Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coronavirus: drie doden en vijf ziekenhuisopnames gemeld

Coronavirus: drie doden en vijf ziekenhuisopnames gemeld

BILTHOVEN (ANP) - Het officiële dodental door het coronavirus in Nederland is opgelopen tot 6016. In de afgelopen 24 uur heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) drie nieuwe meldingen van sterfgevallen binnengekregen. In Nederlandse ziekenhuizen zijn vijf nieuwe patiënten opgenomen vanwege het coronavirus, waarmee dat aantal stijgt naar 11.794.

Het werkelijke aantal doden ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest. Bovendien worden sterfgevallen en ziekenhuisopnames soms pas na een tijd doorgegeven. Als iemand in het weekeinde overlijdt of in een ziekenhuis wordt opgenomen, kan het zijn dat dit in de loop van maandag wordt doorgegeven aan het RIVM. Het instituut brengt dit dan op dinsdagen naar buiten. Daarom liggen de cijfers op dinsdagen doorgaans wat hoger dan op andere dagen.

De drie mensen die zijn overleden, stierven respectievelijk op vrijdag, zaterdag en zondag. De vijf 'nieuwe' ziekenhuisopnames zijn allemaal van wat langer geleden. Twee patiënten werden vorige week donderdag naar een ziekenhuis overgebracht, eentje twee dagen daarvoor en twee mensen werden in de laatste week van mei opgenomen.

Er zijn 165 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op Covid-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus. Het totaal komt daarmee uit op 47.739.

Meer uit Gezond

Tweede Kamer wil af van commerciële investeerders in huisartsenzorg

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil dat geld voor de huisartsenzorg in de huisartsenzorg moet blijven en niet in handen mag komen van commerciële investeerders. Een motie van SP en ChristenUnie is donderdag door een Kamermeerderheid aangenomen.

3 uur geleden
Ook onderwijspersoneel wil coronavaccin aangeboden krijgen

DEN HAAG (ANP) - Onderwijsorganisaties vinden dat ook hun medewerkers dit najaar in aanmerking moeten komen voor een herhaalde coronavaccinatie. Ze hebben de onderwijsministers Mariëlle Paul en Robbert Dijkgraaf een brief geschreven met dat verzoek. Daarin wijzen ze erop dat onderwijspersoneel in contact komt met veel mensen, wat de kans op een besmetting verhoogt.

7 uur geleden
IGJ ziet te weinig aandacht voor betalingen bedrijven aan artsen

UTRECHT (ANP) - Ziekenhuizen hebben te weinig zicht op betalingen die medische hulpmiddelenleveranciers doen aan artsen. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft hier nu vier ziekenhuizen op gecontroleerd en oordeelt bij alle vier een gebrek aan "intern inzicht en controles". De ziekenhuizen voldoen daardoor niet aan de eisen die de wet stelt om belangenverstrengeling te voorkomen. Bestuurders en artsen bleken ook "onvoldoende op de hoogte" van de wet- en regelgeving en van de speciaal hiervoor opgestelde Gedragscode Medische Hulpmiddelen.

9 uur geleden
Schadelijke stoffen rond staalfabriek in jaren 70 al gemeten

IJMUIDEN (ANP) - Al in 1977 werd in een onderzoeksrapport gesignaleerd dat de lucht in de omgeving van de staalfabriek in de IJmond, nu Tata Steel, veel schadelijke stoffen bevatte. Vooral in Wijk aan Zee, onder de rook van de staalfabriek, maten onderzoekers van het Gemeentelijk Centraal Milieulaboratorium Amsterdam hoge concentraties polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK's). Van die stoffen was toen al bekend dat ze kankerverwekkend zijn.

1 dag geleden
Vier op de vijf patiënten bezorgd om de toekomst van hun zorg

UTRECHT (ANP) - Meer dan 80 procent van de patiënten maakt zich zorgen of zij over tien jaar nog wel goede zorg kunnen krijgen. Die zorgen gaan vooral over de toegankelijkheid en betaalbaarheid. Dat meldt de Patiëntenfederatie Nederland op basis van een enquête onder meer dan 11.000 mensen die op dit moment zorg nodig hebben.

1 dag geleden
Tabaksbranche: hogere accijns goed nieuws voor Duitse winkeliers

DEN HAAG (ANP) - De tabaksbranche reageert verbolgen op de accijnsverhoging op tabak in de dinsdag gepubliceerde miljoenennota. Tabak wordt daardoor volgend jaar nog duurder, waarschuwt de Vereniging Nederlandse Sigaretten- & Kerftabakfabrikanten (VSK). "Dit is alleen goed nieuws voor winkeliers in onze buurlanden en natuurlijk voor criminelen, die zich op grote schaal bezighouden met illegale productie en smokkel", zegt directeur Jan Hein Sträter.

2 dagen geleden
Zorgverzekeraars zien gezondheidsschade ontstaan door geldgebrek

ZEIST (ANP) - Zorgverzekeraars waarschuwen op Prinsjesdag dat steeds meer volwassenen en kinderen in Nederland gezondheidsschade oplopen door geldgebrek. Ze hebben hierdoor "geen toegang tot bijvoorbeeld goede voeding, een geschikte woning, sport en lichamelijke verzorging", zegt brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN).

2 dagen geleden