onder controle", zei hij op de dagelijkse persconferentie over de stand van zaken in het land.

In het afgelopen etmaal overleden 113 personen aan de gevolgen van het longvirus. De ziekenhuizen meldden 60 overlijdens, de verpleeghuizen 53. Het totale aantal sterfgevallen komt daarmee op 7207.

Er liggen nu 3968 mensen in het ziekenhuis, van wie 903 op de intensivecareafdelingen. 600 patiënten liggen aan de beademing.

Nieuwe gevallen

Er kwamen 553 nieuwe bevestigde Covid-19 gevallen bij. Inmiddels zijn er 214.042 testen uitgevoerd in België. Het totaal aantal bevestigde gevallen staat op bijna 47.000.

Van Gucht riep de Belgen op zich deze week aan de beperkende maatregelen te blijven houden en zo veel mogelijk thuis te blijven. Vanaf 4 mei worden de maatregelen versoepeld maar dan wordt het wel voor iedereen boven de 12 jaar verplicht een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer en op plekken waar 1,5 meter afstand niet gegarandeerd kan worden. Dit weekend waarschuwde viroloog Marc Van Ranst dat als het aantal ziekenhuisopnames niet onder de honderd per dag zakt, een heropening van alle winkels op 11 mei er niet in zit.

Meer uit Buitenland

Trump vergelijkt onderzoeken naar hem met Stalinistisch Rusland

WACO (ANP/RTR) - Oud-president Donald Trump heeft zijn eerste campagnebijeenkomst in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2024 aangegrepen om tegen zijn aanklagers te ageren. Tijdens een rally in Waco in de staat Texas noemde hij tijdens een bijna twee uur durende toespraak de onderzoeken die naar hem lopen "iets dat rechtstreeks uit een Stalinistische horrorshow komt."

1 uur geleden
Venetië zoekt 'idioot' die van gebouw in kanaal sprong

VENETIË (ANP) - De Italiaanse autoriteiten zijn op zoek naar een man die donderdag in Venetië van een drie verdiepingen hoog gebouw in een kanaal is gesprongen, meldt CNN. Burgemeester Luigi Brugnaro van de stad noemt hem een "idioot" en zegt op Twitter de man "een certificaat van domheid en veel schoppen" te willen geven voor de daad die viraal is gegaan op sociale media.

2 uur geleden
VS: geen aanwijzing dat Rusland kernwapens gaat inzetten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Verenigde Staten zien geen aanwijzing dat Rusland voorbereidingen treft voor het gebruik van kernwapens. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Defensie nadat de Russische president Vladimir Poetin bekendmaakte nucleaire wapens in Belarus te stationeren.

3 uur geleden
Defensieminister Israël keert zich tegen juridische hervormingen

TEL AVIV (ANP/RTR) - De Israëlische defensieminister Yoav Gallant vindt dat de omstreden juridische hervormingen niet moeten doorgaan. De regeringsplannen zorgen voor een verdeeldheid die leidt tot gevaar voor de veiligheid van Israël, aldus de politicus in een televisietoespraak.

7 uur geleden
Meerdere zwaargewonden bij betoging tegen Frans waterreservoir

SAINTE-SOLINE (ANP) - Tijdens een demonstratie tegen de bouw van een enorm waterbassin bij het dorp Sainte-Soline in het zuidwesten van Frankrijk zijn zware gevechten uitgebroken tussen betogers en politie. Daarbij is een aantal mensen zwaargewond geraakt.

8 uur geleden
Rusland gaat tactische nucleaire wapens plaatsen in Belarus

MOSKOU (ANP/RTR) - Moskou gaat in Belarus tactische nucleaire wapens stationeren. Dat is de Russische president Vladimir Poetin overeengekomen met zijn Belarussische ambtgenoot Aleksandr Loekasjenko. De twee gelden als trouwe bondgenoten en Loekasjenko steunt de invasie van Rusland in Oekraïne.

8 uur geleden
IAEA-chef opnieuw naar bezette kerncentrale Zaporizja

WENEN (ANP) - De baas van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) reist volgende week naar de kerncentrale in de Oekraïense regio Zaporizja. Het wordt het tweede bezoek van directeur-generaal Rafael Mariano Grossi aan het nucleaire complex in het door Rusland bezette gebied.

8 uur geleden