Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coronavirus in beeld in rustige beursweek

Coronavirus in beeld in rustige beursweek

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers hebben deze beursweek hun blik weer gericht op de gevolgen van het coronavirus nu het rustig is met bedrijfsnieuws. In Europa gaan de grenzen weer verder open, wat voor bedrijven in de reisbranche een opsteker is. Tegelijkertijd lijkt het virus in de Verenigde Staten weer op te leven, wat het herstel van de economie daar kan schaden.

Eind vorige week leidde die toegenomen angst, gecombineerd met waarschuwingen van Fed-baas Jerome Powell dat het herstel van de Amerikaanse economie tijd nodig heeft, tot flinke koersdalingen. Op vrijdag volgden echter alweer winsten omdat koopjesjagers hun kans schoon zagen.

Ook het Verenigd Koninkrijk staat in de belangstelling. Niet alleen lijkt een harde brexit eind dit jaar zeer waarschijnlijk, maar het land wordt ook keihard getroffen door het coronavirus. Deze week gaan alle ogen naar de Bank of England die donderdag met zijn rentebesluit komt. Daarbij wordt verwacht dat de Britse centrale bank zijn opkoopprogramma zal verruimen om de economie verder te steunen.

Duitse beleggersvertrouwen

Elders zijn onder meer de ZEW-index over het Duitse beleggersvertrouwen en de Duitse en Europese inflatie als macro-economische cijfers noemenswaardig. In de Verenigde Staten wordt gekeken naar de Empire State-index over juni, die aangeeft hoe het gaat met de industrie in de regio New York, en de winkelverkopen over mei. Bovendien worden opnieuw zo'n 1,3 miljoen nieuwe ww-aanvragen verwacht.

Op bedrijvengebied is het rustig deze week. De kleinere fondsen Nedap en TKH komen in Amsterdam met een tussentijdse update. Buiten Nederland opent H&M de boeken, net als softwarebedrijf Oracle.

De Europese beurzen eindigden vrijdag overwegend met winst. De AEX-index sloot op 545,16 punten, een plus van 0,9 procent. De MidKap dikte 0,5 procent aan tot 724,61 punten. Parijs en Londen klom 0,5 procent. Frankfurt ging met een verlies van 0,2 procent de handel uit. In de VS won de Dow-Jonesindex 1,9 procent en sloot op 25.605,54 punten. De brede S&P 500 steeg 1,3 procent tot 3041,31 punten en technologiebeurs Nasdaq ging 1 procent omhoog tot 9588,81 punten.

Meer uit Financieel

Vijfhonderd e-mailadressen van ABP-gepensioneerden gelekt

AMSTERDAM (ANP) - Door een "menselijke fout" bij het verzenden van een e-mail, zijn vijfhonderd e-mailadressen van gepensioneerden bij pensioenfonds ABP gelekt. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van De Telegraaf.

6 uur geleden
Sportauto 911 viert 60e verjaardag, feest bij Porsche Gelderland

HETEREN (ANP) - De Porsche 911 viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Om dit te vieren organiseert Porsche Centrum Gelderland, een van de grootste dealers van het merk in Nederland, dit weekend een expositie met "de meest unieke exemplaren" ooit gebouwd. "Een verzameling die in ons land nog nooit is vertoond", zegt Porschedealer Mark Wegh.

10 uur geleden
Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geëindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

20 uur geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariërs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

21 uur geleden
Zomer vol stakingen van beveiligers op Britse luchthaven Heathrow

LONDEN (ANP/RTR) - Reizigers die deze zomer naar Londen vliegen, krijgen mogelijk te maken met chaos. Ruim 2000 beveiligers op luchthaven Heathrow zijn van plan in het hoogseizoen meerdere dagen te gaan staken, maakte vakbond Unite bekend.

22 uur geleden
Bloomberg: 3M mikt op miljardenschikking in VS om PFAS

SAINT PAUL (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel conglomeraat 3M treft mogelijk een schikking van 10 miljard dollar (9,3 miljard euro) met een aantal Amerikaanse steden vanwege vervuiling met PFAS. Daarover hebben de partijen een voorlopig akkoord gesloten, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.

23 uur geleden
Amsterdamse aandelenbeurs met winst weekend in na schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een aanzienlijke winst het weekend in gegaan. Beleggers verwerkten onder andere het akkoord dat senatoren in de Verenigde Staten gaven voor de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend.

1 dag geleden