Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coronaversoepelingen Beijing doen humeur beleggers goed

Coronaversoepelingen Beijing doen humeur beleggers goed

BEIJING (ANP) - De Chinese aandelenbeurzen stonden maandag op winst. Beleggers lijken er vertrouwen in te hebben dat het verder opheffen van de coronamaatregelen in Beijing zal zorgen voor een opleving van de economische activiteit. Beleggers kwamen daarbij terug van een lang weekend. Vooral aandelen gerelateerd aan de elektrische auto-industrie stonden bij de winnaars. Dat kwam door beter dan verwachte verkoopresultaten van de Chinese autofabrikant BYD in de maand mei.

In de hoofdstad Beijing is voor inwoners steeds meer mogelijk nu het aantal besmettingen afneemt en de autoriteiten de maatregelen verminderen. De versoepelingen in Beijing volgen op de afbouw van de maatregelen die miljoenenstad Shanghai, het financiële centrum van het land, eerder plat legden. De lockdowns zorgden er afgelopen maand onder andere voor dat de bedrijvigheid in de dienstensector sterker dan verwacht kromp. Ook deze maand lijken de beperkingen nog vat te hebben op de economie.

De beurs in Shanghai stond tussentijds 1 procent hoger en ook in Shenzhen was het sentiment positief gelet op de winst van 2,2 procent die daar op de borden stond. Ook de Hang Seng-index in Hongkong stond op winst. Die graadmeter won tussentijds 1,4 procent.

In Japan sloot de Nikkei met een winst van 0,6 procent. Kledingconcern Fast Retailing was daarbij een sterke stijger met een winst van bijna 3 procent. In Australië verloor de All Ordinaries 0,5 procent.

Meer uit Financieel

KLM-piloten willen maandag een uur staken op Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - Piloten van KLM willen aanstaande maandag een uur het werk neerleggen op Schiphol om een betere cao af te dwingen. Dit meldt vakbond VNV vrijdag. Voorzitter Camiel Verhagen vermoedt dat de staking vijftien vertrekkende vluchten kan vertragen.

38 minuten geleden
Europese Commissie: menig buitenlands bedrijf blijft in Rusland

BRUSSEL (ANP/DPA) - Een groot aantal buitenlandse investeerders doen ondanks de Russische oorlog tegen Oekraïne nog zaken in Rusland. Meer dan de helft is er nog actief, zegt de Europese Commissie.

50 minuten geleden
Activision Blizzard stijgt op herstellend Wall Street

NEW YORK (ANP) - Activision Blizzard behoorde vrijdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden op de verklaring van de Britse toezichthouder CMA dat de overname van het gamebedrijf door softwareconcern Microsoft waarschijnlijk zal worden goedgekeurd. De twee bedrijven kregen eerder geen toestemming van de Britten om samen te gaan uit angst voor de grote macht die ze samen zouden kunnen uitoefenen op de markt voor games in de cloud.

52 minuten geleden
Sterkste daling Duitse huizenprijzen sinds 2000

WIESBADEN (ANP/RTR/DPA) - De Duitse huizenprijzen zijn in het tweede kwartaal van dit jaar in het sterkste tempo gedaald sinds het begin van de metingen in 2000. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau Destatis. Op jaarbasis gingen de prijzen gemiddeld met 9,9 procent omlaag.

1 uur geleden
KLM draait mogelijk toch op voor fikse naheffing piloten

SCHIPHOL (ANP) - KLM moet mogelijk alsnog opdraaien voor een deel van de fikse naheffing die de Belastingdienst heeft neergelegd bij twee in Zwitserland woonachtige piloten. De vliegers vinden dat de luchtvaartmaatschappij zich geen goede werkgever toonde door hen niet te waarschuwen voor de verandering van een belastingverdrag tussen Nederland en Zwitserland in 2012. Het gerechtshof Amsterdam wees die klachten af, maar de hoogste rechter van Nederland vindt dat een nieuw oordeel over die zaak nodig is.

2 uur geleden
Amazon komt met duurder abonnement streamingdienst zonder reclame

SEATTLE (ANP) - Amazon laat sommige mensen met een abonnement op streamingdienst Amazon Prime Video begin volgend jaar extra betalen als zij geen reclame willen zien bij het kijken van een film of serie. Het techconcern meldt dit vrijdag. Een abonnement zonder advertenties zal in de Verenigde Staten 3 dollar per maand meer kosten.

3 uur geleden
ING en ABN AMRO zakken op beurs na voorstel belastingverhoging

AMSTERDAM (ANP) - De banken ING en ABN AMRO gingen vrijdag omlaag op de Amsterdamse beurs. De koersdaling volgde op de goedkeuring door de Tweede Kamer van het voorstel om de bankenbelasting te verhogen. De opbrengst daarvan zal worden gebruikt om huishoudens met lagere inkomens te ondersteunen. ING zakte 4,6 procent en ABN AMRO verloor 3,5 procent. Ook de verzekeraars Aegon, ASR en NN Group gingen mee omlaag en daalden tot ruim 2 procent.

3 uur geleden