Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coronavaccinatie in Verenigd Koninkrijk blijft vrijwillig

Coronavaccinatie in Verenigd Koninkrijk blijft vrijwillig

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse premier Boris Johnson heeft gezegd een coronavaccinatie niet voor iedereen te gaan verplichten. Hij wil de huidige aanpak, waarbij vaccinatie vrijwillig is, voortzetten. Een maand geleden leek Johnson een plicht niet uit te sluiten. Hij zei volgens Britse media mensen niet te willen dwingen, maar ook dat er een "nationaal gesprek" over zou moeten worden gevoerd.

Johnson wil dat mensen die over vaccinatie twijfelen worden overgehaald en niet worden verplicht tot inenting, zo heeft hij donderdag tegen verslaggevers gezegd. Er zijn steeds meer landen die overgaan tot een vaccinatieplicht, met name voor kwetsbare groepen zoals ouderen en zorgpersoneel.

De premier uitte daarnaast kritiek op mensen die valse informatie delen over coronavaccins, terwijl er door de pandemie een grote druk is ontstaan op de zorg. Het verspreiden van "complete onzin" is "absoluut verkeerd" en "totaal contraproductief", zei hij.

De Britten begonnen in december 2020 met vaccineren. Inmiddels is bijna 83 procent procent van de bevolking vanaf 12 jaar volledig ingeënt, 60 procent heeft ook een boosterprik gehad. Ondanks de vele vaccinaties worstelt het VK met een stijging van het aantal coronabesmettingen, veroorzaakt door de omikronvariant. Onder de opgenomen coronapatiënten zijn ongevaccineerden oververtegenwoordigd.

Meer uit Buitenland

Emir Qatar bespreekt met Macron permanent staakt-het-vuren Gaza

DOHA (ANP) - De Franse president Emmanuel Macron heeft zaterdagavond in de Qatarese hoofdstad Doha gesproken met de emir, sjeik Tamim bin Hamad al Thani, over onder meer de situatie in de Gazastrook. De leider van de oliestaat benadrukte in dat gesprek "het belang van een permanent staakt-het-vuren", meldt staatspersbureau QNA.

52 minuten geleden
Kleine eilandstaten op de klimaattop: we hebben nu actie nodig

DUBAI (ANP) - Het is cruciaal dat landen actie ondernemen om de opwarming van de aarde te beperken, benadrukten afgevaardigden van kleine eilandstaten in de Stille Oceaan tijdens de klimaattop in Dubai. "De tijd is op", zei Grace Malie uit Tuvalu. "Als we ooit de grens van 1,5 graad overschrijden, dan ben ik bang dat we ons land zullen verliezen."

1 uur geleden
Treinverkeer in zuiden Duitsland voorlopig ontregeld door sneeuw

MÜNCHEN (ANP) - Het treinverkeer in het zuiden van Duitsland blijft nog enkele dagen ontregeld door de grote hoeveelheid sneeuw die er is gevallen. Van en naar München rijden vooralsnog geen treinen. De situatie op de wegen is in die regio wel verbeterd ten opzichte van zaterdag.

2 uur geleden
Luchthaven München weer open na sluiting om hevige sneeuwval

MÜNCHEN (ANP) - De luchthaven van München is zondag sinds 06.00 uur weer open na een sluiting wegens hevige sneeuwval. Het vliegveld, het op na drukste van Duitsland, ging een dag eerder dicht.

4 uur geleden
VS-defensieminister: Israël riskeert strategische nederlaag

WASHINGTON (ANP) - Als Israël niet meer doet om in de Gazastrook burgerdoden te vermijden of in de Westoever geweld door kolonisten in te perken, dan riskeert het land in zijn oorlog met Hamas een strategische nederlaag. Dat zegt de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin.

5 uur geleden
Uitgebreide Israëlische bombardementen gemeld in Gazastrook

GAZA-STAD (ANP/AFP) - In de nacht van zaterdag op zondag heeft Israël opnieuw aanvallen uitgevoerd op de Gazastrook, ook in het zuiden waar naar schatting 1,7 miljoen inwoners heen zijn gevlucht.

5 uur geleden
VK gaat observatievluchten boven Gaza en Israël uitvoeren

LONDEN (ANP) - Het Verenigd Koninkrijk gaat boven de Gazastrook en Israël observatievluchten uitvoeren om gijzelaars in handen van Hamas te lokaliseren, melden Britse media op gezag van het ministerie van Defensie.

5 uur geleden